BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,72
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. szeptember 7. 17:06
  • Készítés helye: Nyékládháza
Magányosan hánykolódunk

Amatőr fotós képe : Saját magam fejlesztése céljából tettem fel a képet . Minden kritikát szívesen veszek egy tanáccsal egybekötve! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. szeptember 12. | 17:26 | h.rom

A kép egésze, de főleg az ég kékje szörnyen zajos.

2010. szeptember 12. | 17:26 | h.rom

A kép egésze, de főleg az ég kékje szörnyen zajos.

adott pontszám: 3,7
2010. szeptember 8. | 15:01 | Álomfejtő

Véleményem szerint a képarányok, a színzaj, a horizont korrekciója szorul elsőként említve javítandónak :
-a balon még szükséges lenne némi tér, felül viszont túl sok az égből, így nem érzem stabilnak az alkalmazott képarány választását - a látvány nekem még képfelezős horizont-megoldással is jobban tetszene. Ha a sötétebb árnyalatokat enyhe vignettel pótlod, az összkép árnyalati átmenet hatása is kedvezőbb. A horizont balra lejt, ezt szükséges korrigálni, így inkább az árbócok dőljenek, mint a fix távlati pont. (mégha a függőlegeshez lőtted is be a képet) A felső képrészletek enyhén zajosak, kevéske utómunkával ez is semlegesíthető.
A méretezésnél célszerű a hosszabbik oldalt 8-900-ra belőni, így minden monitoron optimális lesz a fotó eredeti méretben megnyitott képe.
Remélem, némileg tudtam segíteni... A fotód tudatos, de javítandó, a témaválasztás és a színvilág szívközeli nekem.

ubid válasza:
Köszönöm értéklésed!

adott pontszám: 3
2010. szeptember 8. | 10:28 | schaul_marton

Sajnos ez a kép több sebből is vérzik:
Ha már a bal alsó sarokba szeretted volna szerkeszteni akkor talán jobb lett volna még egy kicsit a kép sarka felé komponálni a csónakokat.
Az ilyen jellegű képeket úgy érdemes csinálni, hogy állványra teszed a gépet, és hosszú záridővel fotózol. Ettől sokkal szebb lenne a víztükör, és nem törne meg a fény minden hullámon.
A középső sáv pedig sajnos kiégett:(
Üdv: Schaul Marci

ubid válasza:
Köszönöm a segítséged, és értékelésed!

adott pontszám: 3
2010. szeptember 8. | 07:31 | Blex

Hali!
Elsőre a képformátum nyúlottsága és a zaj tűnt fel.
A színek szépek és belehelyezni egy tárgyat is jó ötlet, igaz ez a téma nagyon sokszor fotózott ezért is nehéz kiemelkedőt alkotni.
A felső rész elég üres lehetett volna kevesebbet mutatnia, mindjárt másabb a helyzet, ha egy két látványos felhő is megjelenik.
Ebben a helyzetben talán a vízfelületre és a tükörképre lehetett volna összpontosítani.

Üdv szépeket!

adott pontszám: 5
2010. szeptember 7. | 23:55 | dave_11

Helló! Még én is új vagyok az oldalon de ha nem bánod elmondanám a véleményem. A perspektíva tetszik, az aljából még vágtam volna (túl sok a víz itt elől), egy kicsit sötét és zajos a kép (ez a gép kompaktságából adódó, nekem is kompakt van). A színek szépek. Jó szemed volt hozzá, próbálj meg jobb fényviszonyok közt fotózni. Ha a gép tudását nézem 4-es ha a tiedet szerintem 5 GRAT.! Üdv.: Dave

ubid válasza:
köszönöm!

adott pontszám: 3,9
2010. szeptember 7. | 21:53 | fanotic

Szia!
Ez egy sokkal jobb kép és ez még kifejezetten tetszik is...
bár egy kicsit olyan,mintha utólagosan az egészet világosítottad volna, mivel a víz még most is sötét, az ég pedig túlságosan világos átmenetekkel rendelkezik ahhoz hogyélethű legyen
mindenesetre a beállítás teszik, bár én egy kicsit alulról és felülről is elhagytam volna
további szképeket

adott pontszám: 3,6
2010. szeptember 7. | 19:54 | Zsolti73

Az időpont megfelelő, és a tavon ringatozó kis vitorlások is jó témát biztosítanak.
Leírom, hogy véleményem szerint mivel tudnál többet kihozni belőle. Ami már kicsiben első pillantásra is igen zavaró, az a képarány, és a hajók elhelyezése. Bal oldalon nagyon szűk, fent az égen szépek a színátmenetek, viszont a felső rész már üres, így ott is lehetne vágni. Vagy akár fekvő formátumban is el tudnám képzelni, a vitorlásokat valahol a harmadoló környékén elhelyezve.
A fényviszonyokat ilyenkor nehéz kiegyenlíteni. Ha nincs Nálad szűrő, akkor csak utólag tudod az előteret világosítani egy kicsit, az eget pedig sötétíteni.
Ha a közelben laksz, és szinte bármikor meg tudod ismételni a felvételt, akkor érdemes egy különleges naplementét választani, gyönyörű felhőkkel, látványos fényekkel. Bár ezek a fények sem rosszak, a nyugalom érzetét erősítik a képen.
Amikor feltöltés előtt kicsinyíted a képet, álló képnél nem érdemes 650 pixelnél magasabbra méretezni, mert különben a legtöbb monitoron görgetni kell a képedet. Átméretezés után pedig ne feledkezz el az utóélesítésről, hiszen az eljárás során elveszik az élesség.
Szép fényeket!
Zsolti

ubid válasza:
Köszi!

adott pontszám: 4
2010. szeptember 7. | 19:46 | Alexander Nevermind

Szia, Nem rossz kép, nekem tetszenek az ilyen stílusú képek. Ihgazából a szerkesztésed nem rossz. Szabályosnak mondható a víz harmadolóba helyezése, érthető az élló formátum is.Kicsit hullámzik a víz, lehet jól állna a hosszabb záridő is a képnek, bár ha nagyobb a szél akkor a hajó is dülöngélne ami meg már nem mutatna jól.Fények rendben voltak. Talán még HDR -el lehetne dobni a képen. De igazából így is jó, nem túl sötét a vitorlás.
Ami ilyen vizes képeknél egy hibaforrás lehet az megtalálható a képeden. Szinte az első amit ellenőriznek a horizont. Sajnos itt is dől a vízszint.Ezt vissza kellett volna forgatni egy kicsit, illetve a kép már zajos lett, főleg a kék égbolton látni zajt, ezt zajszűrni kellett volna.
Összességében tetszika képed, van pár apró hiba, én most így látom. Üdv. Krisz

ubid válasza:
köszi az értékelést

adott pontszám: 4
2010. szeptember 7. | 19:37 | glivia

A színek szerintem nagyon kellemesek. A kompozíció számomra kissé sántít. A kép bal oldala egyértelműen szűk, ott mindenképpen több teret hagytam volna. Fent viszont indokolatlanul soknak érzem az üres teret, onnan mindenképpen vágnék. A kép minősége elég gyatra, zajos, és lágy is valahogy. Nem tudom, milyen érzékenységet használtál, hogyan méretezted át a képet, és utólag visszaélesítetted-e. javaslom a 100-as iso-t, állvány használatát, szűk rekeszt, szép lesz az eredmény. Átméretezésnél hosszabb oldal 800 pixel körül legyen, utána photoshop save for web opciója, belőve 310 kb-ra. Így nem lesz olyan nagy az adatvesztés, minőségromlás.

adott pontszám: 4
2010. szeptember 7. | 19:16 | balmos

Szia! Tetszenek a színek. Talán 1 kicsit lehetnének sötétebbek a hajók, hogy csak a kontúrjuk látszódjon. Viszont dől az egész kép balra, azt ki kellett volna egyenesítened. Váságnál talán hagyhattál volna fent is meg lent is kevesebb teret bal oldalt pedig egy minimálisan többet. Az tetszik, hogy amerre néz a hajó ott több teret hagytál. Ja és kisebbre kéne feltöltened, hogy ne kelljen görgetni, bár lehet ez csak nekem zavaró a notebook felbontása miatt. További jó fotózást! Üdv!

ubid válasza:
köszi az értékelést

adott pontszám: 5
2010. szeptember 7. | 19:13 | -gyari-

Nagyon szép kellemes hangulatú letisztult fotó. Jó a szerkesztés is kellemesek a színek. Nagyon tetszik. Grat!

ubid válasza:
köszi az értékelést

adott pontszám: 4
2010. szeptember 7. | 19:06 | unterhaltung

Nagyon kellemes nyugalmat árasztó kép. Vannak akik klisé-fotónak titulálják az ilyen és hasonló naplementés fénybenúszó kompozíciókat, de igen is lehet nagyot alkotni a témában. Pozitívum pl. a két vitorlás sziluetje, amelyek szokatlan elhelyezkedése arra készteti a szemlélődőt, hogy próbálja "megérteni" térben elhelyezni őket. Amit én kifogásolok az a túl sok tér alul. Feszesebb lenne a kompozíció, ha vágnál belőle, valahol ott, ahol a vízszintes rajzolatok indulnak.
További Sikereket!
Üdv.

ubid válasza:
köszi az értékelést