BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,04
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. április 22. 20:46
  • érzékenység: iso 100
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Pécs tettye
  • Készítés ideje : 2005-11-06
áhitat

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. április 26. | 12:51 | TerF

Sajnos sem a pépminősége sem a kompozíció nem megfelelő, életlen homályos, a szoborra vetett árnyékok zavaró téynezőként emelkednek ki. Meggondolandó egy ilyen kép feltöltése Nagyon belelolvad a hátérbe ami szintén csak ront az összhatáson. Egy új nézőponttal, más szemszögből, ha már a napsugarak nem olyan élesen érik, javít a helyzeten akkor nem lesznek rajta árnyékok., jobban megkomponálva kilehet belőle hozni egy jobb képet..

2010. április 24. | 21:13 | h.zoltan

en megertem, hogy surlo fenyeket szerettel volna...
probald meg ott vagy azt ahol a belogo agak arnyekai nem teszik kuszava a fototargyadat vagy alanyodat
persze lehet egy haz vagy templom es szobor is de mint latod az agak arnyekai nagyon zavaroan hatnak a kepen.......
üdv
Z

adott pontszám: 3
2010. április 24. | 18:56 | h.zoltan

a kep kicsit kesze-kusza
lehet, hogy a tömörites rontott rajta (amit nem hiszek) de nagyon eletlen a kep.
elegge rossz napszakban fotoztal...az arnyekok nem kellenenek a szobron ..igy meg kesze-kuszabb lesz a kep
a vagas nem rossz azzal nem sok baj van
probalj meg maskepp fotozni es mas napszakban
üdv
Zoltan

BlackUr válasza:
Köszi a véleményt a surolófényt szerettem volna elkapni, de majd összejön máskor:)

adott pontszám: 4
2010. április 23. | 20:40 | R.János

Külön szeretném választani a jószándékot, finomlelkűséget a fotó technikai részétől. Erre azért van szükség, mert ebben érzem a disszonanciát. A gondolat, az áhitat megfogalmazása nemes cél. Ehhez mindenekelőtt csendre van szükség. (Külső, de főleg belső csendre.) A csendet "nem segíti" a mozgalmas háttér, és a szobron átfutó árnyékok. Az áhitat másik lelki komponense a letisztultság, azaz a másfajta érzelmektől, a gondolat-zavaró elemektől való mentesség. A szobor előtti/alatti virág kifejezhetné az áhitatot, ha egyértelműbben erre terelnéd a figyelmet. Ezt egy olyan szerkesztéssel lehet elérni, ahol a virág nem szorul ki a képből. Az alulról fotózás minden előnye mellett a hátrányokkal is számolni kell. Ebben az esetben,- a fotózás szöge miatt -a szobor megnyúlik, ami az áhitat helyett a fennségességet emeli ki. Így a hódolat veszi át az áhitat helyét. Mindez egy komponálás miatt. Ne vedd szörszálhasogatásnak, mert csak azt szeretném elmondani, hogy minden "apró" elemnek adott esetben meghatározó lehet a szerepe. A kép színvilága egy kicsit sárgás, ami lágyít, ezért itt és most nem érzem hátránynak.
További jó fotózást kívánok! R.J.

BlackUr válasza:
Köszönöm az értékelést:)

adott pontszám: 2,5
2010. április 23. | 19:13 | suncike

Hali.
A háttérben lévő ágak kuszává teszik a képet.
Rekeszeléssel le kéne választani a főtémát a háttérről. De a legnagyobb baja az életlenség.
Az ilyesfajta témákat fel lehetne dobni a fények kihasználásával. Gondolok itt pl: a szobor mögül érkező fényt akár glóriaként. Ezzel mindjárt méltó lenne a címre is. Meglenne a szent érzete. Üdv

BlackUr válasza:
Köszi igyekszem tanulni belőle:)

2010. április 23. | 18:40 | h.rom

A feldolgozást még azelőtt készítettem el, mielőtt megírtam volna az értékelést, azért, hogy ne a levegőbe beszéljek. De amikor megírtam és elküldtem az értékelést, láttam hogy - még akkor nem volt - nincs mailcím az adatlapodon. Így a feldolgozást töröltem.

BlackUr válasza:
Ott a mail cim:)

adott pontszám: 4
2010. április 23. | 10:36 | MBazsi

Szia!Szerintem az elrendezés jó a fények is,árnyékok is.A nézet is,viszont kár,hogy nem lett éles a kép:(Ezért adnék rá egy 4-est...

BlackUr válasza:
Szia, köszi a véleményt:)

adott pontszám: 4
2010. április 23. | 10:09 | Mogo

Szia!
Nem egyszerű egy szobrot úgy lefotózni, hogy azzal sikerüljön új oldalról bemutatni azt. Az általad is alkalmazott nézőpont így elég hétköznapinak tűnik, szerintem keresni kellene egy érdekes részletet a szobron és azt kiemelni (pl-ul a kezeket, a fejet, vagy mindkettőt).
Sajnos nem szerencsés a foltokban való árnyékosság sem, de mivel elég lágyak a fények ezért jól kijönnek a sötét és világos részletek is. Lehet, hogy felhősebb időben, szórt fény mellett homogénebb lenne a szobor megvilágítása is.
A kép aljáról a virágcsokrot szerintem le lehet vágni, mert nem ad hozzá az eredeti mondandóhoz, és az a kevés zöld csak eltereli a figyelmet.
Esetleg meg lehetne próbálni ff-ben is.
Üdv!

BlackUr válasza:
Szia a virág tényleg ballépés utólag belátom, a készítés pillanatában a fény árnyékokat szerettem volna megjeleníteni , de tanulok a feltárt hibákból is(remélem). KÖszi a véleményt amúgy tönkrement a gépem :(( most keresgélek:)

adott pontszám: 3,6
2010. április 23. | 01:04 | harminchat

Szia! Nem ismerem a körnényéket, így elhiszem neked, hogy amit ott éreztél, az közrejátszott a címadásban, de sajnos ebből nagyon kevés érződik a fotó láttán.
Halvány fények között készült a kép, ami ideális ehhez a témához, de itt még így is árnyak vetülnek a szoboralakra, ráadásul a színvilág is erősen vörösesbe csúszik.
A háttér közelsége és kuszasága nagyon megnehezíti a szobor szép megjelenítését, ehhez a szűk rekesz használata nagyon nem jó ötlet. Talán az egész alakos megoldás miatt jogos lehet, de itt érdemes lett volna az alsó részt inkább elhagyni, már csak a művirágok miatt is.
Két megapixeles kompakt géptől nem lehet csodát várni, de sajnos itt úgy érzem nem lett igazán kihasználva minden lehetőség....
További jó fotózást!

BlackUr válasza:
Köszi a véleményt a virág tényleg baki:(, a többit igyekszem megfogadni:)

adott pontszám: 2
2010. április 22. | 21:47 | mutty.hu

Az a baj, hogy többféle szint van a fotózzon.

Valamikor én is elkezdtem fényképezni, és akkor én is csináltam haonslókat. Nem épp pont ezt, mert szerintem a szoborfotózás önmagában egy meddő műfaj. Főleg műanyag virágokkal, álhangzatos címmel.

Nem tartom kerülendő úznak, de elfogadhatónak sem. Nem hibás, egyszerűen ilyen. Nagyon rég láttam A60-as gépet is, a Fotózz hőskorát idézi.

Hogy őszinte legyek, első ránézésre az volt az ötletem, hogy "mondj két okot, hogy neked miért tetszik ez a kép".

Nem vagyok az évezred fotósa, ugyanúgy kísérletezem. tetszik a délutáni napfény a képeden, de nem tetszik a ragyogás hiánya. Tetszik a lelkesedésed, nem tetszik a végeredmény.

Lesz ez jobb, de ez most nekem nem tetszik összességében.

BlackUr válasza:
Köszi a véleményt.

adott pontszám: 3
2010. április 22. | 21:18 | h.rom

Sajnos én egy meglehetősen életlen, fakó, kontraszttalan és alexpós fényképet látok, amin még a WB is félrecsúszott. Én megértem hogy egy kiskompakttal készült, s ezért a lehetőségeid korlátozottak voltak. De mindezen utólag lehetett volna segíteni. A háttér is túl éles, szinte elvész benne a szobor, az ágak árnyékai viszont érdekes módon jól kiemelik a téma térbeliségét.
Nem szeretném lepontozni, ezért egyezzünk ki egy közepes pontban, viszont hamarosan elküldök neked egy javított változatot - amennyiben van mailcím a reglapodon.

BlackUr válasza:
Köszi a vélelményt emil van az adatlapon:)