BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,26
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. július 31. 01:14
  • érzékenység: iso200
  • fókusztávolság: 18mm
  • rekeszérték: f9
Borongós Nógrádszakál

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,6
2010. augusztus 16. | 17:08 | newgam

Szia Freeze!
Így kezdem az értékelést, mert tudom, hogy a tiéd a kép, de még nem nyitottam meg eddig és ennek oka volt.
Remélem, nerm fogsz neheztelni rám, de úgy érzem, valami hiányzik a képből, amit a kevés értékelés is jelez (ez persze nem mindig lineális:)
A hangulatot össze tudom egyeztetni a templom sírkertjét és magát a templomot FF módban bemutató képeddel és a ráutaló címmel, ami egyúttal a készítés helyszínét is mutatja.
Maga az épület szerkesztése jó, én szeretem az árnyas fák által lezárt képszéleket (más kérdés, hogy egy kicsivel több részletet is szeretnék rajta felfedezni).
Ami zavaró, hogy a régi kőkeresztek helyett a modern műkő síremlék több figyelmet kap a képen. Egy kicsivel átgondoltabb helyezkedéssel, egy hangyányival lejjebb billentett kameraállással, véleményem szerint mindez javítható lenne.
Üdv! Newgam!

freeze válasza:
Köszönöm, hogy ilyen részletesen értékelted a képet. Igen én is éreztem, hogy nem teljesen kerek a kompozíció, ez volt az első ilyen jellegű próbálkozásom. Lentebb olvashatod, hogy sok helyről próbálkoztam, nem voltak ideálisak a körülmények, persze lehet, hogy ez csak az én találékonyságom hiánya. No meg tudjuk, hogy a kép készítésének a körülményei nem hozhatók fel a kép védelme érdekében. Kár, hogy nem adtál egy tizeddel kevesebbet, adhatnék kreditet :)

Ettől függetlenül azért úgy gondoltam érdemes volt bemutatni ezt a szép templomot.

És bár nem számít de a pontot is köszönöm, javítottál az arányon :)

üdv:B

adott pontszám: 4
2010. augusztus 2. | 03:34 | Nanuq

#20
Tetszik ez a kontrasztos ff változat. A templom szinte fehéren világít a kép közepén, a környezet mégis borongós, jó az egyensúly. Az égen gomolyodó felhők látványa megkapó, megindokolja, hogy ennyi teret kaphatott az égbolt a torony fölött.
Egyedül az erős perspektívatorzítással nem vagyok kibékülve: a torony hátrafelé dől, egyenesen be a képbe. Nem vagyok ellene a nagylátós torzításnak, de ez esetben jó lett volna a középről fotózás, hogy legalább egyenletesen tántorogjanak a falak - vagy közelebb menni és szinte extrém módon kihasználva a torzított vonalak látványát.

freeze válasza:
Köszönöm a véleményed!

A széles látószög valóban direkt volt, még szándékosan obit is cseréltem de igazad van. A perspektíva ugyan szimmetrikus, de a magas torony mégis bontja a kép egyensúlyát, dőlni látszik a templom. Sok szögből készítettem képet, összhatásában ez volt talán a legjobb, a többi helyen mindig bejött a képbe valami zavaró tényező. igazából jó lenne egy 18mm-nél még kisebb fókusztávú obi, hogy az általad említett még hatásosabb perspektívát is el tudjam érni egy közelebbi expóval.

Örülök, hogy a borongós ég és a fehér templom kontrasztja tetszik, ugyanis tettem az ügy érdekében. Amolyan fapados FF HDR szerű dolog ez, mert az égboltot külön kontraszt-emeltem, mert a fotón nem jött ki az a hatás ami élőben.

üdv:freeze

A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3,5
2010. július 31. | 14:02 | Juing

Szia! A kep perspetivaja tetszik, azonban a szerkeszetesen en több dolgot is valtoztatnek.

Bal es jobb oldalt zavaro szerintem, hogy mindket oldalon egy felbevagott lombkorona log be a kepbe.

A hatter borongos egboltja pedig szerintem tul homogen, foltokban kiegett reszekkel.

Udv

freeze válasza:
Kösz az értékelést.

A lombokban egyet értünk.
Beégés szerintem nincs.

A felhőknek majd legközelebb szólok, hogy cifrább rajzolatúak legyenek :)

üdv: freeze ;)

2010. július 31. | 10:50 | Fauna0909

Amúgy még nem jártam azon a környéken, mert hiába, hogy Nógrád megye, tőlünk elég messze van. Mármint nem kilométerben - csak nem esik útba.

freeze válasza:
Igen én sem szoktam arra menni, de most Szécsényből arrafelé jöttünk direkt.
Amit még NAGYON érdemes errefelé megnézni a Páris-patak völgye, keress rá gugliban!

Mi is csak véletlenül néztünk meg, mert megláttunk egy táblát az út mellett. No mondom forduljunk már vissza nézzük meg mi az... Hát nem bántuk meg. Sajna a gép addigra lemerült :(

2010. július 31. | 09:38 | Fauna0909

Nem is tudtam, hogy Szakál temploma ennyire szép. Számomra kicsit túl borongós a kép, túl sötét, színesben jobban el tudnám képzelni, de az persze már egy másik kép lenne. Így is klassz.

freeze válasza:
:) Köszi

igen én is meglepődtem mikor arra jártam, azért ugrottam fel a hegyre, hogy lencsevégre kapjam. Lehet, hogy megmutatom színesben is :)

üdv:freeze