BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,75
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. október 28. 17:14
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Hóember

Egy kis előleg a közeledő télhez. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 2,9
2010. november 1. | 09:18 | lazus

Szia! Sajnos nagyban töltötted fel aképet, de ezen még egy egyszerű kicsinyítéssel túlteszem magam. A nézőpont nem a hagyományos, hanem alulról van, ez jó. Jó, hogy a téma a harmadolóban van, és jó a hóember nézési iránya. Nagyén szép az ég színe is! Viszont egy teljesen "mindennapos" koratéli kép, nagyon nagy mélységélességgel. Semmi egyéni nincs rajta, egy tipikus emlékfotó. A mellékelt pontozási táblázat alapján 2, de mivel annál sokkal többet érdemel, így 2,9.

bece válasza:
Én direkt egy ilyen nagy mélységélességet választottam, mert szerintem jók azok a bokrok ott hátul. De persze ez az én egyéni véleményem.
Köszönöm.

2010. október 29. | 22:01 | Sly78

pedig megszívlelendőket írtam... :(

bece válasza:
megpróbálom megszívlelni.

2010. október 29. | 21:45 | Sly78

udvarias finomkodást vársz, vagy őszinte kritikát? és amúgy is, szerintem teljesen visszafogottan fogalmaztam meg a véleményem. mindegy hagyjuk, sajnálom, hogy belegázoltam a lelkedbe.

üdv

bece válasza:
Hagyjuk ezt abba. Nem gázoltál bele a lelkembe, lehet, hogy nincs is lelkem. Nekem a stílusod nem tetszett, amit meg írtál, az olyan nagyon nem rázott meg, mert egyáltalán nem értek vele egyet. A pontozás meg itt túlságosan nem érdekel.

2010. október 29. | 21:26 | Sly78

nem is vártam intelligens választ :) kb ezt a sértődött személyeskedést.

szép fényeket!

bece válasza:
Nem sértődtem meg, engem akárki nem tud megsérteni. És hogy ilyen választ vártál. Ilyen bírálatra csak ilyen választ lehet adni. Mert lehet, hogy valakinek nem tetszik a képe. 1-est is lehet rá adni. De ezt finomabb formában is meg lehet mondani. Ezt csak a jövőre nézve tanácsolom.

adott pontszám: 1
2010. október 29. | 20:10 | Sly78

ezt inkább iwiwre tölteném föl, mert művészi értéke egy luks rozsdás bödönével vetekszik. sok értelme nincs, mondanivalója nuku, hóembert láttunk már sokat, még a bemutatásban lenne valami extra vagy humoros, vagy valami baromira egyedi, de hát olyat sem látok sajna ezért verek rá egy karót, minden ártó szándék nélkül.

üdv

bece válasza:
Képzelem, mi lenne, ha még ártó szándékkal tetted volna. De hát nem lehet mindenkinek jó izlése.
Sajnállak.

adott pontszám: 2
2010. október 29. | 14:03 | bally83

Valahogy nem fogott meg ez a kép, tipikus emlékkép.
Szálljon egy madár rá és legyen mosott a háttér, máris sokat dobna rajta.
Ne haragudj az őszinteségemért.

bece válasza:
És még jobb lenne, ha egy meztelen nő karolná át.
Neked ez a véleményed, nekem meg más.

adott pontszám: 3
2010. október 29. | 11:41 | Zombor

Szia! A hóember maga nekem tetszik, kicsit mintha szigorúan nézne :) Viszont összességében engem sajnos nem nagyon ragad meg a kép, elsősorban talán a túl éles fények miatt. Ettől nincsenek tónusos színek és árnyékok. A hóember felénk néző oldala ráadásul teljesen kiég, és sajnos a tömörítés is eléggé rosszat tett a kép minőségének. Viszont az ötlet nekem nagyon tetszik, írok egy-két dolgot, ami eszembe jut, amivel szerintem javíthatnál a képen.
Szerintem érdemesebb lett volna más időben fényképezni, esetleg naplementében, amikor a fények nem ennyire élesek, és akkor a hó is érdekesebb, színesebb lett volna. A távoli naplementébe meredő utolsó hóember hatást is kihozhattad volna a képből, ami szerintem nagyon hatásos lenne.
Amit még ezen felül szerintem érdemes lenne kipróbálni, hogy ugyanezt a képet tág blendével készíted, akkor az élesség tartománya leszűkül és a háttér elhomályosodik, lágyul kicsit, és a fókusz akkor csak a hóemberen lenne. Fektetett képre helyezném az egészet ahol a hóember ugyanígy a jobb oldali harmadolóba lenne elhelyezve.
Remélem ez így valamennyire a segítségedre van. Esetleg egy másik hóemberrel ezeket el lehet játszani :)
Üdv és jó fotózást
Zombor

bece válasza:
köszönöm

adott pontszám: 3
2010. október 29. | 05:18 | Ponty

Szia! Jó elképzelés és kompoziciós szempontból sem kifogásolható. Ugyanez nem mondható el a mélységélesség választásról. A háttér kicsit "kusza", egy tágabb blende sejtelmesebb hatást keltett volna az elmosásával. Talán ez hiányszik ahhoz, hogy valában tél-feelinget keltsen bennem.

bece válasza:
Azért a 2 pont levonását túlzásnak tartom. De persze jogod van hozzá.
Nekem így tetszett.

adott pontszám: 4
2010. október 28. | 17:25 | Marcali Gábor

Üdv!

Nem rossz ötlet a tavalyi albumból elővenni egy képet és a télre felkészülni, rá gondolni. A fotó szerintem abban bukik, hogy nem valami nagyon érdekes a téma amit lefotóztál. Nem tudom, más hogy lesz vele, de nekem sajnos nem mond semmi többet egy hóembernél, bár lehet ennél több nem is volt vele a célod. A háttérben lévő fák nagyon megzavarják a képet, nem azt mondom, hogy szerencsésebb lett volna, ha teljesen kék az égbolt mögötte, de ha jobban eltudod mosni a hátteret szebb lett volna, illetve ha találtál volna egy sokkal érdekesebb hátteret. A környezet is nagyon sok zavaró tényezőt rejt magában, a napszak, mikor fotóztál az sem mondható teljesen szerencsésnek szerintem, rikító napsütés, a hóember egyes részei már világítanak. A képre mehetett volna egy keret is, illetve kicsit kisebben tettem volna fel. Szép fényeket!

Gábor.

bece válasza:
Köszönöm a részletes értékelést.
Valóban ez nem akart többet mutatni, mint egy hóembert. Bár szerintem ez nem egy átlagos hóember (nem én csináltam).
Nekem a háttér kimondottan tetszett, de hát az izlések.