BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,6
KATEGÓRIA: szociofotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. június 4. 00:20
  • érzékenység: 400
  • fókusztávolság: 23
  • rekeszérték: 5,6
  • zársebesség: 60
  • Készítés helye (ország): Törökország
  • Készítés helye: Isztanbul
Török asszonysors

Könyörgöm a tartalomra is figyeljetek, ne csak a technikára:-)) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2010. június 30. | 23:48 | Andrisboxolo

Szia!
En leginkabb a tartalmat figyelem.
Azert adtam 4 pontot, mert en csak kihagytam volna a fuggonnyel fedett reszt. Elvonja a figyelmet az asszony bezartsgagarol. Allo kepkivagast ajanlanek, ahol a racsok,es fekete jol erzekelteti az elzart vilagot. Sajnos a flakon is elvon kicsit a figyelembol, de ez valtoztathatatlan volt, amit photoshoppal orvosolhattal volna. (photosop tudasom egyenlo a nullaval)
A kep erzekelteti szamomra azt a zart vilagot, amit a Magyar ember csak megerthet, aterezni csak kevesen lesznek kepesek.
Emellett bemutatja a noi nem alarandeltseget is. Epp ezert kellet volna nezetem szerint meginkabb alarendelni a tecnikai aprosagokkal is.
Mindent osszevetve gratulalok.

globeeye válasza:
Sajnálom, hog ynem ment át Neked, de az ablakon lévő tűkröződés fontos része a képnek!! Mit látsz ott, autókat, mik az autók, a szabadság szimbólumjai. Tehát amit ott látsz azok a bezárt nő vágyai, álmai. Enélkül a kép egy egyszerű klisé lenne. Ez adja meg a tartalmat. Sajnálom, hog ynem értetted meg:-((. Ez a kép lényege, legalább olyan fontos, mint a nő maga.

2010. június 23. | 16:50 | Csilla15

Nagyon jó a kép,ötletes, igaz tényleg ráfért volna még egy kis utomunka, nekem kicsit bántja a szemem az a 2 üveg ott az ablakban bár azokrol te nem tehetsz és , hogy a néni tulsagosan meg van vilagitva... Viszont az arcikifejezése megfogott...kicsit kiváncsi,unott de mégis ott van az ami minden öreg néni arcán megtalálható... szomoruság...

globeeye válasza:
Hát, a nénit én világítottam meg:-)), különben elveszett volna a sarokban. És hát utómunka rengeteg van benne (a rácsok egyenesítése, a tükröződés (álmok) kiemelése stb. ami a minőség rovására ment. Az züveggel nekem csak annyi a bajom, hogy a fele lemaradt, hog yott van az nem baj.

adott pontszám: 4
2010. június 12. | 00:47 | gevaert

Helló! Nekem tetszik a kép a mondanivalója miatt, lehet van néhány szerkesztési hiba meg talán alulexponált egy kicsit, de szerintem ez nem olyan lényeges ebben a témában. Az, hogy az asszony ilyen kis helyet foglal el a képen kifejezi, hogy ebben a nagy világban mennyire el van nyomva, ami látszik az arckifejezésén is. Tetszik az ablakon a tükröződés, ami után vágyódik a nő, de be van zárva, amit jelképez a rács az ablakon. Szerintem technikailag 3 tartalmilag meg 5 szóval nekem összességében 4-es.

globeeye válasza:
Na, végre, valaki észrevette/megértette a tükröződést az ablakban:-). És hát igen ilyesmi okokból van a nő oda komponálva, ahol van...Kösz az értékelést

2010. június 5. | 09:30 | Álomfejtő

Köszönöm szépen az ajándékot !

globeeye válasza:
Szivesen:-)). Az olyan értékelésekért vagyok itt, amilyen a Tied is volt.
Ja, és a neved az annyira passzol a képhez, hogy akár ez is lehetett volna a címe:-)

adott pontszám: 4,5
2010. június 4. | 15:10 | almitra

Ez egy majdnem-kép. Mert képileg fantasztikusan jó, tökéletes a saroknéni, a tükröződés, minden. Viszont tényleg hiányzik "alóla" a technikailag jó kivitelezés, nagyon sötét és szürkés az egész, szinte élvezhetetlen, és csak az ember képzeletére van bízva, hogy ez miylen jó kép LEHETNE. Talán még egy jó utómunkával lehetne csinálni belőle valamit, hacsak nem még sötétebb volt és már így is van rajta bőven utómunka. Velem is történt már olyan, hogy megláttam A KÉPET, és végül nem tudtam jól megcsinálni, így csak "emlékeztető" maradt, hogy milyen jó lehetett volna. Szóval a kép 5, a kivitelezés 2, és mindig is rossz voltam matekból, úgyhogy 4.5.

globeeye válasza:
Na tudod, ilyen értékelésekért vagyok itt. Hát igen technikailag nem jó, ezt évekkel ezelőtt csináltam, egy nem túl jó géppel, és nem is volt túl sikeres a felvétel készítése is. És igen rengeteg utómunkával próbáltam helyrehozni, kihozni azt ami a KÉP! Mert amikor csináltam, már tudtam miért kattintok, de utána láttam meg benne az "álmait" a tükröződést. És így úgy éreztem még ha rossz is technikailag, de annyira kifejezi egy bezárt muzulmán nő lelkét, hogy nem volt szivem eldobni. Ja, és a metekod tényleg nem a legjobb, de ez Nekem most jól jött. Köszönöm az értékelésedet, nagyon hasznos. Küldök egy kreditet is érte.
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4,8
2010. június 4. | 12:52 | mutty.hu

Technika ide vagy oda, ez a kép tartalmilag remek. Kicsit ugyan klisészerű dolgokkal operál, de jó a rács, jó a fel, picit a mű(?) kiemelés fura. Az ablakkal való precíz vonalvezetés viszont tetszik.

globeeye válasza:
Köszönöm, és örülök, hogy átment amit mondani szerettem volna a képpel.

adott pontszám: 4,5
2010. június 4. | 09:22 | Álomfejtő

Mindenképpen gondolatébresztő és más kultúrák szokásaiba betekintést engedő a bemutatás... az alárendelt szerep külön hangsúlyt kap a képi kompozíció illetően is : eldugottan, az ablak sarkában... (és nagyon tetszik az éppen idehulló fény),
és tetszik az ellentét : a torzult tükröződés a valószínűsíthetően jómodú villanegyed képével...
Pusztán a szürke fátyolosság nem tetszik, ami a képet átfogólag uralja. Lehet, szándékosan szerkesztetted így, de én úgy érzem, ez nem ad a tartalomhoz, hangulathoz.

globeeye válasza:
Igen, a kép szerkesztésével pont azt akartam amit Te is értékeltél. A fej a sarokban kinéz a képből, de direkt van így, ez fejezi ki a szabadulásvágyat. A tükröződés pedig az álmait. A fátyolosság sajnos nem az én művem, az igazság az, hogy technikailag nem túl jól sikerült a felvétel, nagyon sok utómunkával próbáltam helyrehozni, de a mondanivaló annyira tetszett, hogy nem akartam a képet feláldozni a technikai hiányosságok oltárán. Köszönöm az értékelésedet, egy kredittel is.
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2010. június 4. | 05:14 | bromis

Szia! Rendben, én úgy érzem megvan a kép mondani valója, és amikor erős egy mondani való, talán a technika nem is annyira lényeges. (Lehet, hogy tévedek) A lényeg, hogy amikor ezt a képet nézem, akkor nem valószínű, hogy ilyen öregkort szeretnék. Tökéletes átérzem az idős néni elszigeteltségét, a melankóliáját, ahogy a gyerekek magukhoz vették, a szép új házukba, hogy gondoskodjanak róla, csak éppen soha nincsenek otthon, mert rohanni kell, dolgozni kell, így a néni, (jobb híján )a régi szép időkről álmodozik.
Gratulálok!
Üdv:Péter

globeeye válasza:
Köszönöm Péter! Szerintem nem tévedsz, mármint abban, hogy eg ykép elsősorban mondjon valamit. Én legalábbis ebben hiszek. A tartalom a fontosabb, persze, a forma sem mindegy. Köszönöm az értékelésedet.