BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,76
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. október 7. 10:11
  • Készítés helye (ország): Thaiföld
Mérges néni cuki kötényben

Willylongnak. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2010. november 3. | 12:00 | Marcali Gábor

Üdv!

Remek életkép, illetve portré! A színek tetszenek, megvan általuk az egész képnek a hangulata. A két fa nagyon jó életlenül, ami keretezi az embert a képen, remek munka!

Gábor.

Virgonc válasza:
Köszönöm :)

adott pontszám: 4
2010. november 3. | 09:18 | jozsanet

Kellemes, utazás közben előtt, pillanatra fókuszáló fotó. Azonban a harmadolási szabályra nem csak a horizontális irányban, hanem vertikálisan is ügyelni kell. Amennyiben nincs zavaró tárgy az előtérben, érdemes lett volna a fejet még egy fél fejjel fentebb tenni - igaz, ekkor meg az előtérre kell ügyelni. A színvilága jó, harmonikus. Utóbbi a kép erőssége. A jobb oldali alak félig belelógó keze sem túlzottan zavaró. A háttér életlensége is megfelel az elvárásoknak.

Virgonc válasza:
Köszönöm :) Szerintem vízszintesen is harmadolóban van a fej, és a darabolandó árú is. Mellesleg nem kell mindig ragaszkodni a harmadoláshoz sem szerintem annak ellenére hogy ezen a képen rendesen fel van harmadolva minden :)

2010. október 8. | 00:21 | robespierre

Én nem vágnék semmit, mert a mérges néni visszavágna a bárdal. :) Szóval így jó ez, ahogy van.
Nem mérges ő. Látszik egy kis visszafogott mosoly az arcán.
A jobbra lévő fehér pólós csávótól picit asszim a kép.
Üdv

Virgonc válasza:
jajj dehogy mosolygott.. inkább motyogott valami átkot :D
próbáltam kikerülni a jobb oldali fazont de ez egy tömött thai piac.. csoda hogy csak egy ember lóg bele :)
köszi

2010. október 7. | 13:28 | cyka

szerintem nem néz ki hülyén mert olyan mintha egy konyha ablak lenne ráccsal.
az meg hogy az arányok, szerintem még akkor is jó a szerkesztés mert kicsit bal oldalt van az egész kép és nem lesz középre szerkesztve. Az tény hogy nem lesz szabályos képkocka.
persze ez egyéni gondolat.

Pálcyka

Virgonc válasza:
köszönöm

2010. október 7. | 13:11 | cyka

Szia!
Azt az alsó háromszöget .

Virgonc válasza:
Az a baj hogy a méretarányok megtartásával nehezen menne mert mindkét oldalon a könyök a képszélhez közel van.. meg akkor nem nézne ki hülyén hogy a két bot a levegőben lóg?? Köszi a segitséget.

adott pontszám: 4,5
2010. október 7. | 13:08 | cyka

szia!

Hát nem szívesen ellenkeznék vele az biztos.

A kép színe és szerkesztése a lenti részt eltekintve nagyon jó. az alsó részt egyszerűen én levágnám mert nem ad semmit a képhez.

Pálcyka

Virgonc válasza:
Köszi.
mennyit vágnál?

2010. október 7. | 12:33 | pilipár

Kedves Ildikó! Örülök, hogy nem vagy rám mérges :))), ezért kifejtem kicsit részletesebben: Azt gondolom, a cím befolyásol minket, kommentelőket. Van olyan kép, ami a cím nélkül nem is élne, ez nem az a kép, de nem lehet figyelmen kívül hagyni a címét. Mert anélkül egy életkép, egy elkapott pillanat, amilyet bármelyik piacon lehetett volna lőni. Ezt a képet azért találtad bemutatásra érdemesnek, mert egy mérges néniről lőtted, nem? Ha jártasabbak lennénk a thai emberek világában és szokásaiban, és természetében, lehet, hogy én is azt láttam volna, amit ki szerettél volna fejezni, de így inkább egy "nem megfelelő pillanatban elkapott pillanatot" látok, ezért is írtam, amit.
Nem a címet értékeltem, de a kép tartalmához szükség volt rá, hogy elolvassam , és annak megfelelően nézzem...tudnom kell, mit akartál vele elérni. Ez olyan, mint amikor én felteszek a lányomról egy képet...nem mindegy, hogy egy szép nyári pillanatot, mint családi emlékképet szeretnék megmutatni Nektek, vagy egy megfelelően kivitelezett portréval állok elő. Másképp nézitek, másképp értékelitek, mert más a célom vele...én ezt érzem a címválasztásnál is. Engem befolyásol...természetesen nem a címet pontozom, de nem tudom figyelmen kívül. Ha semmit nem írtál volna a kép mellé, lehet, hogy alacsonyabb pontot adtam volna, és azt írtam volna: Kedves fotós, biztos Veled történt valami azon a piacon, ami miatt megörökítetted ezt a nénit, de én ezt nem tudom átérezni, 3 pont. Mert egyébként jó technikailag, csak az egyediség hiányzik belőle. A címmel viszont adtál kis tartalmat neki, lehet, hogy még történetet is gondolhattam...érted, mire gondolok? :)) Bocs, ha rossz úton járok "gondolatilag"...ha nagyon alulmaradok a véleményemmel, inkább kivonatom, tévedni emberi dolog :)))))))
Üdvözlettel! A másik Ildikó

Virgonc válasza:
lol miért lennék mérges?? :D ha normálisan fogalmaz meg valaki egy véleményzt azért nem lehet mérgesnek lenni... én nem szeretem cimmel befolyásolni a nézőt. Nézzen rá a képre és gondoljon amit akar, amit kivált a kép.. ha nem vált ki semmit akkor az a fotós hibája mert nem tudta átadni a pillanatot.. nehéz feladat jól átadni egy pillanatot, nem sikerül mindig ugy ahogy az ember szeretné. Nekem tetszett a kontraszt a néni mérges pillantása és a mókás köténye között.. kis rózsaszín macik meg a csapkodó bárd.. hát én ott gyorsan odébb tipliztem :D Végig lehajtott fejjel elmélyülten darabolta a kacsát.. erre egyszer csak igy felnézett.. jajj.. én látom benne a morcosságot... max nem sikerült jol megmutatnom. Szerintem teljesen mindegy hogy minek szánom, hogy emlékképnek életképnek vagy bárminek.. ez egy pillanat amit elkaptam, ha átmegy akkor jol kaptam el ha nem megy át akkor rosszul.. Ha beszél a nézőhöz a kép akkor örülök , ha nem beszél akkor megtartom magamnak mint egy vidám emléket :)

adott pontszám: 5
2010. október 7. | 12:06 | Clemens

Érdekes megosztottságot kap a kép a két oszlop révén. Az arckifejezés nagyon jó, a tekintet megakad rajta, és csak kicsit később térképezi fel az ember a kép többi részletét.
Gratulálok!

Virgonc válasza:
Köszönöm :)

2010. október 7. | 11:50 | hegyiember

Szia!

Jólkomponáltszépszínesélespontelégvinnyettel, de nekem nem teccik.
Méghozzá a pillanat miatt. Itt nincs meg a kontakt közted és közte, sőt. Úgy érzem, odamentél, miközben a néni vágta azt a nemtudommit, lefotóztad. Ő meg épp felpillantott és pokolba kívánta az újabb turistát, aki fényképezőt tol az arcába.
Persze lehet, hogy utána jól elbeszélgettetek... de az nem látszik ezen a képen.
Szóval nekem nem.
De hogy erre milyen pontot adjak,hogy ne legyen sértődés, arról gőzöm nincs...

Üdv

Virgonc válasza:
Van kontakt.. rámnézett miközben a kacsát csapkodta.. pont mérges volt.. lehet rám, lehet nem rám.. sok túrista itt nem mászkál, ez olyan hely.. kacsaszeletelés közben pont rám nézett bele az optikába. Igazábol nem beszélgettem el jól vele mert miután bárddal a kezében igy rámnézett már nem volt kedvem barátkozni :D Lehet hogy másnak nem működik a pillanat... én máshogy látom mert ott voltam és megéltem.. és én viccesnek találtam ahogy felnézett felhúzott szemöldökkel és összeráncolt homlokkal és gyilkos tekintettel miközben hatalmasakat csapott a kacsára.. valahogy kontrasztban állt a viselkedése a cuki kötényével :D Elfogadom ha másnak nem működik a pillanat.. én nem tudom kívülállóként nézni a saját képemet.. ezért is töltöm fel, hogy legyen visszajelzés...

2010. október 7. | 11:25 | fehér elefánt

blokkolnám

Virgonc válasza:
pussz

adott pontszám: 4
2010. október 7. | 11:21 | pilipár

Szeretem az elkapott pillanatokat...nehéz úgy megörökíteni, hogy nekünk, kívülállóknak is érdekes legyen...
Ez talán most nem is sikerült olyan jól...tetszik a cuki kötény, és a húsvágó bárd fenyegető jelenléte a képen...de ami hiányzik, az a néni mérges tekintete. Inkább olyannak tűnik, mint aki mondott Neked valamit, és épp egy pislogás közben csípted el a tekintetét, a düh, vagy a felháborodás nem érzékelhető. De lehet, hogy csak én vagyok vak :)
Egyébként éles, meg jól szerkesztett...csak pont az általad hivatkozott momentumot nem látom...de írd meg nyugodtan, ha rosszul nézem! :))
Üdvözlettel! Pilipár

Virgonc válasza:
ejj te akkor most a címet pontoztad??? :)
Melleslg mivel én ismerem a thaiokat nagyjábol, igy hidd el hogy ez mérges pillantás :) elég mosolygós nép.. még a haragjukat is mosollyal fejezik ki...
ha csak az lenne a címe hogy néni cuki kötényben akkor tökéletes kép lenne :)
a képet kell nézni... ezért is nem szoktam címet adni hogy ne azzal foglalkozzatok itt fotzzon hanem a képpel :)