BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,48
KATEGÓRIA: glamour
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. január 23. 18:29
A vörös fotel titkai

A kép Wavrik Gábor és csapata munkája közben készült a ZebrArt Stúdióban! modell: Réka 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. október 23. | 20:59 | kgergelyt

A kép nagyon kreatív! A fókuszpont ha jól látom nem a szemén volt, hanem a kezén ügye? vagy ez csak a retus miatt van? Nagyon igényes és gondolom sok meló lehetett a megvalósítás. Gratulálok összességében szép munka

2010. február 9. | 12:01 | filep

Köszi a kreditet, azért probáld meg a werk fotokat picit ps ben megdolgozni üdv
filep

facsavar válasza:
Szívesen!
Csaba

2010. február 1. | 19:53 | kulcsarati

Szia Csabi!
Isten látja lelkem nem kreditvadászatból írtam amit írtam. S bár véleményem szubjektív megítélés alapján történt, így nem érdemlem a kreditet, mégis nagyon köszönöm!
Márc.27. eddig rendben remélem tudunk találkozni. Örülnék Morten mesternek is.
Üdv QQ

facsavar válasza:
Egy percig nem gondoltam, hogy a kreditért pontoztál volna, ettől még ami jár az jár! :)
Üdv: Csaba
U.I: Morten is ott lesz, az biztos! Sőt talán ő a biztosabb, mert az én életem sajnos kissé zűrzavaros lett az elmúlt időben.

2010. január 27. | 07:50 | Dani77

Köszönöm a kreditet! Most hogy a többi kommentet elolvastam, még van egy kérdésem. Elsősorban a háttéren valóban van egy kis színzaj. Ez egy jó gép, mi az oka? Milyen ISO-val készült a kép?

facsavar válasza:
Igazán nincs mit!
A színzaj a relatíve magas ISO-nak köszönhető, mivel én a képeket modellfény mellett készítettem. Hogy ne vakuljon meg szegény Réka a beállítóizzó fényerejét viszont relatív alacsony teljesítményre állítottam. ISO 500-on a 30D sajnos már láthatóan zajosodik. :(
Az is igaz, hogy utómunkázáskor lefelejtettem a zajszűrést, ami ezen segíthetett volna.
Üdv:Csaba
U.I: Bocs neked is a megkésett válaszért

adott pontszám: 4,9
2010. január 26. | 18:17 | Galba

Érdekes ez a kép. Nagyon szép a színek harmóniája. A stílus ellenére van bene emberábrázoló erő is. Godolom az árnyék a háttéren sem véletlen. Tartozéka a képnek.
Az tized levonás azért, mert ez mégicsak egy vakuval telibe kép. akármilyen gondos a kidolgozás.
Ja!
Kösz a kreditet.

facsavar válasza:
Szívesen a kreditet, fogyaszd egészséggel! :)
Jól látod, az árnyék valóban képalkotó elem és jelen esetben a telibe vakuzás is tudatos ;)
Köszönöm szépen az értékelésed!
Üdv:Csaba

2010. január 26. | 14:44 | Morten_

pont dinamikával van tele az egész kép...
nem tudok egyet érteni fileppel...
szinte lüktet az egész ...
erotikát sugároz....kifejező, és a színei is odavágnak!
szinte "robban" bele az arcomba...
legalábbis rám így hat...

facsavar válasza:
Köszönöm Barátom!

adott pontszám: 3
2010. január 26. | 12:17 | filep

Szép tónusú kép piciben többett reméptem.
Az eredeti nagyságban elöbukkantak azok a "hibák" amit el lehetett volna kerülni.
A póz.. a lábfelyek és az a térd alatti rész feszitettebb beállitása, a bal kézböl látható ujjak... vagy az egészet mutatod vagy semmit ,
a térd által vetett árnyék,
A hajfény hiánya nagyon beleolvad a háttérbe,
a fotelböl picit láthato fényes részletek tul kevés jobb világitással megfelelö lenne.
Az össz világitás szintén lehetne jobb A vörös szinü fotelt jobban ki lehetne használni
A model picit össze roggyant tartása se megfelelö Hiányzik a dinamika az egész képböl.
üdv
filep

facsavar válasza:
Köszönöm szépen Filep hozzáértő véleményed!
Mind megszívlelendő tanács, mégha bizonyos részére jelen esetben nem is volt ráhatásom!
Üdv:Csaba
U.I: Neked is bocsánat a megkésett reakcióért. Kárpótlásul némi kreditet tudok ajándékozni :)
A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2010. január 24. | 16:43 | Nanuq

Az éles megvilágítás és a megszeppent arc olyan benyomást kelt, mintha egy meghitt pillanatban felkapcsolták volna a nagyreflektort... hupsz!
persze lehet ez volt a cél, de szerintem egy kicsit sejtelmesebb, finomabb, 'filepes' világítás hangulatosabb lett volna.

facsavar válasza:
Köszönöm szépen Nanuq az észrevételt!
Valóban bántóan vakító a fénye a koncentrált fényformálóknak, szemben a homogén megvilágítással. Ugyanakkor a sejtelmes hatást éppen ezekkel az eszközökkel lehet inkább létrehozni.
Üdv:Csaba
U.I: Bocs a késői válaszért.

adott pontszám: 4,3
2010. január 24. | 16:32 | kulcsarati

Remélem magam is mihamarabb élvezhetem a ZebrArt vendégszeretetét :-)
Jó ötlet az alsó direkt megvilágítás(ha jól látom, így történt???) és az azzal ellenkező felülről fotózás. Tényleg hogy volt? Tippelnék:
Alulról de legalábbis szemből egy softbox, létráról felülről fotózás ?
Tetszik ez a fényviszony! Gyönyörű modell, látszik, hogy a részletekre odafigyeltetek. (smink, ruha, kiegészítők...) A fekete-piros örök páros a háttér méregzöldje komplementere a pirosnak így remekül passzol a kompozícióba.
A felfelé nézés azonban kicsit megilletődötté tette Rékát. A sokat sejtető címhez, egy sokkal többet sejtető, érzékibb póz dukálna és talán nem kamerába nézéssel. Kerülendőnek tartom továbbá a popsi ilyen formán történő megfogását. A másik kéz is kicsit kapaszkodós lett...
Klassz körülmények, de azt gondolom a modell instruálása nem volt ezúttal megfelelő vagy csak egész egyszerűen, zavarban volt Réka?

facsavar válasza:
Szia Ati!
Örülök, hogy benézél és leírtad te is a véleményed!
A kép valójában egy bérlő munkája közben készült, bizonyos értelemben inkább werkfotó, így az összhatás érdemei sokkalinkább az alkotócsoportot illetik, mint engem. Ennek megfelelően a modell beállítására sem volt ráhatásom.
A fényeket illető pozitivumokat vagy éppen negatívumokat ellenben mind magamra tudom vállalni.
A egyetlen fényforrás egy 70cm-es méhsejtes beauty dish volt egy gémállványon, a modell feje feletti síkban, a koncentrikus kört kirajzoló kimért távolságban elhelyezve. Én a fotót egy 70-200-as optikával, a galériánkról löttem, ami lényegében ~5 méter magasságot jelent. (egyedi perspektíva lehetősége ez nálunk)
Vannak tanulságai a kép készítésének! Írod, hogy Réka talán zavarban volt-e. Nos nem gondolom, hogy így lett volna, azonban az is tény, hogy ez a típusú fényforrás a modellnek nagyon bántóan intenzív erejű, szó szerint elvakítja a portréalanyt, így ha belenéz talán nem tudja a leghitelesebb arcát mutatni. De hogy ez jelen esetben tényleg rossz eredményt szült volna-e, az már ízlés kérdése.
Köszönöm szépen részletes értékelésed!
Mi is várjuk már, hogy benézz hozzánk, legkésöbb március 27.-én akkor találkozunk!
Üdv:Csaba
U.I: Bocs, hogy eddig vártam a válasszal, de a rendszer nem engedte a jutalmazást mivel, elhasználtam a heti 8-as jutalom kredit korlátot. Így inkább kivártam! :)

A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2010. január 24. | 13:24 | Radovics János

Úgy gondolom, hogy a glamour kategória akkor értelmezhető "művészi szemmel" pozitívan, ha a kép egy bizonyos jóízlés határain belül a szemlélő érzékein keresztül, a szépérzékére hat. Ennek egyik feltétele egy sejtetés, és nem a kitárulkozás. Nos, ez a kép tökéletesen képviseli mindazt, amit én erről a "kategóriáról" vallok: a vörös, mint háttéri "alapszín", a világos bőr és a fekete ruha kontrasztja, a hölgy pozíciója, azon elemek kiemelése, melyek itt lényegesek, (comb, láb felsőtest) mások visszafogása (haj) igen lényegesek. Ettől még nem lenne "nemes" a kép. Van még két fontos eleme, amit megemlítenék: a szerkesztés. Az aranymetszésbe a hölgy arca kerül, vagyis a nézés. A "felhívás a keringőre" - tekintet itt mentes mindenféle városszéli romantikától, csábos utcasarki megnyilvánulástól. Tiszta, és a "kategórián belül nemes." A másik, amit meg szeretnék említeni a háttér "izgalma". Az egésznek van egy "édes bűnbeesés" démoni hangulata. Ezt a "sötétes-árnyas" hátteret remekül ellenpontozza a fotel lábán és alsó részén látható csillanások sora.
Gratulálok R.J.

facsavar válasza:
Irigylésre méltó a látásmódod János! És ezt most nem azért írom, mert hízelgő kritikát kaptam tőled, hanem mert őszintén úgy gondolom, hogy képes vagy egy képet a technikai és szakmai, vélt vagy valós hibáitól elvonatkoztatni, és csak azzal törödni, hogy tud hatni rád az összkép. Nem boncolgatod a részeket, hanem az egészet figyeled! Sőt talán még annál is többet, a képzettársított tartalmat, amit számodra üzen a kép, úgy ahogy csak egy intellektusban és érzelmekben gazdag ember képes a dolgokat megfigyelni!
El sem hiszed, milyen sokat jelent számomra a véleményed!
Hálásan köszönöm!
Üdv:Csaba

adott pontszám: 4
2010. január 24. | 11:02 | Dani77

Nagyon feltűnő kép... JÓ, egyedi, apró hibával. Nagyon ütős a fotel, és a szexi modell a vörös rúzzsal. Szépen exponált és jól vágott kép. A felhúzott comb is ütős. A bal kéz tartása már nem lett jó. Ha a bal kéz nem lenne rányomva a törzsre szebbnek hatna, de legalábbis vékonyabbnak. A tekintet merev.A szem agyon van fehérítve, ízlés dolga, de ez túlzás. Az arc nem kap elég fényt, relatíve a láb meg túl sokat kap.Lehet, hogy van egy jobb is a sorozatban? Érdemes szerintem újrafotózni, ha van rá lehetőség, mert a koncepció szerintem jó.

facsavar válasza:
Köszönöm szépen Dani a kimerítő kritikát! Sok minden jogos amit írsz, bár a dolgok egy részére nem volt ráhatásom! Újrafotózni ezt már nem tudom, de lesz még hasonló kép tőlem :)
Üdv:Csaba
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2010. január 24. | 09:42 | bese

a modell jobbkéz pozíciója olyan érzést kelt ,mintha takarni szeretne valamit ,
odavezeti a szemet

facsavar válasza:
Pedig nem volt takargatnivalója :)
Köszi szépen!
Üdv:Csaba

2010. január 23. | 23:55 | anorexiás mikulás

Szerintem ha valaki leköp az utcán ahhoz nem mész el teázni még akkor sem ha amúgy pont teázni lenne kedved. Sőt megkockáztatom hogy aki látta az sem fog. Ha bevállalod egy közösség szervezését szerintem a minimum lenne hogy ilyen hangnemet ne engedhess meg magadnak. De persze ehhez nekem semmi közöm, ez már maximálisan a Ti dolgotok.
Ettől függetlenül remélem, hogy a korábbiaknál sikeresebbek lesztek.
Részemről lezárva.

facsavar válasza:
Látod pont erről beszéltem amikor az önérzetet említettem. Én leköptelek volna a szavaimmal? Csak cinikus voltam azzal, aki arra nem vette a fáradtságot, hogyha már kritikát ír azt minőségileg tegye.
A közösséget mellesleg nem én szervezem hiszen mi nem a fotozz klub vagyunk, csak a helyszín biztosítjuk.
Részemről is lezárva a dolog!

2010. január 23. | 23:50 | ningbo

Igen, ez a werkfotó szituáció érződik. A póz és a fénybeállítás a jobb oldaról (fotellal szemből) optimális, ahol a lábaknak nincs árnyéka, és az ujjak is látszanak. A hajfény ott is hiányzik, a lábfejen pedig szerintem még változtattak. Werkfotónak a modell részére tökéletes - de önálló alkotásnak átgondoltabb alapokon kell nyugodnia.

Köszönöm szépen a krediteket, remélem látunk még másik képet is a sorozatból.

Üdv

facsavar válasza:
Ebből a sorozatból már nem töltök, de lesznek még műtermi felvételek tőlem!
Köszi mégegyszer az építő kritikát!
Üdv:Csaba

2010. január 23. | 23:32 | anorexiás mikulás

Én komolyan nem értem, hogy hol írtam bármi sértőt vagy személyeskedőt is. Belátom a két végére tett kérdés tűnhet számonkérésnek is, én maximálisan kérdésnek szántam.
Megnyugodhatsz nem kell tartanod a továbbiakban a véleményemtől, nagy ívben kerülni fogom a képeidet, mint ahogy a Fotozz.hu Klub rendezvényeit is.
Igen ettől jobb a lelki békém, kedves facsavar.

facsavar válasza:
Megint félreértettél! Ne kerüld a képeim, csak kérlek legyél körültekintöbb! Hidd el én őszintén értékelem ha valaki jószándékúlag kritizál, a válaszaimban írt cinizmusom nyomát sem leled ebben az esetben.
A fotozz rendezvényeit pedig nem értem mitől kéne kerülnöd?
(Ráadásul határozottan érdekes programok lesznek)

2010. január 23. | 22:56 | anorexiás mikulás

Mondjuk ettől a választól tényleg jobb lett a képed.
Kérdésekre meg ugye minek válaszolni.

facsavar válasza:
És a te lelki békéd, hogy újra írtál? Nem értem mit nem értesz a válaszomon. Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Hozzád hasonló önérzetű felhasználóknak szoktam írni, sosem azzal van baj, hogy kritikát írsz, -sőt jelen esetben még jó felvetéseid is vannak-, hanem a sílus, ahogy azt teszed. De gondolom, most gőzöd sincs miről beszélek.
Kérdésedre is válaszolok:
Beállítás nem az enyém, a fények igen!
Üdv:Csaba
U.I: Félreértés ne essék szívesen látom ha véleményezed, sőt kritizálod a képet, de abban legyen már valami tartalmas kritikai megfogalmazás, netán csipetnyi alázat.

adott pontszám: 3,8
2010. január 23. | 22:54 | ningbo

A modell szép, viszi a képet, ellenben a helyes expón kívül (színvilág, élesség) más pozitívumot nem nagyon tudok említeni. Az árnyék a háttéren lehetne egy nagyon jó hangulati elem, - a vörös fotelhoz és a fekete ruhához illene is - de a fekete haj szinte követeli a hajfényt. Így a kontúrok beleolvadnak a háttérbe, a haj nem érvényesül. Ami felül kihasználható lenne, az alul már szerintem kerülendő. A felhúzott lábak árnyéka erősen vetül a fotelra, a karra.

A póz megválasztása sem a legjobb. A kar eldugva, csak az ujjak vége kandikál ki a lábak mögül. A modell jobb lábfeje mellett esetlenül hat a másik, a jobb kéz ujjai a hosszanti rálátás miatt rövidülnek. Sok kis apróság, ami arra utal, hogy nem egy átgondolt koncepció alapján készült, Inkább workshop fotóhoz hasonlítanám, én is készítek egy képet, de nem a legjobb helyről sikerült - ami gondolom jobbra lent a lámpa síkjában volt - és ez meg is látszik a képen. A modell pillantása csak erősíti ezt a benyomást.

Nem rossz, de átgondolandó. Szerintem

Üdv

facsavar válasza:
Már vártam, hogy esetleg te is benézel Laci! És kifejezetten örülök most neked, hiszen mindig kimerítő és megszívlelendő tanácsokat osztogatsz. Elsősorban a fényekre vonatkozó kritikai észrevételeket tudom magamra venni, mert a modellt nem én irányítottam. Tudom, hogy te is híve vagy a fényekkel való játéknak, és képeiden kerülöd a túlságosan is homogén, diffúz fényeket. Aki próbálta már az tudhatja, hogy megvannak a buktatói, de éppen ez a szép a koncentrált fényformálásban, hogy nem lapos és unalamas, térbe tudod helyezni vele a témát, kiemeled a textúrát, és netán még hangulati elemkkel is gazdagíthatod a képet. A hajfény jogos ez elkerülte a figyelmem, a felhúzott lábak árnyéka szerintem csak a bal kar miatt zavaró.
A hely választása viszont tudatos volt a részemről. Na ebben viszont tévedtél :) Balra, jóval a lámpa síkja felett a galériáról, telével meglőve.
Üdv:Csaba
U.I: Igazából ez egy werkfotó féle, a közreműködök hozzájárulásával.
A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4
2010. január 23. | 19:22 | kikó

Nagyon jól kitalált, kivitelezett felvétel! Tetszik, hogy a keze titokzatosan a fenekén van, ellenben a jobb kezének előnyösebb helye lett volna a támlán, vagy a bal térdén, egy lezseren a karfára dobott lábbal. Sokkal jobban érvényesülhetett volna, veszítene merevségéből és nem vetne zavaró árnyékot a bársonyra. Így eléggé zavaróan kilógnak az ujjak a térd mögül."Titok" merev tekintete által elég sarkossá válik ez az egyébként nagyon gyengéd, selymes kép.Gratulálok szép fényeket a továbbiakban...

facsavar válasza:
Köszönöm szépen az értékelésed!
Az igazat megvallva sok beleszólásom az általad említettekhez nem volt!
Üdv:Csaba
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2010. január 23. | 19:13 | Bedó

Szia!
Nem azért hogy kötekedjek,de nekem furcsa ez a nagy árnyék,a szög és a szerkesztés is.Nem azért hogy kritizáljam mert hol vagyok én még ahhoz hogy érdemi kritikát írjak.Csupán csak laikus kívülállóként formáltam véleményt.Az is lehet hogy ez így tényleg profi munka, de hát akkor meg ízlések és pofonok.
Köszönöm hogy leírhattam.Üdv

facsavar válasza:
Abszolut nem veszem kötekedésnek, hiszen minden bántó szándék nélkül írod mi nem tetszik a képen. Nincs is ezzel semmi baj, ahogy írod ízlések és pofonok. Valóban "furcsa" a nagy árnyék, a szög és talán még a szerkesztés is, hisz mind szöges ellentéte a közizlés által elvárt sablonoknak. Vagy hatni tud rád mindez vagy nem!
Én köszönöm, hogy leírtad a véleményed!
Üdv:Csaba

2010. január 23. | 18:47 | anorexiás mikulás

Stúdiókörülmények közt összehozni egy olyan képet ami full színzajos és amin a modell haja több helyen beleolvad az árnyékba az nálam a legkevésbé sem fedi a minőségi munka fogalmát.
A beállítás a tiéd volt?
A fényeket te lőtted be?

facsavar válasza:
Örülök,hogy személyedben tiszteletét tette a képnél az oldal aktuális Mindenhatója! Remélem túl vagy már a nyomasztó színzaj okozta első sokkon, és nem okoz maradandó idegrendszeri károsodást az sem, hogy a riogató fények az én kezem munkáját "dícsérik", sőt tovább sokkolak azzal, hogy a vészjósló árnyékba olvadó haj ráadásul paróka volt!
Köszönöm szépen tartalmas hozzászólásod!
Üdv:Csaba

adott pontszám: 5
2010. január 23. | 18:39 | Morten_

okok...akor sem vagyok elfogult!
ismerem az alkotót, és ismerem ezt a munkáját!
de ha valami ötös az ötös!...
márpedig ez minőségi meló!
remek fény árnyék hatás, beállítás színek fények,,,,misztikum, csöppnyi erotika,...
nagyon működik
gratula
Morten

facsavar válasza:
Hát pedig az elfogultság vádját nem fogod magadról lemosni :)
Nagyon köszönöm, hogy kérésem ellenére csakazértis véleményezted a képet!
Sokat jelent tőled a visszacsatolás!
Csaba