BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: szociofotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. szeptember 19. 13:52
  • Készítés ideje : 2010-09-18
Szegénytelepen(Nem ők kérték a törlést!!!)

Franciaországban elindultam fotózni egy lakótelepen,amiről kiderült hogy betelepült arabok,afrikaiak szegénynegyede.Mire ez leesett már a gyerekek megrohamoztak fotókat követelve.Ezután továbbálltam de előbukkant néhányuk,a fotók törlését követelve.Mondtam csak nekem lesz,és elindultam.Két perc múlva kiabálás,láttam hogy követnek a "bátyókkal".Irány a kocsi!Mire odaértem utolértek,de nem jöttek oda!Nem tudtuk ki fél jobban a másiktól.Aztán "delete",amit megmentettem,ittlátható 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. szeptember 27. | 20:44 | Hutarac1

Szia, jó a sztori, "a kép összerakása" nekem furcsa.
Smart recovery programmal vissza tudod hozni a törölt képeket a kártyáról (ha jpg.ben volt)

zoliologia válasza:
helló!
igazából azok a képek nem hiányoznak.köszönöm a segítséget.

adott pontszám: 5
2010. szeptember 20. | 11:14 | Mátyás1982

Teszik, maga a kép nem egy hibátlan alkotás, de a storry ötös, és a bátorság, néha komoly veszélyt kell vállalni egy igazán jó képért. Nem mindig a szépet kell láttatni, a világ másról is szol.
Ahogy látom a srácok már most fegyvertartásba szorítják a kezüket, és a polo felírta is elárul mindent.
Gratulálok :)

zoliologia válasza:
Helló!
Köszönöm,örülök hogy tetszik és hogy nem voltál szigorú!

2010. szeptember 20. | 01:46 | fehér elefánt

Ilyenkor nem bell beszarni. Ha tűrhetetlen a helyzet, le kell lépni de ne hagyd hogy a helyzet ennyire elfajuljon. Főleg ha ilyen színvonalú képeket csináltál jó lett volna az összeset megmenteni. Eszméletlen jó riport/doku/street fotó. (Azzal együtt hogy nem igazán vágom, hogyan lett ilyen. Ha az eredetin nem voltak ott, talán mág kár is volt a két szélső srácot beletenni. Vagy fordítva. Vagy akárhogy is.)
Az etika szép dolog de néha azt is tudni kell gondolni hogy toll a fületekbe, ezek az én képeim, a nagy lófart fogom őket törölni. Főleg ha normális képekről van szó.

zoliologia válasza:
Helló!
Örülök hogy tetszik,főleg Zorannal való meccselésem után.
A 2 kisfiú a szélen egy-ugyanazon képről lett vágva,én ragaszkodtam hozzá mert szerintem ez a csibészes "támadás" még több pluszt ad a képnek.Ezek után gondoltam készítek egy kollázst,összemixelve a török pólóját büszkén mutogató kisgyerekkel.
De nekem bőven elég hogy mint szocio-fotó ill. téma neked alapvetően tetszik!

2010. szeptember 19. | 22:00 | Zoran_2

"egészen más a leányzó fekvése" - másképp néz ki a dolog.

Nem tudom feltöltenél-e! Nem ismerlek. Én személy szerint odaszaladni valakihez gyorsan lefotózni, és elfutni nem lenne hőstett - persze ez sem teljesen így volt- csak annak érzékeltetésére írom, hogy a szöveg főleg így csonkán inkább rólad szól, mint a képről ...
de nekem aztán mindegy hagyd így ha akarod, meg ne is javíts a szövegen. Végülis kinek?: Minek?


zoliologia válasza:
A fotó szociofotó,szocio-történettel!!És nem odarohantam és lefotóztam majd elfutottam:):)Minden a véletlen műve volt amihez aztán igazodtam.Egy épületért mentem oda,de közben betaláltak a gyerekek és leesett hogy mi az alapszitu(nem tudtam hogy szegénynegyed),és akkor gondoltam,ez egy jó szociotéma lehetne.Csak aztán jött egy kis "csavar",de ettől még készültek képek.
A kép valóban nem annyira beszédes hogy elájuljon tőle mindenki,ezért is írtam a körülményekről.Sok olyan kép van (itt is) ami a megjegyzéssel együtt kerek!!De azért a török feliratra mutatás miközben pózol a haver,és a két "támadó" kisgyerek ábrázolása szerintem beszédes.Tény,a megjegyzés kell!
+Látom mi itt nem leszünk nagy haverok:)
A kép címének módosításával korrigáltam a félreérthetőséget.Így elég egyértelmű azt hiszem!:)

2010. szeptember 19. | 21:41 | Zoran_2

Akkor kár volt kiírni ezt amit írtál, mert így félreérthető! Szerintem töröld, mert így hőstett íze van, de ahogy írtam is ebből arra lehet következtetni, amiről írtam.
Megkövetlek!
Egészen más a leányzó fekvése kiegészítve a történetet!

.. de tényleg korrigáld, mert nem én leszek az egyetlen ... vagy lennék.. csak lehet más nem írja le :)

Üdv.

zoliologia válasza:
"Egészen más a leányzó fekvése kiegészítve a történetet!"--ez mit akar jelenteni?Nem értem,bocs:)
"töröld, mert így hőstett íze van"És akkor mi van??Mi a baj azzal ha van benne hőstett??Igen, bementem egy szegénynegyedbe és vásárra vittem a bőrömet pár kép miatt!!
+Szerinted feltöltenék olyan képet amin gyanús emberek lennének úgy hogy még meg is tiltják és üldöznek érte??pfffff

2010. szeptember 19. | 21:24 | Zoran_2

Szia!
Most végképp nem bánom, hogy "kinyomtam" és nem pontszámmal írom le a véleményemet - mert azt hinnéd az előző 3.8 után, hogy utazok rád ....
A kép nem rossz a készítés körülményei viszont számomra nem elfogadhatóak.
Van egy pont, amit szerintem a fotósnak etikai szempontból nem illik átlépni, és itt megtörtént.
Ugyanis nem elfogadható olyan képet publikálni - amin emberek szerepelnek - és akaratuk ellen történik.

zoliologia válasza:
Nem ők tiltakoztak!!!!!!!!!A kép ezért maradhatott meg,de mivel 512 karaktert írhattam csak a megjegyzésbe,nem fért bele az egész story rendesen!Ők nem tiltakoztak utólag sem,nem ők követtek!!!Miután őket fotóztam,azután jött oda még 2 gyerek,egy néger és egy félig-arab,és ők gondolták meg magukat!Csak az ő képeik hiányoznak!Úgy látom ma magyarázkodnom kell...

adott pontszám: 5
2010. szeptember 19. | 14:34 | Vadliba

Szia!
A kép akár kismagyarországon is készülhetett volna. A történet, amit kommentként adtál, szintén jellemző, talán még jobban mint a kép.
Látod, ennyire veszélyes fegyver a fényképezőgép. Azt mondom szerencsés vagy. Szerencsésebb, mint sok más, akinél nincs gép és mégis... hasonlóan jár, csak utol is érik.
Nekem ez a kép nagyon kifejező és jellemző. Erős dokumentarista jellege révén nálam dicséretes.
Az értékelésemben lévő hasonlat csak a véletlen műve. Nem én rendeztem igy és senki ne keressen mögöttes tartalmat. A képet értékeltem, nem a készitőjét és nem a szereplőit!
Üdvözlettel
Vadliba

zoliologia válasza:
Helló!
Megint csak köszönöm az értékelést és a pontot!
Az ijesztő az volt az egészben, hogy a kezdeti bizalom és jókedv hogy átcsapott félelemmel teli bizalmatlanságba!Az egyik pillanatban minden oké volt,a másikban már iszkolnom kellett.De törölni is úgy kellett a képet hogy feléjük mutattam a gépet, miközben nem is voltak közel mert féltek közelebb jönni!így tudtam néhányat megmenteni mert nem látták rendesen!