BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,04
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. szeptember 7. 17:27
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Miskolc
Emberi gondoskodás

Amatör fotós képe : Saját magam fejlesztése céljából tettem fel a képet, a kritikákat elfogadom egy tanács mellett! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,5
2010. szeptember 8. | 09:21 | -gabri-

Üdv.!
Túl sok minden van szerintem a képen. Nem egyértelmű a téma. Az állat picit sötét és életlen. Nagyon erős volt a napfény, ez a háttér kiégéséből látszik. Picit a színek is lehetnének telítettebbek.
Sajnos ilyen erős fényben nehéz szép képeket készíteni. Ha balról és fölülről vágnál még egy kicsit, talán letisztulna az összkép.

adott pontszám: 2,5
2010. szeptember 8. | 09:17 | R.János

A fotó egy illusztráció, mely nélkülöz minden olyan fotós kritériumot, amitől egy fotó "alkotásnak" mondható. De ez nem baj, erre is szükség van, de mivel ez egy fotós oldal, itt olyan szempontok szerint értékelünk, melyek fotós szempontból kihívások, érdekesek, stb.
A téma meglátása (felismerése) jó, mert egy értékes emberi tulajdonságot mutat be. Persze, ha a látható felszínt egy kicsit megkaparom, azt látom, hogy egy szabadságától megfosztott állatot gondoznak....és, ha ez az állat nem beteg, akkor bizony nem rácsok között lenne a helye.) A sikeres képi ábrázolásnak egyik alapfeltétele az előnyös fotózási szög megválasztása. Nem jó az egyik "főszereplő" hátulról történő fotózása, mert ezáltal megfosztod, a kommunikációs lehetőségeitől: nem tükröződik a gondoskodás az arcon, minden kifejezés a mozgásra redukálódik. Az állat nagyon sötét, a háttér nagyon fényes. Tudom, hogy a kuszaság adott, és ebből a szögből, és ilyen fotózási feltételek mellett kikerülhetetlen, képileg nézve mégsem előnyös, mert a környezet túl hangsúlyos a témához képest, és az a jó, amikor jól tetten érhető a téma fölé- és a háttér alárendelő szerepe.
További jó fotózást kívánok! R.J.

ubid válasza:
Köszönöm értékelésed és tanácsaid!

adott pontszám: 3,5
2010. szeptember 7. | 23:54 | szoradmate

Alapvetően az öltet tetszik, bár a kompozíció nekem túl zsúfolt. Esetleg ha jobban átgondoltad volna, hogy mit is akarsz megmutatni, egy szűkebb vágás, jobb kompozíció sokat segített volna. Nem érzem, hogy irányítottad volna, hogy mire figyeljek... Sok a lomb, kevés a föld, de az autentikus környezetet díjazom. :) Esetleg legközelebb jobb lenne kitalálni pontosan, hogy mit is akarsz megmutatni. Összességében próbálkozásnak nagyon jó. Remélem hasznos kritikákat is kapsz majd. Így fejlődik az ember. :)

adott pontszám: 3,8
2010. szeptember 7. | 21:56 | skyranger82

Szia ! Ezt a képet többször meg lehetett volna ismételni és a képek közül a legélesebbet kiválasztani . A kéznél látszik , hogy exponálás közben bemozdult a gép. Az , hogy az alany háttal áll az sem szerencsés , jobb lett volna ha oldalról fényképezed, mert akkor az ember-állat kapcsolata , közelsége kifejezőbb lett volna.
Remélem tudtam segíteni . További jó fotózást

2010. szeptember 7. | 21:42 | fanotic

Szia!
Felteszem, ha kb 5 méterrel jobbra állsz, akkor csinálhattál volna egy jó fotót a gondozó félprofiljáról, amint a jószágra összpontosít, illetve a mosó maciról,aki fentről néz le rá...
ez így egy erős tucatfotó... a mackó fickó alig látszik,a gondozónak pedig részletekben gazdagon lóg a gatyája...
szerintem első lépésként mindig próbálj ki több nézőpontot... sokszor én is csinálok valamiről egy tucat fotót, továbbmegyek,ésamikorvisszanézek veszek észre egy új nézőpontot, ami jobb volt mint a másik...
további szképeket kívánok!
fanotic

ubid válasza:
Köszi az értékelést!

2010. szeptember 7. | 20:33 | halmi.laszlo

Én meg ezeket felejtettem el:
1.Ha valaki ránéz a képedre és fáradozik vele kérésed szerint, hogy tanulnál, akkor köszönd meg neki. Különösen, ha az egy olyan név, mint ovarnet.
2.Ne mondj olyat a bírálónak, hogy olvassa el a kép címét. Egyik nagy fotósunk mondta, ha a címnek kell magyaráznia a képet , régen rossz.Ebből cím nélkül annyi látszik, hogy egy totyakos fazon megy a fa felé.A többit te magyaráztad bele.
3.Ha értékeltem volna, kíméletből nem tettem:1

ubid válasza:
Nem szorulok senkinek a kíméletére! Köszönöm

ovarnet-enk meg ha problémája van akkor ide fogja írni!

a te véleményedből ilyen formában nem kérek! Nem róla kell beszélni hanem a képről! és bizony sokaktól kapok negatívat amit meg is értek és nem is rétődök emg ha 1 ad rá akkor sem! hiszen ezért vagyok itt mint leírtam!

És ha neked fáradtság értékelni akkor ne értékeld!
kösz

adott pontszám: 3,7
2010. szeptember 7. | 20:19 | Alexander Nevermind

Szia, nem spécizlek ki, de még az előbb el felejtettem írni,valamit ezért majd ideírom.
Szóval ez a kép is egy alkattinttt képnek tűni így, túl sok a felesleges dolog a képen. Kicsit máshogy művészibben kellene megközelíteni ezt a témát. Látom a címet, de sok a zavaró a képen. Lehet meg kellett volna várni egy jobb pillanatot, amikor közelebbe kerülnek egymáshoz. Sajnos a képen levő fénykülönbségeket a géped nem tudta ellensúlyozni. A föld a fák között kiégett, túl világos lett, a msómedve meg túl sötét.
És akkor amit előbb elfelejtettem, szóval megnézegettem a képeid, én a két hegyes képet pl jobb választásnak gondolnám,mint ezeket, bár ott is van némi zaj, amit szűrj még, és van a padon egy kis kiégés, de ezeknél a fotóknál szerintem több pontra számíthatsz.
üdv. Krisz

2010. szeptember 7. | 20:13 | halmi.laszlo

Mindenek előtt más nézőpontot választottam volna, mondjuk oldalról, akkor a gondozó arca is látszódna és a kis állat is, ami most csak egy pamacs. Látszódik, hogy a gondozó emeli a fejét, figyel az állatra, más nézőpontból a gondolat -Emberi gondoskodás - jobban kifejezhető lett volna.

adott pontszám: 2,8
2010. szeptember 7. | 19:48 | MissCanon

Szia! A kép tökéletes példája az "állatkertben csináltam pár képet a hétvégén". A címe alapján világos, hogy mit szeretnél bemutatni vele és következtethető is a kép láttán, de nem jön át a képből számomra semmi. Egyszerű, ötlettelen. Kissé talán alul is színezett. Talán egy másik szögből fotózva többet lehetett volna kihozni belőle. Hiányolom a gondnok arcát, hogy mit fejez ki, talán a kettőjük közelített profilja az ételadás-ételelfogadás következtében találóbb lett volna és meghittebb kapcsolatukat is nyújtaná egyben a néző számára. Én hasonlóképpen, de sx1-el fejlesztgetem magam. :) Nem az igazi(ak). :(

adott pontszám: 3
2010. szeptember 7. | 19:33 | glivia

Elég zúr-zavarosra sikeredett ez a kép... Igaziból nem tartom jónak a nézőpontot sem. Inkább kicsit oldalról kellett volna fényképezni, hogy a most teljesen háttal álló ember, akinek amúgy szerintem fontos szerepe van, ne zárjon ki, minket nézőket a képből. Sok a zavaró elem, a kerítés, vagy villanypásztor, a mindkét oldalon belógó kisebb-nagyobb tárgyak. A mosómedve (?) alig észrevehető, pedig nyilván a bácsi és a kis állat kapcsolatáról kellene, hogy szóljon kép. Ehelyett elvesznek a nagy zavaros térben. Közelebbről fotózva, koncentráltabb kompozícióval több mondandója lenne a képnek. Nem akarok túl szigorú lenni.

ubid válasza:
Köszi az értékelést!

adott pontszám: 3
2010. szeptember 7. | 19:08 | ovarnet

Bábeli zűr-zavar uralkodik a fotón. Van egy mondás, hogy a kevesebb az néha több. Erre a képre ez nagyon igaz. Szűkítenni kellett volna a kivágást, hogy a sok-sok zavaró elem kikerüljön a kompozicióból, mert felesleges alul a kerítés a bal oldalon a félbe vágott dolgok. A háttal lévő ember sem a legszerencsésebb dolog. Inkább oldalról kellett volna fotózni.

ubid válasza:
Ha elolvasod a kép címét akkor észreveheted belőle, hogy az ember direkt került bele a kompozícióba!