BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,99
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. szeptember 18. 13:18
Női tónusok

Harminchatnak köszönettel 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. szeptember 24. | 09:53 | Dani77

Lehetne a címe: minek portréhoz DSRL?
Mindíg megdöbbenek, hogy ügyes utómunkával a kompakt-ok mire képesek...gyönyörű rajza van, talán a magas tónusokból kevés van.
A minőségen felül a portré is jó.

fehér elefánt válasza:
A kérdés egyre inkább az hogy úgy általában minek még a DSLR. A legújabb fejleményeket nézve erősen inogni látszik a pozíciója. Másfelől akármennyire jó kis gép az LX3, egy fullframe-profi optika kombó mellett nem nagyon tud labdába rúgni. Köszi Dani.

2010. szeptember 20. | 16:43 | hamilton

Bocsánatodat kell, hogy kérjem. Tényleg nem hamuszürke. Vagyis azon a notebookon, amin először megnéztem a fotót hamuszürke. De épp neked dicsekedtem(mosolygós kínai bácsi), hogy végre van egy használható computerem (27' iMAC), de azzal nem megyek fel a hálózatra. Viszont egy memory stick-en átvittem a fotót arra a gyönyörű monitorra és ott tényleg nem hamuszürke. Sőt, direkt szépek a tónusok....Hát ez történt.

fehér elefánt válasza:
Sajnos az ilyesmi a digitális kor velejárója. Néha én is szeretnék magamhoz nyúlni amikor azt látom hogy az itthoni, elég combos EIZO-mon egész tűrhetően kinéző kép mennyire fakó és kontraszttalan az irodai átlagképernyőn. Meg aztán a másik: kihozhatnának már egy speciális böngészőt a fotósoknak, ami nem butítja le a jpegeket annyira mint a mostaniak. Megmég lenne pár kívánságom, csak hát az a bili amibe mindig belelóg a kezem...

adott pontszám: 5
2010. szeptember 20. | 16:10 | MBEE

Szia! Az előzőt is agyondicsértem, de ez lehet, hogy még jobb! Nagyon szép fotó, különösen nagyon tetszik, hogy az egyik oldala sötét,a másik világos...gyönyörű a lány arckifejezése, és tökéletes a vágás. Már kicsiben is nagyon tetszett, de amikor megynyitottam: WOW. Üdv: Mbee

fehér elefánt válasza:
Nagyon szépen köszönöm, őszintén szólva a kettő közül én is inkább ezt blokkolnám.

adott pontszám: 4,5
2010. szeptember 19. | 11:12 | elvont

Szia!
Először azzal kezdeném, hogy nagyon hangulatos kis portré különösen tetszik a kétszínű háttér valamint a krisztusi kor hangulata. Kellemes és pihentető a modell arca. A fél pont nekem azért hiányzik a képről, mert bár nem vagyok a retusálás híve, az arc apró hibái nagyon szembetűnőek, amiket valahogy kiküszöbölnék. Illetve a fény árnyékkal még eljátszogattam volna! De abszolút rendben van a kép!Gratulálok

fehér elefánt válasza:
Igen igen, már mások is kiemelték és bizonyos szempontból teljesen jogosan. Köszönöm szépen.

2010. szeptember 19. | 04:33 | harminchat

Szia! Megtaláltam a képnaplódban ezt a fotót és bár a méret miatt nem igazán összevethető a kettő, de sokkal jobban tetszik így fekete-fehérben. Nagyon jót tett neki a háttér leegyszerűsítése, szépek a tónusok, a finom részletek. Igen, nagyon pórusosnak tűnik a bőr. Nem szép a fényképezőgéptől, hogy ennyire valósághű képet készít, vagy talán még ki is emel, de ha a szem és a száj részleteit nézem, vagy a kendő szövetének anyagszerűségét, mégis jó, hogy ilyen.
Azon gondolkodom mennyit hozzátesz a képhez ez a lepel...de lehet egyszerűen csak kiemeli az arc szépségét.
A vágás is nagyon jó lett.
Gratulálok a képhez és a naplóhoz is!

fehér elefánt válasza:
Az arcon még lehetett volna finomítani, többen is kiemeltek benne pár hibát. Ugyanakkor mégsem tartom hibának pld a pórusokat, hiszen ez kép nem arról akar szólni legalábbis számomra hogy a modell szép. vagy működik vagy nem :) Mellesleg nem is volt annyira könnyű fényképezni mert nem volt az a kamerával flörtölő típus. Köszi szépen!

2010. szeptember 18. | 23:46 | Espíritu

Mivel én magamat nem érzem egyáltalán mesternek így cinikusnak éreztem a megjegyzést... :)
Téged sokkal inkább megilletne ez a jelző, mintsem engem. Portrézás terén mindenképp!
Azért köszönet, ha jónak találod a képeimet;)
Szép estét!!!

fehér elefánt válasza:
Pedig ez a műfaj tényleg annyira egyszerű hogy még mesterségnek sem nevezném. Köszönöm még egyszer.

adott pontszám: 5
2010. szeptember 18. | 23:42 | zero

Egy európai gyöngyszem Indiából? :) Ez a portréd is magával ragadó, igéző pillantás de valami mélység is felrémlik előttem egy gondolkodni tudó érzésekkel teli emberi tekintet...
(A színes mellalakos változat nekem jobban tetszik :)

fehér elefánt válasza:
Igen, a másik szebb, dehát ez nem is feltétlenül a szépségről szól. Meg aztán hiába, az LX3 egy kiváló gép de rajzban és képminőségben nem tud versenyezni egy 5D+24-70/2.8L kombóval. Bár lehet hogy ha sokat tupíroznám még ebből is ki lehetne hozni többet, de ez most nem arról akar szólni hogy a modell gyönyörű. Köszönöm!

adott pontszám: 4
2010. szeptember 18. | 22:16 | hamilton

Nagyon fotogén a modelled! Az ff konverzió nekem nem tetszik. Nagyon hamuszürke lett. A középre szerkesztésbe biztosan sokan belekötnek, szerintem semmi baj vele. A háttér felemássága viszont zavar. Vagy ez, vagy az(én a szürke falat preferálnám).
A lány kedves arca viszi a képet.
Grat! Laci

fehér elefánt válasza:
Pedig pont a felemásság a lényeg. A hamuszürkeséget nem tudom elfogadni (nem mintha az értékelést magát nem fogadnám el köszönettel ;)), mert a tónusok szerintem rendben vannak. Köszönöm szépen!

2010. szeptember 18. | 20:57 | McAl

A lányt nem lehet nem felismerni. Ilyen jellegzetes arc, szélesen ülő szemek megmaradnak az emlékekben.

Annak ellenére, hogy ez egy nagyon szép ff feldolgozás a bal és jobb oldal ellentétének kihangsúlyozásával, nekem a korábbi képed nagyságrendekkel jobban tetszik.

Annak meg nem lenne értelme, hogy erre adjak egy 4-est, mert a másik 5-ös volt. Inkább pont nélkül. Így korrekt, pedig ez is egy jó kép, de kevésbé tetszik, mint a korábbi.

fehér elefánt válasza:
A másik inkább próbált szép lenni, ez inkább a sötét-világos dolgokról szól amiket nem is akarok agyonmagyarázni. Vagy működik vagy nem. Persze ilyen arccal nem csoda ha elsőre mindenki inkább esztétikailag közelíti meg :) Köszi szépen!

adott pontszám: 5
2010. szeptember 18. | 19:48 | R.János

Nagyon tetszik ez a kép. A háttér "kétszínűségét" érdekesen oldja a hölgy tekintete. Tetszik a természetességre való törekvés, (bőr, pórus, ránc). Amikor nincs frizura, az érzékszervek mérete "megnő", és ez egy kis érzékiséget kölcsönöz az arcnak. Szép lágy a fény, tetszik a ff "színe", és a piramis-forma szerkesztés.
Gratulálok R.J.

fehér elefánt válasza:
Az ún. természetességen még fninomíthattam volna egy kicsit, bár persze tény hogy nem glamúrportrénak készült. Köszönöm János a hasznos gondolataidat, nagyon érdekes amit írsz.

2010. szeptember 18. | 18:30 | toromon2

Üdv!
Gyönyörű szép íveket rajzolnak ki az arcon megjelenő árnyékok. Elragadó. A szemben megjelenő fénnyel van egyedül bajom. Bal oldalon szépen csillog, de jobb oldalon csak olyan elkenődötten világít. Valahogy ez engem zavar.

fehér elefánt válasza:
Ezt nem teljesen értem, de abban igazad van hogy az árnyékok miatt a rendezői bal szem sötétebb mint a jobb oldali. Nem tudom hogy mindenképpen korrigálni kell-e. Lehet hogy igen. Passz :) Köszi!

2010. szeptember 18. | 18:05 | Obsidian

Olyan mintha ismerném, beszél a szeme.
Szeretem ezt a képet.
Szeretném őt.. )

fehér elefánt válasza:
Azt hiszem vagyunk így ezzel egy páran ;)

adott pontszám: 4,8
2010. szeptember 18. | 16:36 | Fisetinella

Szia,

megmondom őszintén, szeretem a természetes női portrékat, "agyonsmink" nélkül, itt viszont zavarónak tartom a lány orra melletti arcrész tág pórusait, amik zsíros arcbőr érzetét keltik. A jobb oldali szemöldöke alatt kinőtt szőrszálak éktelenkednek :-) jaaj, remélem nem veszed sértésnek, mert nem annak szánom, egyszerűen csak ezeken javítottam volna.
A ff-et nagyon eltaláltad, jól mutat, hogy a fekete oldal felőli szeme sötétebb. Az egész olyan aszimmetrikusan szimmetrikus:-)
Az összkép megnyerő.

További jó fotózást

fehér elefánt válasza:
A pórusokkal kapcsolatban maximálisan igazad van. Köszönöm.

2010. szeptember 18. | 16:07 | Espíritu

Miért ez a cinizmus? :(

fehér elefánt válasza:
Amennyiben a "mester" szóra gondolsz, az csupán az irántad érzett tisztelet jele amit ezek szerint nem megfelelő szóval fejeztem ki.

adott pontszám: 5
2010. szeptember 18. | 15:12 | Espíritu

Szia!
Nagyon finom és nagyon szép.
Káprázatos ez az őszinte tekintet. Az a kis mosoly elvarázsol :)
A háttér fekete-fehérre osztottsága nagyon jó.
Nekem egyedül annyi észrevételem lenne, hogy mintha picit alexpós lenne. Vagy ez csak a monitorom hibája.... nem tudom.
Grat!

fehér elefánt válasza:
Köszönöm mester. Az expóért kezeskedem - baloldalt kicsit visszavettem de egészében nem látom alexpósnak.

adott pontszám: 5
2010. szeptember 18. | 13:54 | Álomfejtő

Ez nagyon szép...
Semmi különös, az arc talán ismerős de bárkié is lehet,
mégis jó felette elidőzni, keresgélni e finom "maszk" (álarc) mögött - éppen ezért tetszik a cím, mintegy átfogó "nőképi összefoglalás"...
-no és nem különben figyelemre méltó az osztott háttér, - a tónusok finom átvezetése.
Gratul, tetszik !

fehér elefánt válasza:
Nagyon szépen köszönöm!

adott pontszám: 5
2010. szeptember 18. | 13:26 | zoliologia

Helló!
Nagyon jó,őszinte, gyönyörű ,magával ragadó természetes mosoly.Szép éles,az ff jól sikerült.A fekete balon ,és a fehér jobbon akkor direkt?

fehér elefánt válasza:
Köszönöm. Eredetileg is ilyen, csupán a bal oldalon takartam el pár apró részletet amik amúgy sem voltak túl érdekesek.