BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,7
KATEGÓRIA: családi/emlékkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. szeptember 7. 17:04
  • Készítés helye: Miskolc-Tapolca
Egy nyaralás kezdete

Amatőr fotós képe : Saját magam fejlesztése céljából tettem fel a képet, minden kritikát szívesen fogadok egy tanáccsal egybekötve! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,5
2010. szeptember 19. | 21:55 | bece

Nem lenne ez rossz kép, csak
túl középen van a főtéma, ez általában nem kedvező, én pl. vágnék egy keveset a kép jobb oldalából.
kicsit túlexponált,
az élesség sem tökéletes

adott pontszám: 3
2010. szeptember 12. | 17:24 | h.rom

Hmm... A kép nagyon rossz minőségű. Életlen, részlettelen, akárha egy mobiltelefonnal készült volna. Balra dőlni látszik, az erős fények sem szerencsések.

adott pontszám: 4
2010. szeptember 8. | 11:16 | fehér elefánt

Gondolom már mindenki elmondta hogy kiégett meg ferde a horizont meg satöbbi, ezeket osztom (ezért a 4), de inkább azzal foglalkoznék ami jó benne. Minden hibájával együtt van egy időtlen hangulata, amitől a képen szereplők vagy az őket ismerők számára értékes kép lehet. Könnyednek tűnő érzés, látszatra idillikus, de benne van a múlékonyság.

adott pontszám: 4
2010. szeptember 8. | 09:22 | hoho

Szia!
Családi emlékképnek elmegy, de lehetett volna jobb is. Nehéz eldönteni, hogy mi lett volna a fő téma, a csónakban ülő pár, a szökőkút, vagy maga a tó és környezete. Talán ezt azért látom így, mert kissé életlen lett az egész kép.
Nem szabad mindig a géped automata beállításaira hagyatkozni, gyakran manuális beállítással jobb eredmény érhető el. Táj fotózásakor érdemes a lehetőségekhez képest szűkebb rekeszt állítani, ezzel növelve az élességi tartományt.
A nézőpontot sem túl szerencsésen választottad meg, a fák közti égbolt túl világos lett, és ez sokat ront a látványon. Kissé balra dől a kép. Ezen utólag is lehet korrigálni.
Azért a kép hangulata nem rossz.

adott pontszám: 3
2010. szeptember 8. | 07:42 | Blex

Hali!
Tapolca a csónakázó tó szép, a szökőkút kevésbé, nem is értem mért nem csinálnak valamit vele...ezt csak a helyismeret miatt :)
A kép egy kedves nyaralást, délutáni időtöltést örökít meg.
A fények rendkívül erősek, amit az égbolt sínylett meg a legjobban.(a szökőkút vize is erősen egybeolvad a fehérséggel)
A szerkesztése tetszik, életlenek hat a kép.
Ebben az időpontban esetleg más nézőpontból lehetett volna megközelíteni a témát, csak a fasorral a háttérben, de a jelenetben sem rejtőzik igazán sok lehetőség.
Üdv, minden jót.


adott pontszám: 3,9
2010. szeptember 7. | 23:03 | harminchat

Szia! Jó kis nyárias fotó, sok zölddel, hűsítő vízzel. Kár, hogy a víztükör elég ferdének tűnik és kár, hogy felül kiégett, üres az égbolt. A csónakázók és a vízsugár is a fotó közepén helyezkedik el, emiatt kissé üresnek hat a kép bal oldala. Jobb lett volna megvárni, míg kissé továbbhalad a csónak, hogy ellenpontozhassa a vízsugár témáját.
További jó fotózást!

adott pontszám: 3,5
2010. szeptember 7. | 21:47 | skyranger82

Szia ! A képet nézve hiányérzetem van és az oka a kivágás . Vagy kisebb vagy nagyobb kivágást alkalmaztam volna . Változtattam volna a WB-n is (ha van a gépen manuális WB állítási lehetőség) mert a kép felső része eléggé "ki van égve". További jó fotózást .

adott pontszám: 4
2010. szeptember 7. | 20:09 | Alexander Nevermind

Szia, én nem vagyok szakértő, valamelyik nap kaptam meg, meg sok a rizsa stb.. De én már csak ilyen vagyok... Mosz ís kicsit többet beszélek a képed körüli dolgokról mint a konkrétumokról, de lehet az is hasznos lesz.
Szóval: errre a képre nézve tipikus olyan képet látok, amit családi albumba be lehetne tenni bátran bármikor, de itt ebben a kategóriában is kicsit több kell a jó képekhez. NEm egyszerű kategória ez a családi emlékkép, mert Neked mindig többet jelentenek ezek a pillanatok, mint azoknak akik a fotót nézik és a gép, monitor előtt ülve nézik. A képeden már nem voltak a legjobb fények. Túl sok volt a fény, a fák között fehét is az ég, Középen látható egy pár akik csónakáznak, de nincs egy meghitt pillanata a képednek ami jó lenne ha közelebb ülnének stb... Az élesség is ebben a tömörítésben hagy némi kívánnivalót, és lehet itt sem ártott volna egy kis döntés, forgatás, kicsit fura így a víz.
Lehet még a fotózás szögén, nézőponton is lehetett volna választani, akár így hogy még jobban szemből fotózod, az sem lett volna baj ha a srác háttal van, és jobban ráközelítve a lányra. Így annyira messze vannak az arcuk sem vehető ki, lehet most az is hiányzik.
Megnéztem a képeid a neten. Van sok képed, elég sok amiben benne van a jó kép lehetősége, de még nem tudtad a legjobbat kihozni belőlük. Ne menjen el a kedved ha esetleg nem kapsz elsőre kedvező kritikákat. Én mikor kezdtem itt az első nickem ki is esett mert az első pár képemmel finoman szólva sem arattam nagy sikert. De aztán nem sértődtem meg, sokat olcastam szakkönyveket, magazinokat, sok képet nézegettem és elsősorban itt a fotozzon is sokat böngésztem, olvasgattam, és látod most már egész szépen fejlődgetek, az itt kapott tanácsoknak köszönhetően is. Szóval kitartás, hajrá.
üdv. Krisz

ubid válasza:
köszi az értékelést és a tanácsokat

adott pontszám: 4
2010. szeptember 7. | 19:12 | ovarnet

Kicsit erős színei vannak a képnek. Nem a legelőnyösebb napszakban fotóztál.
A főtéma elvész a képen, életlen is. Ami nagyon zavaró az a víz ferdesége, melyre a növényzet rá is tesz, Ilyenkor célszerű picit korrigálni. A kiégett ég és a víz nem szép. Egy olyan nézőpont lett volna jó, ahol a háttér nem szakad meg.

ubid válasza:
köszi az értékelést