BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. augusztus 26. 09:24
MüPa

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. december 28. | 14:05 | zoltanm.gl

Nekem nagyon tetszenek ez efféle fotók, még akkor is ha elüt a valóságtól. Hisz valljuk be ezen képek célja valami olyan megmutatása a belső énnek, mely máshogy, más fotókkal nem megoldható. Pont ettől lesz minden ilyen kép egyedi. Olyan művészi értékeket hordoz amelyet csak a fotós ért, ezért a kompozíciót bírálni ilyenkor a legnehezebb. Ez a duplex hatás nagyon jól átjön. Jó a kompozíció, szépen vezeti a szemet a végtelenbe.
Nagyon sok szabályosságot fedeztem fel ami nem tudom hogy tudatos e. Például: 4 darab jól kivehető fa van, és 4 darab oszlop a feliratnál. Az épület oldala 3 részre osztható (fal, ablakok, fal). Perspektivikusan nagyon jól vezeti a szemet az épület amihez a fák is alkalmazkodnak tehát nem törik meg a kompozíciót. És az ellen érték ami kiemeli a fő témát vagyis az épületet, az nem más mint az égbolt rendezetlensége. A legjobb megoldás ezen a képen. Nagyon tetszik, hogy nem a hétköznapi dolgokkal oldottad meg a téma kiemelését (pl.: kontraszt különbség, túlzott életlenítés, világosítás-sötétítés stb.) Félreértés ne essék ezek is jó módszerek de ami ennél a képnél nekem tetszik az az, hogy ebben a szabályos és egységes világban egy megtört és rendezetlen égbolt különül el, és ettől a főtéma (az épület) nagyobb hangsúlyt kap, jól elkülönül.
Egy-két hiba van csupán ami engem zavar:
Először is nekem homályos az egész kép én még élesítenék rajta.
Az első vízköpő ferde, és pont azon a részen ahol a kép eleve szabályokra épül, ez ront a kompozíción, nem illik bele.

Virgonc válasza:
köszi

adott pontszám: 5
2010. szeptember 7. | 17:58 | -gyari-

érdekes kép lett. Tetszenek a színei és az hogy olyan furi hatása van.

Virgonc válasza:
Köszönöm. Én is szeretem az infrában hogy olyan furi :)

2010. szeptember 1. | 16:20 | bloodandink

Remek fotó,jó sok utómunka van benne!

Virgonc válasza:
Köszönöm. Annyira nem sok. :)

2010. augusztus 27. | 15:12 | photoscene

Egyedi hangulat és nézőpont, így még soha nem láttam!

Virgonc válasza:
köszönöm :)

adott pontszám: 3
2010. augusztus 27. | 00:48 | udvardy.szabo

Szia!
Elsőre azt mondtam, hogy tyű, a mindenségit...most meg elgondolkodtam, ugyanis a kép jobbjával nincsen problémám... csak az a "csúnya balog" ne lenne. :) Kicsit erőltetettnek érzem a fehér hatást a fákban, és valljuk be, ez aligha természetes. A gyönyörű felhőkkel, az ügyes tükröződéssel és a hangulatos kékes-szürkés elkomorulással a jobb szélen már-már ez egy annyira tökéletes kép, hogy ronda. És ezt most nagyon kérlek, értsd jól. Nekem sok, de ez a személyes véleményem. Nem tudom, mennyi ebben a képben az utómunka, de ha tényleg azzal turbóztad, kicsit visszavehettél volna. :) Csak azt tudom mondani, hogy sok, kicsit túllőttél, de magamat ismétlem. KÁR érte! :(

Kritikámat pedig nem muszáj elfogadni.

Krisztián

Virgonc válasza:
ne haragudj nem is fogom elfogadni. Mégpedig azért nem mert a kép alapját kritizáltad. Ez egy infravörös fotó. Attól ilyen a kép. Nem baj ha még nem láttál ilyet és az se baj nem értesz ehhez a technikához. De ha megnézed legalább a kategoriát akkor látnád hogy talán emiatt picit más ez a fotó.

2010. augusztus 26. | 23:41 | R.János

Lehet, hogy ismét félreérthető voltam: a képed nagyon tetszik. Ezek az épületek egy kor szellemét idézik. Ha maradandó a kor szelleme, az épületek megszépülnek, és még romjaikban is értékek, de, ha a korszellem értéke kétséges, akkor a terméke is az. Elég, ha az első példára egy középkori város épületeit említem, a másodikra a panelskatulyákat. Más az értéke az egyiknek,és más a másiknak. Majd utódaink elmondják, hogy ez a fogyasztói társadalom monumentalitása mennyit is ér....
------------------------
A korlátoltságot nem tudom tolerálni, sajnos. Aki pl. azt mondja, hogy a jazz jó, de a klasszikus zene rossz, az korlátolt, mert nem képes a jót értékelni a stílustól függetlenül. Vannak az oldalon olyanok, akik fotostoppolásnak neveznek minden olyan utómunkát, ami "elrugaszkodó", és nem képesek elfogadni, hogy létezik egy ilyen irányzat is. Ők a saját stílusuk mércéje szerint bírálnak mindent.....Fájó, hogy ezek saját magukat igen nagyra tartják, és az oldalra röhögni járnak, azért, hogy gúnyolják, vagy , hogy durván lepontozzák azokat, akik úgymond "körbepontozzák egymást, de az igazi fotózással köszönő viszonyban sincsenek".... Régebben mindenkinek 5-öst adtam, úgyhogy nem voltam vádolható semmiféle körbepontozással. Most már én is a klikkhez tartozom, állítólag. Nem törődtem azzal, sőt megtiszteltetésnek veszem, ha egy deviáns lélek "villára vesz", de amikor elolvastam egy kezdő képe alá írt gúnyolódását, tényleg kiakadtam. Emberek jóhiszeműen jönnek tanulni, ide, erre az amatőr oldalra, és akkor megjelennek a frusztrált lelkületű önjelölt titánok, akik vélt profizmusukat nem arra használják, hogy segítsenek, hanem, hogy röhögjenek akin csak lehet. Olyan hangnemet próbálnak meghonosítani, ami csak arra jó, hogy elvegye a fotózás-kedvet. Ezek az oldal, és minden jóra igyekező ember ellenségei. Hát ez volt a bajom....és az, hogy ilyenkor nincs aki rendet tartson.
Üdv.János

Virgonc válasza:
Én azt mondom hogy a ronda és a szép is kell. Ha nem lenne panel nem tudnánk értkelni a nem panelt. Én ugy érzem mindig kell az ellenoldal, mindig kell a ronda mert anélkül a szép nem érvényesül. Kell a panel hogy megtudjuk milyen ugy élni hogy többezer ember van összezárva, hogy tudjuk értékelni ha máshogy élünk. A tökéletest a jót sosem éreznénk tökéletesnek és jónak ha nem tudnánk hogy létezik tökéletlen és rossz. Nem léteznek ezek a dolgok egymás nélkül. Ezért elfogadom a panelt , a romlást, a hideg modernet is.
------------------------
Trollok mindenhol vannak. Érdemes utánajárnod ennek a fogalomnak az internet világában. Sok tanulmány is született arrol hogy hogy kell velük bánni. Teljesen mit csinálsz ezek a trollok a gyülöletből táplálkoznak. Akármit reagálsz örülnek mert reakciót kaptak. Amennyire el tudom fogadni a rusnya épületeket annyira nem értem meg az emberi léleknek az efajta torzulását.
Én is kihagytam itt egy évet mert egyszerüen már elegem volt belölük. Tudnék neked régi képemet linkelni ami alatt olyanokat látnál hogy a hajad égnek állna. de nem teszem mert ezek az emberek a mai napig követik hogy mit csinálok, a nyakamban lihegnek és alig várják irhassanak.. nem adom meg nekik az örömöt mert én felül tudok rajtuk emelkedni. Majd egyszer e-mailben megirom hogy mit olvasgass nálam.. bár jobb ha nem teszed mert elmegy az étvágyad egy életre.
Mellesleg a fotozásnál nem csak a fotozásban kell fejlődni. A kép és stilus értésében is. Nagyon sok stilus távol áll tőlem.. pontosabban még azt sem tudom hgoy melyik az a stilus ami közel áll hozzám. De értem mire gondolsz. Mindent lehet értékelni a maga stilusában és tényleg nem szép dolog azért lehuzni valamit mertn em az én stilusom.

Annyit tudok tanácsolni hogy a kisstilü emberekkel ne foglalkozz, ne vedd fel a kesztyüt. Lépj tovább vakon. A legnagyobb büntetés nekik ha nem foglalkozol velük. Te is tudod hogy sokkal de sokkal értelmesebb vagy náluk. Ne sülyedj le a szintjükre. milliókkal többet érsz náluk. Ugy érzed foglalkozni kell olyan emberrel akik haragból és gyülöletből táplálkozik? sosem fogom megérteni a létezésük értelmét.. de ez legyen az ő bajuk... addig amig ők ezzel töltik az életük nagy részét én megprobálom ennél értelmesebben eltölteni az a kevéske 70 évet ami adatott..

adott pontszám: 5
2010. augusztus 26. | 19:35 | manolisz

"Ütős" kép, az erős igen perspektivikus torzítással, az acélkékes (helyenként barnás) színvilággal. Nagyon jó szögből készült a felvétel, a fasor valósággal húzza a szemet a kép mélysége felé, majd átugrik a szemem a tükröződő hatalmas üvegfelületre, majd az épület határoló síkjaira, a felhőjátékra, a ... folytathatnám.
A szögletes formák (épület, térburkolat) és a lágyabb, természetes formák (fák, szökőkút, felhők) találkozása nagyon impozáns, igazi nagyvárosi kultúrhangulatot kölcsönöz a képnek.
Én a MűPa helyében már rég alkudnék a fotóért. :)
Üdv, M.

Virgonc válasza:
köszönöm :)

adott pontszám: 5
2010. augusztus 26. | 18:12 | fanotic

Szia!
Tetszik a színvilága a monumentalista ábrázolásmód, az alsó látószög, a tükröződés az ablak-falon, a vágás... ésnemutolsó sorban jól mutatnak a fák is
Szóval nagyon jó lett!
gratulálok,és további szképeket!

Virgonc válasza:
Köszönöm :)

adott pontszám: 5
2010. augusztus 26. | 18:00 | R.János

Ma kaptam egy gúnyos értékelést, ami többek között arra volt jó, hogy egy kicsit elgondolkozzam az emberi lélekről, arról a mérhetetlen ridegségről, lelki-hidegről, szeretetlenségről, cinizmusról, a szándékos bántásról, gúnyról, provokációról, stb. Ugyanakkor, aki mindezt jelesen képviseli nagymellényű, saját magát igen nagyra tartó, mindenkit kioktató, csőlátású félművelt. Jól ismerem ezt a támadó védekezést....Nos, a Te képed nekem most ezt jelenti: egy mindenki által felfújt, igen nagyratartott, de valójában egy nagy emberietlen idegenség.... hűvös, dölyfös, léleknélküli. Semmi köze sincs az emberhez, akit ki kellene szolgáljon. Elvárja, hogy az ember szolgálja ki őt, azáltal, hogy elismeri robusztusságát, és hívalkodó ürességét. A kép jól adja vissza az "idegenszerűséget", a "csak funkcionalitásból, és semmit lélekből"-való "modernséget...."
Ez egy szubjektív vélemény !!!
Tetszik a technika, a szín, az árnyalat(ok).
Gratulálok R.J.

Virgonc válasza:
Annyira nyugodt és kiegyensúlyozott embernek gondollak hogy körül is néztem nálad hogy ki hozhatott ki ennyire sodrodból de nem találtam pedig kiváncsi lennék...
Van abban igazság amit irsz az épületről engem mégis megfog a monumentalitása, a ridegsége, a letisztultsága. Nekem tetszik a robosztussága és kifejezetten az a hidegség amit áraszt magából. Ezért is párosítottam össze infrával mert igy abszolut azt az érzést kelti mintha egy nagy világvége után kihalt világban ezek az építmények még mindig stabilan tartanák magukat. Remekül hangsulyozzák hogy mindekni kipusztul melőlük mert kiirtják egymást, de ezek a bitang épületek akkor is fogják tartani magukat. Hidegek és számítóak valóban.. de én pont ebben látom a szépségüket.. ilyenek is kellenek.. mint emberből is..
gondolj bele ha mindenki kedves és aranyos lenne.. nem is tudnánk értékelni.. kell hogy legyenek rosszak ahhoz hogy a jót is tudjuk értékelni. Kell a hideg is ahhoz hogy érezzük a meleget. Kell a hideg távolságtartó épitészet ahhoz hogy értékeljük a belsőséges otthonos hangulatot is :)

adott pontszám: 4,8
2010. augusztus 26. | 13:15 | MBEE

Szia!
Nagyon tetszik a fotód, egyedi megközelítés, alkotás. Az egyetlen dolog, hogy szerintem jobb lett volna hosszú expozíciós idővel, a felhők és a csobogó is elmosódott volna tovább fokozva a futurisztikus érzetet. Üdv: Mbee

Virgonc válasza:
köszi :) másik értékelő szerint meg rövidebbel kellett volna :)

adott pontszám: 5
2010. augusztus 26. | 11:10 | h.rom

Tetsziki a perspektíva és az inframód színvilága! Bár először azt hittem - nem rossz értelemben - hogy valami HDR. ;) Egészen kísérteties, akár egy rossz álom, vagy mintha egy másik emberidegen dimenzióba lépnék. tetszik, de nem lenne jó ide kerülni.
Grat!

Virgonc válasza:
Köszi h.rom :) pont emiatt az érzés miatt akartam már rég ilyen városi infrákat csinálni. Az infra hidegsége passzol ezzel az emberidegen kihalt világgal. Nagyon örülök hogy átment valakinek :)

adott pontszám: 4,5
2010. augusztus 26. | 09:53 | pjotr89

Szia!
érdekes diszharmónia van a képen. megpróbálok elvonatkoztatni a témától, mert az elég közhelyes. a jobb oldalt teli zsúfoltad és sötét, míg a baloldalüres és világos. ezt itt nem hibaként értem, mert gondolom ez volt a cél. nagyon sok hideg szín van a képeden amitől rideggé vált. én kisebb záridőt használtam volna, hogy a víz ne mozogjon, mert ez lágyított a képen kicsit.és az is erősíti a képüzenetét, hogy nincs a képen az enyészetpont, és nincsenek emberek sem.
további sok sikert.

Virgonc válasza:
szerencsés vagyok hogy nem voltak emberek pont a téren. Véletlenül se szerettem volna kimereviteni a vizet. Legalább abbol látszik hogy nem halt még ki a világ.

adott pontszám: 4,5
2010. augusztus 26. | 09:43 | robespierre

Szia! A kép nagyon szép látvánnyal bír, a domináns hideg kék szinbe beleloptál egy kis sárgát is. Tetszik! Egyedüli probléma az élességgel van. A fa lombozata és a szökökút vize is elmosódott.

Virgonc válasza:
köszi