BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,07
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. november 16. 18:44
  • érzékenység: iso 100
  • Készítés helye (ország): Olaszország
  • Készítés helye: Cotti Alpok, Jervis fennsík
  • Készítés ideje : 2009-07-15
át a Jervisen

A Cotti Alpokban, a Jervis fennsíkon gyalogoltunk át, célunk másnap a hófoltok felett a horizontot képező gerinc, az Olasz - Francia határ. A fennsík egy érintetlen ékszerdoboz, hatalmas hegyvonulatokkal, páratlan növényvilággal, Olasz-Francia állattartó "őslakosokkal". Ma "földi paradicsom", de régen népirtások színhelye volt. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2009. november 17. | 20:18 | Matthiew

Üdv!
Szép téma, a fehéregyensúllyal azonban gondok vannak (színszűrő?). Én személy szerint az alakot nem vettem volna bele az expozícióba, az arányokba zavart kelt... (amikor rápillantottam először a képre olyan érzésem támadt, mintha a figura mellett egy játékház állna)

sutam válasza:
Köszi szépen. Igen, tényleg játszik a játékház effektus, bár én nem érzem annyira zavarónak, nekem a túratárs nélkül túl élettelen lenne a kép. Engem inkább a lábtartása zavar.
A színek, ez megosztja a véleményeket, van akinek tetszik, van akinek nem. Én nem tudok dönteni, hogy így-e a jó, de nekerm azért tetszik ;-).

adott pontszám: 4,5
2009. november 17. | 18:52 | ovarnet

Érdekes színvilága van a képnek. nem mondom, hogy rossz. Én egyedül a túl világos bal felső sarkot emlitem meg hibának. Azt inkább le kellett volna hagyni a képről vagy szürővel tompitani, mert túl erős. Amúgy tetszik a felvétel.

sutam válasza:
Örülök ha tetszett, főleg ha neked ;-). A kritikád jogos, és szeretnék is szűrőket, illetve átmenetes szűrőket is venni, sztem az én gépemre már nem túlzás.
Levágni sajnáltam volna, a konkrét élményeim miatt is, de azért ki fogom próbálni.

adott pontszám: 4
2009. november 17. | 14:27 | pzsolt02

Valami kommerszebb megoldás talán jobb lett volna. Arra gondolok,hogy te ebbe az idillikus, festői tájba belekeverted a falut, plusz egy kis turizmust is, amit azt hiszem sokunk tart illúziórombolónak egy ilyen képnél. Nyilván ha direkt ez a cél akkor rendben van, de ezt itt nem érzem, hogy működne. Sztem túl sok mindent akartál belerakni a képbe, a képelemek is széthúznak, a szem nem tud megnyugodni. Technikailag viszont szép. Brossúrakép.

sutam válasza:
Igen, tényleg nincs egy olyan pont, amin megnyugodhatna az ember szeme. A falu szeritnem nagyonis része a tájnak, a turiszmus már kevésbé, mindenképp ábrázolódhatott volna másképp, bár én így is örülök neki ;-).

2009. november 17. | 10:32 | Columbiapower

Egyensúlya teljesen jó véleményem szerint mert a háttérben lévő orbitális hegyek gond nélkül ellensúlyozzák a házakat és jó kitekintést és prespektívát adnak, viszont ezt a barna elszinezést nem értem miért, olyan mint ha dohányszűrőn kersztül nézné az ember:)
Üdv

sutam válasza:
Én sem érzek hibát benne. A színek tekintetében én is kissé tanácstalan vagyok, bár nekem tetszik. Dohányszűrő nem volt a gépen, pusztán a fehéregyensúly, ill. fényerő-változtatással sokszorosított hdr-t csináltam (felhőjáték erősítésére).

adott pontszám: 5
2009. november 16. | 23:21 | Kíváncsi

Több hegyes, ködös, őszi képet láttunk a napokban. Értékelem a meglátásod, a jó szerkesztést, ahogy a jobboldalt ellensúlyozod balról a fasorral. Háttérben a gomolygó felhőkbe burkolózó hegyormok látványosak, a kései fények által keltett színvilág egészen valóságos.
Számomra kiemelkedő, gratulálok!

sutam válasza:
Köszönöm szépen, és kifejezetten jól esik olvasni, hogy ilyen jónak értékeled ;-).
A színvilágon picit gondolkodtam, és örülök ha neked tetszik ;-).

adott pontszám: 3,5
2009. november 16. | 22:21 | Nanuq

#1
Gyönyörű hely lehet, csodásak a hatalmas hegyek és a völgyben megbúvó felhőpamacsok. A fotó szerkesztése viszont nem tetszik, nincs egyensúlyban, nagyon jobbsúlyos, hogy a ház és az út is a jobb negyedben szorul össze, balra pedig semmi nincs, a hegyek is jobb oldalt tornyosulnak. A színegyensúlyt sem látom tökéletesnek, elcsúszott zöldes-sárgás irányba és a felhők rózsaszínek. A szerkesztést talán nem, de a színeket könnyen helyre lehetne húzni.

sutam válasza:
Köszönöm az értékelésed. Én nem érzem túl "jobbnehéznek", baloldalt ott van a tér, és a felhőjáték, ami szerintem ellensúlyozza.
A színvilág, lehet hogy lehetne jobb is, de szerintem így is kifejez egy hangulatot.

adott pontszám: 5
2009. november 16. | 20:42 | gaborisz

Mivel én is jártam ezen a varázslatos helyen, megdobbant a szívem már kicsiben nézve is ;) Habár én valószínűleg kevesebbet komponáltam volna az "emberi" részből és többet a természetből, így is komoly hangulata van a képnek. Kicsit talán borongósra is sikeredett, ami passzol a cím alatt kifejtett szomorú igazsághoz - így a valdens mártíroknak is emlékül szolgálhat ez a kép a jobb sarokból kifelé tartó alakkal.

A WB talán elcsúszott kissé, de ez a sárgás hangulat jót tesz a képnek. A ködfoltok és a felhők is hozzáteszik a magukét az összhatáshoz.

Gratulálok és további szép fényeket!

sutam válasza:
Köszönöm a véleményed, és az értékelésed.
A túratárs alakja (lába állása) tényleg nem szerencsés, én a túrahangulat miatt komponáltam bele.
A színek.., tényleg picit sárgás lett, de én sem sajnálom.
Örülök ha annyira tetszett, hogy 5-ösnek találtad ;-).