BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,93
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. december 3. 15:38
-

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. január 17. | 07:21 | Fáncsi_voltam

Sajnálom Ildikó!

Virgonc válasza:
Köszi Fáncsi tényleg jól esik :)

2011. január 17. | 07:20 | Fáncsi_voltam

Hihetetlen, hogy ilyesmi előfordulhat, hogy lehet így hitelesnek tekinteni a zsűrizést. Balázs is tett célzást rá, hogy valami nincs rendben: "Ami a portré kategóriában lejátszódott, egyszerűen röhejes volt."

Virgonc válasza:
Igazából engem is az bánt hogy azért a 19 kép közép bejutni jó dolog és azért többet vártam volna egy "jaaa hát akkor nem tudom"" válasznál...
érdekes volt pl sport sorozat kategoria. 5 sorozat közül 2 ugyan ott készült valami vidéki boxot támogató falusi kezdeményezésen. Szal oda nem téved véletlenül valaki látszik hogy a két fotos együtt ment oda.. de azért elöbb is eldönthették volna melyik a jobb.. miért kellett az 5 közé 2 ugyan olyan. Aztán portréba is hogy két szomorúszemű kiállitott kisfiu is bejutott a két fotós egymás mellett állt expo közben :)) Portréban nagyon erős képek voltak.. amiket jo gyorsan ki is szórtak ... ilyen ez... szerintem nem csak jó fotó kérdése az egész hanem főleg szerencséjé.. éppen milyen hangulatban van a zsűri. És azt is elfogadom hogy akik kiesnek mindig elégedetlenkednek :) Én büszke vagyok az eredményeimre.. még sosem raktam össze sorozatot és most két sorozatom is a második kanyarig jutott. 30 képemből 26 nagyon jól ment. Érzem én a tubás képnek is a helyét.. csak jó lett volna ha nem egy nemtudommal ráznak le..

2011. január 17. | 06:40 | Fáncsi_voltam

Tudsz valamit az eredményről?

Virgonc válasza:
ne is kérdezd. Figyeltem fotoklikken az eseményt. Közölték hogy adjunk 0 pontot és átrakjuk másik kategoriába. Erre nem rakták át. Mikor rákérdeztem a fotoklikkes úrnál hogy végül mi lett a képemmel azt mondta hogy igen átraktuk másik kategoriába.. őőőő.. hát itt nincs.. hát akkor nem tudom... és ennyit tudott mondani... szóval úgy tűnik elkavarták :(
elvileg bement volna a legjobb 7-be :(((

2011. január 15. | 14:16 | Fáncsi_voltam

Hajrá,hajrá... !!!

Virgonc válasza:
képriport sorozat és portré sorozatban is sokáig sikerült bent maradnom :)) Nagyon örülök már ennek is :)
30 képem közül 26 jutott túl az első fordulón :) Köszi hogy drukkolsz :)

adott pontszám: 5
2011. január 2. | 00:06 | Szt. Sebestyén

hoppá!!4
ez egy nagyon finom felvétel, számomra ez az igazi életkép!!
szép fekete fehér tónusok, nagyon jó, humuros pillanat, a képi elemek szépen formába rendezve, nagy gratuláció!

Virgonc válasza:
Köszi :)

adott pontszám: 4
2010. december 25. | 16:32 | szzmet

Jól elkapott pillatan, én egy picit sötétebbre vettem volna, de ez szubjektív véleményem. Ami zavar hogy egy picit zajos a kép, főleg bal oldalt és a háttéren.

Virgonc válasza:
Én nem látok egy cseppnyi zajt sem :)
Köszi :)

adott pontszám: 5
2010. december 7. | 20:40 | Marcali Gábor

Üdv!

A képet már többször megnyitottam, s a mai napig nem írtam rá semmit, mert nem tudtam összeszedni a gondolataimat, de nem nyomtam ki, mert vissza szerettem volna térni az alábbi figyelemreméltó alkotásra.

Lássuk: Ami elsőként eszembe jut róla az a ritmus, melyet a három trombitáló ember, illetve azok hangszerei adnak. Ez mindenképpen hozzá tesz a képhez. Remek észrevételre vall, s ez dicséretes! A másik dolog a fekete fehér konverzió. Tetszik! Nem tudom, hogy a háttér eredetiben milyen volt, talán zöld, de lehet őszi színekben pompázott, de úgy gondolom jelen esetben nem azon van a lényeg, így sokkal jobb, hisz tudunk koncentrálni a témára.

Most egy kitérő gondolat:

Nem tudom, hogy milyen objektívvel lőtted a felvételt, de nagyon szépen mossa el a hátteret, annyira jól néz ki a rajzolata a kép szélein, ezt mindenképpen le kellett írnom :-)

Visszatérve a képre: Összességében tetszik, ha ránézek a képre jó benyomás tölt el rögtön. Én adtam volna még neki egy kis kontrasztot, nekem a hangszerek teteje, kicsit fakó így, illetve a fényerőből levettem volna, hisz a kontrasztnöveléssel már nagyon fehér lett volna szerintem a trombitások ruhája.

Elsőre ezek jutottak eszembe a képről.

Szép fényeket számodra!

Gábor.

Virgonc válasza:
Köszi hogy leírtad :)
A hangszerek elég fakóak és kopottak. Nincsenek szépen rendben tartva és ápolva. Kopottak és karcosak :)
a mosás pedig a d700 +80-200 f2.8 -nak köszönhető.

Nagy zenekari próba volt, sokan voltak és folyamatosan mozogtak. Egy koreográfiát igyekeztek betanulni. :)játszós ruhában voltak sajna, ünneplőben talán még szebb lenne :)

A honlapomon van még több kép a próbáról, de nekem ez a kedvencem :)
Színeket nem akartam mert túl tarkabarkák voltak a pólók.

Köszi Gábor hogy írtál.

adott pontszám: 5
2010. december 7. | 19:03 | monogram

Remek, jól szerkesztett, ritmikus kép.
Érdekes lenne egy színes megfelelő fényviszonyok mellett, de nem leszek telhetetlen. Nagyon jó észrevétel.

Virgonc válasza:
Köszi :) A fények rendben voltak jó szmogos a város és kellően szórt fények voltak. Inkább a ruhák tarkabarkasága zavart. Citromsárga pólok. Nekem nagyon elterelték a szemet a ritmusról amit a póz és a hangszer ad. A hangszerek is fakóak és kopottak, nincsenek szépen felpucolva szóval annyira nem ütős szerintem színesben.
Köszi hogy írtál.

adott pontszám: 4,9
2010. december 5. | 23:11 | Katus5

Jó kép, de szerintem még jobb lenne, ha a 3. szereplő is azonos szögben tartaná a hangszerét. :)

Virgonc válasza:
:)

2010. december 5. | 18:46 | Sly78

a ritmussal kapcsoltaban igazad van, nekem az bevallom nem esett le :)
köszi a kreditet!

üdv

Virgonc válasza:
szívesen :)

adott pontszám: 4,5
2010. december 5. | 17:12 | Sly78

üdv!

jó meglátás, szépen kiemeli az obi a témát a háttérből. jó a ff konverzió is. jobbról több helyet hagytam volna, kicsit szűknek érzem.

üdv

Virgonc válasza:
Azért nem a tekintet irányát vettem alapul a szerkesztésnél mert nem az ember nekem a lényeg a képen hanem a ritmus. és a hangszerek poziciója. igy van annyi jobb oldalon is mint balon. alulról vágnék még inkább de akkor nem tudnám megtartani az eredeti képarányt.. azt meg nem szeretem. Igy van szimmetria a három ember és a három hangszer elhelyezésében a képszélekhez viszonyitva. ha egyik oldalon többet hagyok máris nem ritmusos a kép. Szerintem.
aztán lehet hogy rosszul gondolom.
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2010. december 3. | 23:39 | pilipár

Valamelyik nap egy bevásárlóközpontban Mikulásokból álló kis fúvós-tangóharmónikás-dobos zenekar vonult fel s alá a bámészkodók legnagyobb meglepetésére és örömére. Vidám karácsonyi dalokat játszottak, és annyira jópofák voltak, hogy úgy éreztem, meg kell örökítenem. A gép véletlenül (?) nálam volt, de már mindenki rajtam röhögött, mert álltam, guggoltam, bedőltem, megvártam a harmadik kört is, hogy elmenjenek mellettem (az egyik Mikulás úgy röhögött magában az elmebeteg fotóson, hogy alig bírt fújni :DDD), sőt, az éppen megpihenő zenekarhoz oda is mentem, hogy csíííiz, mégsem sikerült egy kép sem :((
Ez jutott eszembe, amikor megláttam ezt a képet. Ahol a fotós jókor volt jó helyen és a megfelelő pillanatban exponált. A tubákat "cipelő" 2 fiú takarása remekül kiszámított, az előtérben a kissé testesebb zenésszel is szerencséje volt a fotósnak, adott egy kis pluszt a kép hangulatához.
Nekem volt piros Mikulás, meg Jingl Bell, meg ragyogó ünnepi csillogás...itt meg van egy ff kép, egyszerű, sallangoktól mentes, "csendes"... remek!
Gratulálok a fotósnak! Pilipár

Virgonc válasza:
Na igen a fotós egy külön állatfaj :) gondolkodás nélkül csinálunk magunkból hülyét :)

Egy hatalmas zenekari próba volt ez egy parkban. Valami koreográfiát gyakoroltak, folyamatosan mozgásban voltak.. nem volt egyszerű :)
A honlapomon van több kép is bár nekem a sorozatból ez a kedvencem :)
Köszi Pilipár, hogy írtál :)

adott pontszám: 5
2010. december 3. | 20:14 | Álomfejtő

Nagyszerű a nyakon csípett, kedves pillanat, jó a " visszhang" a képen :o))) tecnikai kivitelezése is tetszik, egyetlen észrevételem talán annyi, hogy alulról a leghátsó srác pólószéléig még vágtam volna, hogy ott se villanjon be a nadrágrész...
Méltatlanul értékeletlenül... nekem tetszik nagyon !

Virgonc válasza:
Köszi. Ha a képarányt akarom tartani akkor nehéz mert se jobbról se balról nem vágnék már többet.
Köszi hogy írtál.

adott pontszám: 4
2010. december 3. | 20:07 | The Eye

Jó a kép, bár szerintem a 3 ember középre szerkesztése nem szerencsés. Engem zavar az is hogy 2 embernek elkaszáltad a lábát.
A háttér elmosottsága viszont nagyon jól sikerült

Virgonc válasza:
Nincs középen :) képszéltől képszélig tart a kép :)
Köszi hogy írtál :)