BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,35
KATEGÓRIA: makró
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. február 15. 14:57
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2010-02-12
Hibernálva

tudom nem tökéletes,de segítsetek a hibák észrevételében. köszi 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. február 16. | 13:52 | Carter

Szia
Sajna nem értem a képet. Annyira el lehetett volna ezekkel a befagyott levelekkel jáccani. A dőltés kiakasztó:) Hatalmas lehetőség voilt pedig, kár érte

adott pontszám: 3
2010. február 16. | 12:01 | Fáncsi_voltam

Ezt túl variáltad a felesleges döntéssel. Bosszantó, az egyébként is szűk kompozícióból meg többet elvesz. Pedig szívesen nézegetném a jégbe fagyott indákat, leveleket, még nem is láttam ilyet.
Jó volt a meglátás, de nem tetted érdekesebbé a felesleges utómunkával.

adott pontszám: 3,8
2010. február 16. | 02:07 | harminchat

Szia! Ez kimondottan olyan látvány, amit kompakt géppel nehéz visszaadni. A jég magába gyűjti a fényt, ami könnyen kiégéshez vezet, a kis távolságok miatt pedig a mélyéségi éleséget nem lehet annyira levinni, hogy a zavaró részleteket eltüntesse, ehhez még az általad használt legtágabb rekesz is kevés.
Ami a jég anyagszerűségét illeti, azt nagyon szépen sikerült megragadnod, főként a fotó alsóbb részein. A kompozíció viszont sajnos nagyon kusza, nem igazán érződik rajta egyetlen motivum kiemelése sem. Elnézve a képi elemeket, talán nem is lett volna lehetőség igazán látványos, letisztult formavilág megjelenítésére.
A döntést ebben a formában nem tartom jó ötletnek, még ha a háttér sötétje jótékonyan semlegesíti is valamelyest az akciót.
A helyszínen lett volna érdemes minél többféle nézőpont, beállítás segítségével komponálni a képet.
További jó fotózást!

Olga24 válasza:
Köszönöm, és tényleg igazad van,hogy nehéz visszaadni. nagyot csalódtam,hogy rengeteg szögben ,közelségben,formában fotóztam a fagyott borostyánt,és egyik sem lett az igazi. Tudom hogy ez sem az,de csak azért tettem fel,hogy tőlem jobb képességel rendelkező emberkék tanácsát megnézhessem, és tanuljak belőle.
köszönöm hogy elmondtad véleményed.

2010. február 15. | 20:53 | benedek89

ha más nem a fotózz.hu-n rájön az ember hogy tökéletes fotó nincs. mindig van valami szösszenet. itt agyba főbe írták hogy forgatás meg keret, meg mit tom én. lehet azért mert maga a kép tökéletes? gatulálok:D

Olga24 válasza:
szia.kedves,de nem tökélets,én sem vagyok megelégedve 100%-osan vele.de egyet értek,hogy a döntés miért olyan gáz? én sem tudom.de örülök hogy neked tetszik

adott pontszám: 2,5
2010. február 15. | 18:06 | bodzaszörp

Szia!

Nem mutat túl jól, hogy igy elforgattad a képet és fekete hátteret adtál neki, nem lesz tőle érdekesebb a fotó.
Hiába f2,8-as mélységélesség, amikor nagylátószöet használtál.
Torzul a kép és a mélységélesség is nagy lesz.
A háttér éles maradt ezért eléggé kusza és komponálatlan a kép.
Érdemes egy dolgot kiemelni és azt elhelyezni a képen, pl. aranymetszésben, vagy harmadolóban vagy indokolt esetben középre.
Az élesség és a szinek jók.

üdv.bodzaszörp

Olga24 válasza:
Köszönöm,a segítséged

adott pontszám: 3,8
2010. február 15. | 17:37 | Blex

Hali!
Nekem ez az elforgatott dolog nem tetszik.
A kép felső része lényegesen látványosabb lehetne, kevesebbet mutatva a lenti levélből (elsősorban a sárga félig lelógó levélre gondolok)
A jégcsapok már így sem látszanak teljes hosszukban, szerintem lent lehetett volna szűkíteni.
Jobban kiemelve a befagyott zöld leveleket.
Üdv minden jót!

Olga24 válasza:
köszönöm a segítséged
Az elforgatás pedig olyan jó ötletnek tűnt. de úgy néz ki nem volt az :(

2010. február 15. | 17:31 | hapicica

Szia! Kérdésem az lenne, hogy mennyivel lesz "művészibb" a képed, ha elforgatod a keretben. Ha meg tudod nekem ezt magyarázni, akkor elfogadom, de ha nem, akkor azt a bizonyos kalapot te eszed meg. :-))))))))))

Olga24 válasza:
magyarázni?? gondolod van mit?
nézd probálkozom,és megmondom őszintén valamivel fel akartam dobni.férre sikerűlt.kérdések helyett ötleteket várnik,hisz ha mindent tudnék nem ilyen képet készitenék,hanem enyém lenne a nap fotója. de mivel elégé sokmindent nem tudok,így csak ennyire futja
kösz a kérdést,majd gondolkodom rajta

adott pontszám: 4
2010. február 15. | 17:26 | Szt. Sebestyén

nem tartom túl esztétilusnak ezt a megoldást a kép döntését, így , hogy a sarkok látszanak , ezzel a zöld kerettel giccses...
az elképzelés nem rossz, de túl sokat akartál a képen belőle megmutatni, és valljuk be őszintén kesze kusza lett, ki ragadhattál volna egy szép részletet , és azt kellett volna hangsúllyal lefényképezni, szépen komponálva élesen

Olga24 válasza:
A döntés :(
igen mostmár tudom.
köszönöm az értékelésed

adott pontszám: 3
2010. február 15. | 15:45 | Álomfejtő

Szeintem nagyon kár a kereten belüli elforgatásért, nem gondolom hogy ez rásegítene ahhoz, hogy egy fotót kreatívnak tartsak...
Makró lévén kevésnek tartom a kiemelt részletet és túl soknak és kuszának a hátteret. Ennél a képnél igazán igaz lehet a mondás, miszerint a kevesebb több.
Méltán vetheted a szememre, hogy hiszen a galériámban nincs is makró -tisztában vagyok a kompakt lehetőségeivel, ennek pusztán ennyi a magyarázata. Nem is okoskodni volt szándékom, csak számos példa értékű makró van a kategóriában, azokhoz mérten fogalmaztam véleményt. Ne haragudj érte.

Olga24 válasza:
Szia
köszi a véleményt. eszem ágában sincs megharagudni azért, amiből tanulhatok.
Nagyon tetszett a lehetőség,gondoltam remek fotót lehet belőle készíteni,de őszintén: megakadtam. Azért tettem fel hogy ötletet gyűjtsek.a forgatással kicsit fel akartam dobni az egészet.
szeretem ha minél több dologban segítenek,így köszönöm a véleményed