BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,7
KATEGÓRIA: csendélet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. december 9. 11:29
Feledni nem lehet...

Álmomban nem gondoltam volna hogy ez a kép kiesik majd :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. január 3. | 12:14 | 2bats

Jó kis vita volt! :))
Úgy tűnik, közben whatthefuck elhagyta a fedélzetet.

zoliologia válasza:
Hát nekem nem úgy tűnik.Még fent volt 31.-én.Vagy kitiltották?Az utolsó véleménye után nem csodálkoznék.Mondjuk akinek az adott pontok átlaga 2,9....

adott pontszám: 5
2011. január 3. | 11:46 | 2bats

Nem vagyok a kategória értője és rajongója, de jó képnek találom, még a tónusvilágát és a szerkesztését is elfogadom, úgy hogy kíváncsi vagyok, mi vele a gond?

zoliologia válasza:
Egy kis újévi meglepetés!:) Végre valami jót is kapok tőled:) Persze nem fogsz meglepődni ha elolvasod a kép alatti irományokat,hoztam a szokásosat:)

adott pontszám: 5
2011. január 2. | 11:00 | melovila

Szia!
Ilyen képet profik szoktak készíteni. Prospektusba való! Sokan helyezték volna a kastélyt a kép középpontjába, szimmetrikusságot keresve, de ez a súlyozás nekem tökéletes. A kép szinte vonz a kastélyhoz, érzem hogy lassan csordogálok a lágy szellőtől borzolt vízen. A tükör sima víz és a borzolt felület arányához szerencse is kell, neked ez is megadatott és ezáltal életet leheltél a kompozícióba. A felhők és a vízfelület arányát csak tudatosan lehet ennyire jól belőni. Gyönyörű! Gratulálok a képhez!
ML

zoliologia válasza:
Alább olvashatod hogy "fikázták" le a képet.De tudod tudtam hogy lesz ember akinek maradéktalanul nagyon fog tetszeni,és megérti a képet,a miérteket.Örülök hogy tetszik!

adott pontszám: 5
2010. december 13. | 14:24 | gezuard

Szia!
Valami pályázatra készítetted,és ott esett ki??
Tudom,kevés de a véleményem,hogy nem kell aggódnod!Nagyon jó a kép,és ha ott nem is,majd máshol biztosan értékelni fogják.Nagyon jól áll neki a ff.szín.Varázslatos hangulata van.Jobban meg sem lehetett volna komponálni.Bár ez csak az én szerény véleményem,de nekem nagyon tetszik.
Gratula,és további sok sikert:
Üdv:G

zoliologia válasza:
Itt a fotozzon ha egy képnek az átlaga egy szint alá esik,lekerül a főoldalról,és csak a galériádban lesz.Ez történt ezzel is,de aztán jöttek jó értékelések amik visszahozták! De ettől még sokak szerint egy eléggé rossz kép,én viszont az egyik legjobb képemnek tartom:)

2010. december 10. | 15:56 | -Norbika-

Szerintem egy darab raw képből színesben többet ki lehetne hozni, nem kell mindig a hdr. Ez az én véleményem, nem akarok kötözködni, csak azért írtam le, mert az alap kép tényleg tetszik, kár lenne veszni hagyni... Üdv!

zoliologia válasza:
Majd meglátjuk:) Egyenlőre nem tervezem.Max egy szünetet:)

2010. december 10. | 15:24 | másikvanek

Szerintem próbáld meg kissé visszavenni a HDR-t, érdemes lenne vele kísérletezni, mert az alapkép jó.

zoliologia válasza:
Tudom hogy furcsa,de nekem így tetszik.Próbálgattam a verziókat,nálam ez nyert:)

adott pontszám: 3
2010. december 10. | 14:35 | másikvanek

Nekem nem tetszik.
Ez már túllőtt HDR. Már a szememet bátja.
Bocsi.
Üdv.
másikvanek

zoliologia válasza:
Hát,nekem így tetszik,azért is lett ilyen,de már más is jelezte,szóval elgondolkodtató!
Köszönöm hogy véleményezted!

2010. december 10. | 12:37 | whatthefuck

Olvasd vissza magad! A negatív kritikákra, az esetek 90%-ában olyan hisztit rendezel, hogy potyognak a könnyeim a röhögéstől.
Ezt nem azért írom, hogy válaszolj rá, sőt... kifejezetten megkérlek, hogy ne reagálj rá írásban, csak tedd meg, amit az első mondatban írtam, aztán gondolkozz egy keveset!

2010. december 10. | 10:25 | whatthefuck

Te nem "véded" a képed (ami egyébként is hülyeség szvsz - ez nem diplomamunka), hanem elvárod, hogy mindenkinek tetszen amit feltöltesz. Vagy ha mégsem, akkor fogja be a száját. "Kissé" irritáló.

zoliologia válasza:
Na,megint a szokásos nóta.De már nem érdekel...De azért fűznék hozzá valamit:Tudod ez érdekes,mert ha te ezt gondolod rólam,akkor te sem különbözöl tőlem.Ha én szerinted ragaszkodom ahhoz hogy ez egy jó kép és kész,fogja be mindenki a száját,akkor te meg ahhoz ragaszkodsz hogy ez egy nem jó kép és kész, én fogjam be a szám.

De tudod valakikek tetszik.Nem minden pixel a képen,de tetszik.Valami jó rajta,valami nem.Szóval kötve hiszem hogy neked ragaszkodni kéne ahhoz hogy ez mennyire egy szar kép.Vagy ragaszkodj,de gondolkodj már el akkor a te hozzáállásodon is.És még az is lehet hogy neked van igazad.De nem tudhatod!

2010. december 10. | 08:41 | pappati

...dehogy sértő! szubjektív dolog és kész.
azért a teljes igazság úgy fest, hogy ha a saját fotóm lenne, motivált lennék, hogy max két expoból rétegeken visszaradírozva, kellő időt rááldozva tudnék szép ff fotót készíteni belőle.
hdr kérdése megérne egy hosszabb vitaestet, de csak arra vigyázz, hogy sok év távlatából visszanézve félő hogy te magad is másképp ítéled majd meg ezeket az utómunkáid. és ha már mindenképp hdr, akkor bizony láttam már jobban kivitelezettet, szóval érdemes csiszolni a technikát.
az "épp akkor voltam ott" című részben sok igazság van. ha jókor vagy ott, tuti a fotó, ha nem, akkor is érthető hogy el akarod készíteni a fotódat, de abból már kicseng a kompromisszum érzete. ez van. :-)
volt itt egy tag, akinek nagyon profi képei voltak a témában. kicsit utána nézek, ha meg van, küldöm a linket. neki valami blogos leírási is voltak, hogyan is csinálja.
üdv

2010. december 10. | 06:49 | whatthefuck

"Álmomban nem gondoltam volna..."
Én meg azt nem gondoltam volna, hogy valaha egy ilyen utómunkával egyáltalán publikálható lesz egy kép... :-(
Tragikus a hozzáállásod.

zoliologia válasza:
Ez kb arra volt utalás hogy itt ennél klasszisokkal rosszabb képek kapnak létjogosultságot,sőt,még fel is vannak magasztalva,amit kb én eldugnék a világ elöl.SZERINTEM ez nem olyan.Lehet hogy nem sikerült jól (szerintetek),de ennyire szerintem nem rossz.Persze tévedhetek,lehet igazatok van,de én MOST ezt így látom.
A hozzáállásom tragikus?Nem hinném.Védem a képem (hogy mit miért csináltam),de úgy érzem nyitott vagyok felétek,több embernek is elküldtem a képet a kérésükre,nem tagadtam meg,és nem hinném hogy bunkón reagálok.(max ha más is az)Egy egészséges eszmecsere zajlott,zajlik,szomorú ha tragikusnak tartasz.

2010. december 9. | 21:59 | V.F.

ha nem gond-->
Az értékelő feldolgozást készített a képről, itt megtekinthető.

zoliologia válasza:
Természetesen nem gond.Írtam is rá.

2010. december 9. | 21:26 | V.F.

Akármilyen kategóriába rakod akárkinek a képéhez viszonyítod ez az utómunka ide akkorsem való... rideggé élettelenné lapossá szürkévé hangulatrombolóvá teszi a tájat.
Igen, ízlés dolga és akinek van, az ezt látja...
A kompozícióval sem vagyok kibékülve.
A baloldali hegy részlet túl sok túl nagy, elnyomja a jobb oldalra túlságosan kiszorított és messze lévő aprónak tűnő várat.
Utólagos vágással és egy finomabb hdr-el (egyáltalán tényleg szükség van hdr-re?) akár még 5 pont is lehet.
Üdv.
VF

zoliologia válasza:
Lentebb mindent leírtam.A hangulatrombolást,laposságot én nem érzem.

2010. december 9. | 20:59 | pappati

szia
köszi a fotókat. megnéztem és az optimálisnak tűnő expoból készítettem egy ff verziót, de nem volt az igazi. olyan fényeid voltak, hogy vagy az égbolt jó, de a környezet alexpos, vagy a táj van rendben, de az égbolt kiégett. persze épp erre való a hdr technika :-)... csak hát nekem ez akkor is olyan, mint amikor végszükség esetén atombombával nyírjuk ki a marslakókat, csak közben hazavágjuk a földet is! :-)
rá akartam tenni rétegen az én ff-emet, hogy visszahalványítsam. szóval, hogy valahol megtaláljam az optimális beállítást, egy szimpla ff és egy túlzó hdr között. sajna te már vágtad a te verziódat az eredetihez képest, így ezt a kis tesztet nem tudtam befejezni. ha neked van erre módod, egy próbát megér.
vissza- visszatérek és szüntelen túlzónak érzem! :-)
ciao

zoliologia válasza:
Nyilván jobb fotós vagy mint én!!!És a fentebb írtak alapján te sem tudtad megcsinálni jól a képet,hiszen még emailt sem kaptam a "jó" verzióról.Nekem tudod mi jön le ebből?Hogy adott körülmények közt a lehető legjobban készítettem el a fotót.És akkor jön hogy de miért ilyen körülmények között?Mert akkor fotóztam,mert akkor jártam arra,mert akkor esett le a hó.Kellett egy kép onnan havas környezettel,mert szerintem nagyon hangulatos.A körülmények olyanok voltak amilyenek,nem tehetek róluk.Miért HDR? Lehet meghökkentő lesz a válaszom:Mert attól még szebb. Élesebb,részletgazdagabb,különlegesebb.Én nem (csak) technikai oldala miatt lövök HDR-t.Azért,mert megdöbbentően jó minőséget produkál.Azt hiszem te is láttad a képek alapján mennyivel "rosszabb" egy sima RAW.És mint írtad,itt még talán indokolt is volt.Szóval a hdr-hez ragaszkodtam,és mint utóbb kiderült,nem oldottam meg rosszul.Hogy maga a HDR túlzó-e,kellet-e ide,az szerintem ízlés kérdése.
Remélem nem volt sértő és pökhendi a válaszom,remélem jól fogod értelmezni.

adott pontszám: 4
2010. december 9. | 19:17 | ovarnet

Nekem az ff konverzió bejön. Részletgazdag.A kép szerkesztése is jó. Viszont van egy nagyon erős aura a fák felett és a totál elmosott égbolt zavaró. Főleg azért, mert a víz nem fagyott meg. Ezt én így nem érzem harmónikusnak. Egy szimpla ég itt több lenne.

zoliologia válasza:
Igazából még mindig nem értem ezt a víz-ég problémát.Én csak csináltam egy képet,nem befolyásoltam sem a vizet,sem az eget.Az ég ilyen volt,és a víz is.Az ég nem a záridőnek köszönhetően lett ilyen,mert nem volt igazán hosszú záridő,nem mesterségesen ilyen,erre a legjobb bizonyíték a víz,ami még fodrozódik is,mert nem volt ideje az expók során elmosódni.Szóval mind2 ilyen volt.
Ettől függetlenül köszönöm az értékelésed és a pontot,örülök hogy azért sok emberrel ellentétben neked tetszik (úgy ahogy:) )megmentetted a képet!:)

2010. december 9. | 17:10 | Razek

csak hogy itt is meglegyen amit ímélben leírtam neked:
(az első képet importáltam lightroomba)
egzakt tények:
-iso 400, f16, 1/500 záridő, 24mm
-2 fé alulexponáltság
-rossz fényviszonyok
-magasabb érzékenység miatti gyengébb dinamikai átfogás és az utólagos expo-push---> legyengült képminőség
-lapos/ szürke, jellegtelen felhőzet (amiből ilyet sikerült kihozni)
-teljesen felesleges hdr (ja ez kimaradt a mélből)
-5 perc alatt elkészített LR verzió elküldése az alkotónak

a személyeskedő megjegyzéseidre (mind itt, mind a mélben) nem kívánok reflektálni, mert csak magam alatt ásnám a fát...
további szép fényeket

zoliologia válasza:
A személyeskedést te kezdted,ez pedig egy 7 képből álló HDR,2 általam elküldött kép alapján szerintem ne ítélkezzünk. De a témát én lezártam.

2010. december 9. | 14:11 | pappati

...persze hogy szubjektív a dolog! látásmódról beszélünk, ami egyébként jó esetben folyamatosan változik. korábban én is feszegettem a photoshop kínálta lehetőségek határait, aztán szépen lefinomodott a dolog. míg korábban kampányoltam volna a létjogosultsága mellett, addig most mértéktartást ajánlok. nyilván van létjogosultsága ennek a látásmódnak is, de tapasztalatom szerint a laikusokat nyűgözi le inkább az ilyenfajta "érdekesség". kategórián általában nem lovagolok, de a tájkép tényleg egy sajátos kategória. egy pályázaton első körben kukába dobnák, miközben maga az alap fotó egészen biztosan kivételes kép.
Dante Darker képeit nem érdemes ide keverni. egyrészt mert ha visszanézed az értékeléseimet, nem sorakoznak a munkáit dicsérő értékelések, másrészt mert a te fejlődésed, megítélésed szempontjából teljesen lényegtelen, hogy pl őt, vagy bárki mást miként ítélnek meg ebben a publikumban.
szóval a saját tapasztalatom az, hogy egyre kevesebb figyelmet kapnak tőlem az ilyen utómunkával ellátott fotók, amit ez esetben őszintén sajnálok. amennyiben az eredeti fotó(k) meg vannak, elküldhetnéd mailben. szívesen megmutatnám az én verziómat....

zoliologia válasza:
Oké,elküldöm

adott pontszám: 4
2010. december 9. | 14:04 | szdana

a kép brutális, elég zord és a hideg futkos a hátamon, de a jó értelemben...
ami viszont kicsit zavaró, hogy a bal oldal elvonja a figyelmet a várról, így nem az a szembetűnő, pedig gyönyörű... a fekete fehér kontrasztossága viszont fenomenális... szép munka

zoliologia válasza:
Tudtam hogy lesz valaki.
Köszönöm!

2010. december 9. | 13:57 | Razek

tényleg ha már hasznosnak jelölted, akár kreditet is adhattál volna igazán... mondjuk egyből 2-őt is :)

zoliologia válasza:
Neked valami más kéne szerintem.

2010. december 9. | 13:55 | Razek

(elég nagy késztetést érzek annak irányába, hogy ezen az asszinkron fórumon hathatósan kifejtsem, hogy az általad elkövetett utólagos képmanipuláció milyen távolságban áll dante darker egyes képeitől és azok sikerének mibenlététől, de ahogy ismerlek teljesen felesleg volna... időközben pedig rájöttem, hogy ez egy tökéletes, példaértékű fotó, bárcsak én is ilyet tudnék ezért én kérek elnézést, hogy ilyen csúnyán benéztem :)) /azért egy raw-ra igazán kíváncsi lennék.../

zoliologia válasza:
Nem kevés frusztráció van benned. A raw-ot küldöm természetesen!2-őt is kapsz!

2010. december 9. | 13:46 | whatthefuck

Van egy apróbb, kompozíciós gond: ferdének hat, hiába nem az.
És van egy nagyobb: gyalázatos, amit HDR címszóval el tudtok követni. Nem csak te, rengetegen. Tényleg nem érzékelhető, mennyire természetellenes "fényviszonyokat" produkáltok vele? Ráadásképp a havas terület a kastély előtt, igencsak kiégett...

zoliologia válasza:
Köszönöm,átgondolom.

2010. december 9. | 13:13 | sandmanbp

A felhő - patak tényleg igaz, így együtt nem mutat jól. Azért a kettes túlzás :)

zoliologia válasza:
Razeknek mindent leírtam,olvasd el!

2010. december 9. | 13:06 | Razek

nimá'... ha tudom h. te vagy az tuti nem pontozom, inkább megkíméltem volna magam egy jövendőbeli szájkaratétől meg egy el nem fogadott kettestől...

zoliologia válasza:
azért ennyire nem nagy a baj:)

adott pontszám: 2
2010. december 9. | 13:02 | Razek

nekem nemtetszik... el is mondom h. miért: mert nem szép. nem szép a felhőzet blurral való elmosása, ami ráadásul ki sem hat a folyóra (ami hamarabb fog bemozdulni mint a felhő, hacsaknem tornádó erejű szél viszi tovább azt) ráadásul túl is élesítetted a képet , a kompozíció kiegyensúlyozatlan és ez a ff- hdr szerűség elég csúnya... az egy dolog ha valamilyen hangulatot akarsz kölcsönözni a helynek, de ahhoz tudatosan átgondolt és következetes utómunka kell, ami kihangsúlyozza a hely valóját, nem pedig egymásra pakolt effektek amik még el is ütnek egymástól... na ha már nem természetes akkor legalább lehetne olyan kép amire kellemes ránézni, látványos, benyomást tesz az emberre, de ez nem ilyen fotó sajnos... kevesebb utómunkával, jobb kompozícióval és nagyobb odafigyeléssel lehetne ezen javítani
üdv
ádám

zoliologia válasza:
Tényleg nem hasznos!:) És tudod miért?Mert nagyon benézted!
SEMMILYEN blur nincs a képen,a felhők ilyen lágyak voltak,a víz meg egyszerűen ilyen lett,szépen tisztán látszik,kicsit még fodrozódik is igen.A záridők nem voltak hosszúak ezért a felhők nem elmosottak(a víz is ezért ilyen).Legalábbis szerintem nincs bennük "húzás".

Milyen egymásra pakolt effektekre gondolsz ugyan oszd már meg velem?

Ez egy teljesen valós kép!:) egy egyszerű HDR. Ősz-Apónál lehet reklamálni.

És tudod mit,legyen hasznos:)

2010. december 9. | 12:48 | pappati

szia
túlzásba estél az utómunkával, ami a tájkép kategória mércéjével nézve "értéktelenné" teszi a fotót. nagyon műanyagnak hat ez a hdr ( vagy bármi egyéb ) vízió..... szerintem! pedig nagyon rendben lenne a kép egy szép tónusú ff-ben.
üdv
ati

zoliologia válasza:
Furcsa dolog ez a műanyag-nem műanyag dolog.Vajon ízlés kérdése,vagy van erre egy előírás?Én abszolút nem érzem műanyagnak,valószínű ízlés kérdése.
A másik hogy ilyenkor a kategóriához mérten viszonyít az értékelő,vagy csak úgy alapból?Most betettem csendéletbe.Így inkább a hangulat vezérli majd az embereket,és gondolkodtam is,melyikbe tegyem,a tájkép talán hiba volt.
És ami a legfurcsább nekem:Dante képei eléggé elrugaszkodnak a valóságtól,ha ez műanyag,az ő képei beton.Mégis elfogadják és nem szólnak,sőt,tetszik mindenkinek általában,pedig nem kevés eltúlzott tájképe van hdr-ből.Ha ő megengedheti magának...?
De itt én most ezt amúgy sem érzem,de elgondolkodtató a felvetésed.

2010. december 9. | 11:51 | Zoran_2

Pontnélkül ;) ezúttal - főleg mivel tegnap pontoztam hasonló fotódat.

Nekem a beltérben készített HDR képeid jobban tetszenek - itt megint a rézletességet látom gondnak, a bal oldali fák, és part - és ráadásul a kép majdnem felét elviszik. Maga a vár mellékszereplővé törpül és beleolvad teljesen a környezetbe.
Soknak érzem az égboltot is ekkora szürke felületként.

Szóval ponttal 3,5 lett volna.

Zoran

zoliologia válasza:
:):)

Hát most erre mit írjak?:)Pont ez a lényeg! A hegyek,dombok között megbúvó kis kastély,ahogy ott ártatlankodik a folyóparton a nagy világban.Az égbolt szerintem plusz hangulati elem.Szóval most egyáltalán nem értünk egyet!:(De köszönöm hogy megosztottad velem véleményed megint.

2010. december 9. | 11:38 | ripet

Kár, hogy alig látszik a vár... Pedig nagyon szép hely!!! Gyönyörű vidék lehet.
Üdv, Péter

zoliologia válasza:
A domb vezeti a szemet,és pont a váron áll meg az ember szeme.Szerintem látszik az,főleg hogy utána már csak elidőzni lehet ott szerintem.