BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. január 30. 16:22
  • érzékenység: ISO-100
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Sárbogárd
  • Készítés ideje : 2009-01-04
Rokka a múltból

Az eredeti színes kép is nagyon szép volt, csak gondoltam így jobb a hangulata és jobban felidézi a múltat. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,5
2010. február 1. | 23:35 | pilipár

Szia, a tárgy szépségében nem kételkedem, bár lehet, hogy egy kicsit különlegesebb beállítással - pl. más perspektívából fotózva - nem lenne ennyire múzeumi tárlat-fotó jellege. "Rásegíthettél" volna a rokka régies hangulatára is, ha nem egy modern szobába helyezed, hanem mondjuk egy öreg kemence mellé, vagy esetleg egy autentikus lakásbelsőben, más jellegzetes tárgyak között, azok közül egy ügyes beállítással mégis kiemelve láttatod. Így túl kopár a környezete, elvész a remekbeszabott eszköz által közvetítendő hangulat.
Üdvözöllek! Pilipár

chriskross válasza:
Szia! Igen, már rávilágítottak ezekre. Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 4
2010. február 1. | 13:33 | aika.

Szia! tetszik a kep regiesitese. Ez jobb valasztas szerintem mint a szines verzio. Egy rokka a multbol...a tema az tetszik, de probald meg erdekesebb poziciobol, erdekesebb beallitasban elkesziteni a kepet. Nekem tulsagosan egyszerunek tunik a kep, tul uresnek. Szerintem meger meg egy probat!
tovabbi szep fenyeket!
udv aika

chriskross válasza:
Szia! Köszönöm az értékelést. Majd egyszer megcsinálom (ha szekrény húzogató kedvemben leszek :) ) régebbi parkettán más szemszögből.

adott pontszám: 3
2010. január 30. | 23:07 | digipic

Szia! Öröm, ha egy ilyen régi eszköz meglódítja a fantáziád és megörökíted.
Csakhogy.
A kép régiesítése sem fedi el a stílusban nagyon nem hozzá illő laminált (?) parkettát, szegőlécet.
A tompa, jellegtelen világítás sem segít a főtéma kiemelésében.
A szerkesztést sem tartom szerencsésnek: a rokka jobbra van helyezve, ami a parkettszél jobbra lejtő vonalával azt az érzetet kelti, hogy a rokka hamarosan jobbra kicsúszik a képből...
Digit. ill-be tetted az effekt miatt, de valójában Tárgyfotónak kéne lennie. Nem az effektnek, hanem magának a bemutatott tárgynak kéne vinnie a képet... Javasolom a Tárgyfotó kat. jobb képeinek a tanulmányozását.
Üdv: digipic

chriskross válasza:
Szia. A világítás tökéletes volt, csak az utómunkával sikeredett kissé sötétre (direkt). Ha átrendezem a lakást, régi parkettán is le tudnám fotózni (igazából kinézetre a 30éves deszka padló se sokban különbözik a mostani laminálttól, csak annyiban, hogy pontatlanabb az illesztés, bár lehet ez elég is). Kicsúszik? Legalább nem unalmas :). Ha fordítva lenne a szegélyléc, akkor azt éreznéd, hogy felfele kúszik? :) Nekem eredetileg az tetszett meg, hogy a fonaltartó alsó része és a szegélyléc szöget zárnak be. Digit. ill.-be pedig azért raktam, mert ennek a képnek tényleg semmi köze az eredeti képhez. Ha a tónusosabb képet raktam volna fel, szerintem csak a laminált parketta zavarna (amiben egyébként igazad van).
Második képem fotózz!-on, szóval van még mit tanulnom. Köszönöm az értékelést. Üdv, Krisztián

adott pontszám: 4
2010. január 30. | 17:47 | murypeti

Szia! A hangulatnak valóban jót tesz ez a színvilág, bár eléggé szürkés minden. Talán a görbékkel érdemes lett volna még játszadozni, hogy a tónusok jobban kijöjjenek.
Igazából a nézőpont az, amit kifogásolnék. Ez így átlagos. Felülről, ahogyan az ember jár és közben fotózgat. Érdemes lett volna talán lejjebb menni, sőt egy egészen alsó állásból egészen egyedivé lehetett volna tenni.
Az ötlet nem rossz, az alany is szép, érdekes, a nézőponton változtattam volna.
Üdv, Péter

chriskross válasza:
Szia. Igazad van! Legközelebb megfogadom! Köszönöm szépen! Üdv, Krisztián