BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,61
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. november 2. 15:14
Merengő

Szerinted min morfondírozott? 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2009. november 12. | 18:53 | zotya11

Nagy általánosságban tetszik a fotó. Ami engem egy picit zavar az a kép bal oldalán a kis mélységélesség miatt homályos "támaszték". Úgy vágnám a képet, hogy az ne látszon. A haj és a váll kiégéseibe nem kötnék bele, mert gondolom elkapott pillanatról van szó és nem beállított fotóról. További szép képeket!!

facsavar válasza:
A támaszték egy ajtófélfa, ami szerintem erősíti az meglopott pillanat hatását, így szerves része a képnek.
Örülök hogy a kiégés nem zavar annyira!
Köszönöm szépen!
Üdv:Csaba

adott pontszám: 5
2009. november 4. | 14:33 | WILLYLONG

Talán kezdődik az iskola?
Bekukkantottam a kedvenc kategóriámba és csodálkozva látom milyen kevés értékelést kapott ez a kép.
Én is tapasztaltam hogy a kisfiúkról készült képek jóval kisebb érdeklődést kapnak mint a mellette lévő hölgyek.
Konkrétabban a képről.
Engem kimondottan a meleg színek és az érdekes derítőfény fogott meg.
Sugárzik a képről a nyár melegsége,kócos vizes haj, kontra mélázó kicsit szomorkás tekintet.
Sokkal többre tartom az ilyen elkapott pillanatokat mint a beállított portrékat.
Lehetne esetleg kötekedni a kiégett foltokba,
de aki már fotózott ellenfényben tudja, hogy milyen nehéz eltalálni a pontos expó értéket természetes fényeknél.
Szerkesztés háttér mosottsága tökéletes.
Összességében egy szép gyermek portré.
Gratulálok!
Ervin

facsavar válasza:
Igazán lekötelezel részeletes értékeléseddel Ervin, annak meg külön örülök, hogy hibái ellenére is elnyerte tetszésedet a kép!
Nagyon szépen köszönöm!
Üdv:Csaba

2009. november 3. | 11:02 | 2bats

Figyelj! Eleve a fotozz néhány ezer felhasználója közül Radovics és és szenteltünk annyi figyelmet a képnek, hogy értékeljük.
Pont azért értékeltem, mert felkeltette a figyelmemet.

Tényleg jó az alany pillantása, de azért maga a fotó nem lesz a világörökség része, hogy ne kellene megemlíteni a technikai hibát, főleg egy olyan oldalon, ami ezzel a céllal született.

Nem az a baj szerintem, hogy én ezeket a hibákat felróttam, és három pontot adtam a képre, hanem sokkal inkább az, hogy mekkora különbség van még a fotósok érdeklődését is tekintve a női segg szépségei iránt és azok iránt a fotók iránt, amiről hiányzik, az egyébként általam is nagy becsben tartott, imént említett dolog.

facsavar válasza:
Félreértés ne essék, semmi bajom a pontszámnal amit adtál és a megfogalmazott kritikával kapcsolatban sem. De azért a két értékelés között alapvető különbség van, ezt úgyhiszem te is érzed. És nem azért mert az övé pozítívabb bírálat, hanem mert részletesen kifejti, mitől keltette fel a figyelmét a fotó, amibe természetesen a kép hibája is beletartozik. A legkevésbé sem akarom a megnemértett művészek táborát gyarapítani, sőt már azzal is rég megbarátkoztam, hogy a gyerekfotók jellemzően érdekteleségbe burkoloznak az oldalon. Te leírtál egy evidenciát 2-3 sorban, de igazából a képet nem véleményezted. A fotó láthatóan ellenfényben készült, a kiégés törvényszerű, mégha ez a vállnál nem is a legszerencsésebb. Az élességgel meg nem tudok egyetérteni! A galériád alapján te sem a tisztán techokrata fotósok közé tartozol, csak ezért csodálkoztam.
Mindenesetre köszönöm szépen ismételten a figyelmed!
Üdv:Csaba

adott pontszám: 5
2009. november 2. | 21:13 | Radovics János

Valószínűleg nem azon, hogy miért nem írtak a felnőttek erre a képre véleményt. Azért nem írtak-kedves kis barátom- mert mi már nem tudunk így morfondírozni sem. És, ha valaha tudtunk is, az olyan rég volt, hogy már nem emlékszünk a tisztalelkűségünkre, őszinteségünkre, gyermeki tiszta gondolatainkra sem, vagy, ha igen, akkor csak nosztalgiával. És amikor rád nézünk, csak csodálunk, és próbáljuk magunkat beleérezni a te gondolatvilágodba, de nem megy, és feladjuk. Aztán továbbállunk. Mi már csak így megyünk el az élet szép pillanatai mellett. De hála a fotónak, és fotósnak, a pillanat rögzül, és így alkalmunk lesz elbírálni, kritizálni, jót és roszzat mondani a képről. (Nem rólad!) Azt fogjuk mondani, hogy kiégett a vállad, és féltünk, hogy nehogy napszúrást kapjál. De olyan szép az arcod, a szemed, és látható értelmed is, hogy feledteti velünk a fotós-kritikust, és csak a szépre és jóra figyelünk: vagyis rád. Azt fogjuk mondani, hogy milyen szépek a szemeid, a bőröd színe, milyen jó helyre álltál be morfondírozni. És azt is látjuk, hogy milyen szép helyen vagy. Ezt a szépen elmosott háttérből sejtjük.
Gratulálok neked a spontán modellkedésért, a fotósnak pedig, hogy ilyen szépen mutatott meg téged, nekünk.
R.J.

facsavar válasza:
Hálásan köszönöm János minden szavad, bőkezűen kárpótol a látható érdektelenség ellen!
Köszönöm azt is, hogy a lényegest látod a lényegtelen mögött!
Mélyreható beleélésed, elbeszélő eleganciájával hitet ad, hogy célba ért a kép!
Üdv:Csaba

adott pontszám: 3
2009. november 2. | 18:35 | 2bats

Szerintem az alany kitett magáért, tényleg jó karakter a kissrác.

A fotós azonban megpörkölte rendesen a vállát és a haja is leég csúnyácskán. Azonkívül a fókusz sem 100%-os, valami nem stimmel az élességgel.

facsavar válasza:
Technikali értelemben minden igaz, legalábbis ami a váll és haj kilyukadását illeti. Persze nem mondom, hogy nem lehetne ezt szebben kivitelezni, a kérdés csak az, hogy minden képnél a fotós ökölszabályok nagykönyvét kell-e felcsapni, vagy van egy képnek élete ezen túl is. Neked tényleg ennyit mond ez a kép? Félre ne érts, nem kötekedni akarok, csak kíváncsi vagyok.
Üdv:Csaba