BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,49
KATEGÓRIA: akt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. október 19. 17:43
  • Készítés helye (ország): Magyarország
A parton!

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. február 24. | 17:12 | godlev

A dekoratív külsejű hölgy megörökítésén kívül semmilyen koncepció nincs ebben a fotóban. A fájdalmasan ható lábujjak levágása túlságosan feszültté teszi a hangulatot. A kategorizálása valóban nem a legmegfelelőbb. Vizenjárás mint önálló egység megvalósítása nem kidolgozott. A táj viszont szép, délután fürdőzésről számoltál be és gondolom jól érezte mindenki magát :)

2010. január 19. | 01:14 | And so it goes Hombre

Az adott körülményekből nem hoztad ki a maximumot, ez tény.

2009. október 20. | 13:15 | ningbo

Ha már ennyit körmöltem, talán egy köszönömöt megérdemelnék. No meg azok a véleményzők is, akik rövidebben fejtették ki , de legalább megtisztelték képedet és személyedet az észrevételeikkel..

Üdv

uzimaister válasza:
Köszönöm a tanácsokat!! Eddig nem vettem észre ezeket a hibákat de odafigyelek rájuk!! A nagylátőszögü hibákról nem tehetek mert nincs pénzem másik obira még! de mjd fejlesztek!! Köszönöm!

adott pontszám: 5
2009. október 19. | 23:46 | lamart

A képnek a hangulata szerintem remek.. a fény árnyék hatások szerintem igen hangulatossá teszik a képet.. a modell igen csinos szerencsés választás, képvágás ide vagy oda a képből erotika árad a célját elérte..
üdv Lac

uzimaister válasza:
Köszönöm Lac!!

adott pontszám: 2
2009. október 19. | 22:52 | belphnaque

Ezt a képet nem nagyon értem. Az egyik, hogy miért akt. A másik, hogy miért szem magasságból fotóztad az egész alakot, s ezzel egy gombócba tömörítetted a lábat. Az ilyet a test súlypontjából kell fényképezni. A horizont görbül, a szerkesztésen is lehetne igazítani, a lábujj lemarad. Hát még igazítsd, de inkább vágd, és egyből jobb lesz.

uzimaister válasza:
Nem nevezném én sem aktnak de viszont más csoportba nem illett bele!!A többi amit leirtál az az objektív hibája szintén szerintem!! De kössz tanultam!

adott pontszám: 3
2009. október 19. | 22:47 | Candy Anderson

Sajnálom, h így sikerült ez a kép... Pedig ezzel a lánnyal jó képeket lehetne csinálni, de te pont azt hangsúlyoztad ki neki amit nem kellett volna... felfel szélesedik lefele karcsul, lábújjai pedig nincsenek...picit olyan mintha félelem ülne ki az arcára... hideg volt?:)

2009. október 19. | 21:39 | Shariff

Megvágtad a lábfejét, torzít a lencse, rossz FF konverzió, rossz perspektíva, átmegy a fején a horizont, részlettelen a fürdőruha, mondtad neki, hogy nézzen lefelé és katt.
A szignózás felesleges, hidd el nem lopnák el! :)

adott pontszám: 4,5
2009. október 19. | 21:37 | pilloakos

Kicsit amatőrnek tűnik, de épp ettől bájos ez a kép. sajnos levágtad a lábujját, többek között ezért nem lehet 5-ös. Ez a testtartás se túl szerencsés szerintem, de mégis átjön valami, talán, hogy fél a víztől, vagy hideg neki, nem tudom. Mindenesetre szép a modelled.
Gratulálok, üdv: Ákos

adott pontszám: 2,5
2009. október 19. | 21:00 | Dani77

Több szempontból nem értem ezt a képet. Először azt, hogy miért került az akt kategóriába. Szerintem ez nem akt.A második dolog, ami viszont már hiba is, hogy hatalmas a perspektívikus torzítás.Nagy a fej, és nagyon rövid a láb.Minimum 50 mm-es obit kellene használni, mivel a perspektívikus torzítás ez esetben elkerülendő.( ez le is van írva a fotozz.hu-n az akt fogalmának a meghatározásánál.) Borzasztóan előnytelenül áll a modellnek ez a nézőpont.A lábfej vége le van vágva, ez sem válik a kép előnyére.A fények durvák, és a fürdőruha ki van égve. A képen a szerzőnek a logója tetszik a legjobban igényes a betűtípus, és ízlésesen kis méretű, viszont a bal oldalon jobban mutatna.

adott pontszám: 3
2009. október 19. | 20:44 | kvasztojan

Szia! Az elképzelés h legyen benne a modell és a part is egyszerre nem rossz, de a kivitelezés nem igazán működik. Ez a felülről, közelről fotózás sztem egyáltalán nem előnyös a lánynak, teljesen lerövidítette a lábait, egy divatfotónál (inkább annak tekinteném) pedig az ilyesmi fontos. Ahhoz h akt legyen vmi rejtett, sejtelmes szexualitást kéne sugalnia, ami itt nincs. Távolabbról próbálkoznék a helyedben, úgy a háttér is elmosódna és a lány lábujjai is benne lennének a képben! Remélem tudsz ebből hasznosítani vmit, további jó fotózást!

adott pontszám: 3
2009. október 19. | 20:44 | fehér elefánt

Szép lány, szép vonalak egész a combokig ahonnan a lábak nagyon csúnyán torzulni kezdenek egészen a sajnálatos módon lemetszett lábujjakig. Ami végül is nem lenne probléma, ha lenne valami ütős a képben ami feledteti az ilyen apró hibákat. De sajnos nincs. Az egy dolog hogy a modelled remek, de nem árt ha ehhez valamit fotósként is hozzáadunk. Tekintettel a ruha mennyiségére, még csak aktnak sem nevezném. Kellemes nyári/nyaralási emlékkép, de nem sokkal több. A tűrhetően sikerült konvertálás és a vinyettálás sem dobja fel.

adott pontszám: 3
2009. október 19. | 20:41 | Silicore

Szia!

Gondolom azt már sokan mondták, hogy ez azért nem akt! De ha ezt leszámítom, akkor néhány részen nem ártott volna retusálni. A combot és a bokát! és még a térdet. Portré vagy divatnak inkább tettem volna a képet. A kéz fej egy picit olyan, mintha valamin izgulna a lány és egy kicsit feszültséget okoz. Szerintem még pár fotót kellene csinálnod és ha tudod , akkor próbálkozz még ilyesmi képpel, de más kategóriába rakd:)
További szép fényeket!

adott pontszám: 2,5
2009. október 19. | 20:23 | ningbo

Nehéz nem észrevenni a képed alapvető hibáit: levágott lábujjak, takart lábfej (modell jobb lábfeje kritikus háromszögben, térd-kéz-lábfej), a háttérrel kettészelted a modell fejét, értelmetlen perspektívaválasztás, kompozíciós hibák, retusálási és képkorrekciós hiányosságok.

Gondolom a levágott lábujjakat nem kell részleteznem. A térd-kéz-lábfej hármas találkozása kaotikus egységet alkot - egyik sem érvényesül, szerintem ez kerülendő. A fej kettészelése a partvonallal nem kevésbé. Ha feljebbről fotózol ez elkerülhető. Különösen érzékelhető ez a perspektívaválasztás miatt - ennél a látószögnél a test kontúrvonalai háttérbe szorulnak - az arc profilja kerül előtérbe.
A perspektívaválasztásnak és a nagylátószögnek nem érzem a jelentőségét, tudatossága is megkérdőjelezhető, nem látom a célját a kép szempontjából.
Kompozíciós hiba: modell jobb keze takarásban, jobb láb szintén. A bal kéz teljes egészében látható a bal lábbal együtt a lábujjakig - viszont erős torzításban (kar hosszú-láb rövid). A nőies testvonalakat (hát-derék-csípő-popsi íve) pedig takarja a bal kar - így a modelled nem érvényesül. Retusálás és képkorrekció: A bal combon éles vonal, deréktájon szintén. A combokon keresztben tónuskülönbség, mintha miniszoknyában napozott volna. Fürdőruha kiégett, részlettelen - ez talán az FF konverzió következménye. A sarkok sötétedését sem érzem idevalónak. Szerintem egy természetben készült fotó, mint ez is, színesben jobban érvényesül - de ez ízlés kérdése.

Utoljára hagyom a kategóriaválasztást. Ez nem vehető hibaként figyelembe, viszont a kategóriák alapkövetelményeit nem lehet szó nélkül hagyni. Szerinted egy strandfotó mitől akt? A kompozícióval a test, a nőiesség a háttérbe szorul. Véleményem szerint tévesen választottál kategóriát - mellyel bizony irányt mutatsz a szemlélőnek az értelmezés felé. Életkép, elkapott pillanat vagy családi emlékkép megfelelőbb lenne.

Tudatosnak nem érzem, kreatívnak sem. Javítani nagyobb munka, mint átgondoltan újrafotózni.
Véleményem a képnek szól, semmi esetre sincs szándékomban a modellt vagy a fotóst jellemezni, értékelni, - de a felsoroltak szerintem kerülendőek.

Üdv

uzimaister válasza:
Köszönöm az őszinte véleményt és a hibákat! Nagyon hazsnos!

2009. október 19. | 19:43 | pappati

szia
a fotó iskolapéldája annak, mit okoz a nagy látószög közeli témánál. torzít. teljesen aránytalan lesz tőle a bájos modelled teste. lábai összemennek, pedig a hosszú comb a sláger manapság! :-)
ha ugyanezt messzebbről készíted, rá zoomolva a hölgyre, az lenne a tuti.
a fotó egyébként minden ízében véletlenszerűnek tűnik. a lány nagyon kikerült jobb szélre, lecsípted a lábujját, az arcát ketté szeli a túlpart horizontja és lépés elkapott pillanata is előnytelen... meg hát a már említett túl közeli perspektíva. szóval ez most nem az igazi... szerintem.
üdv
ati

2009. október 19. | 18:49 | loriatya

ahhoz kepest h milyen kepekre adsz 3 pontot ez nem sikerult tul jol...
szerintem

adott pontszám: 3,3
2009. október 19. | 18:36 | banyek2001

Szia, ami dicséretes az a fekete-fehér kép és úgy általában az egyszerűségre való törekvés. Ugyan a fürdőruha miatt inkább "divat" kategória, ha egyáltalán ez divatos, de ez még nem lenne baj. Ám számomra a széleslátószögű lencse haszálata annyira torzítja a lány testét, hogy már nevetséges így az alkata, ha pedig direkt szántad ilyennek, akkor pedig nem látom át a koncepciódat, mit is tesz hozzá a képhez. Tehát inkább szól a kép a lencsédről mint a női test szépségéről, és rossz, ha ez jut a néző eszébe. Saccra ez 18mm lehet, de úgy vélem, hogy 50mm felett érdemes próbálkozni ilyen témánál.

adott pontszám: 3,8
2009. október 19. | 18:36 | LDenes

A próbálkozás, maga a téma nem rossz. Szép a modelled, jó a környezet, mégis úgy érzem, hogy nem jött össze kihozni azt amit lehetett volna....
Maga a FF effekt nem rossz ötlet, de azt felhasználva sokkal jobban ki lehetett volna emelni a lány vonalait, ha a kategória ez akar lenni... más szögből, mondjuk lábujjat nem leharapva stb :)
Viszont a kérdésem fenn áll: ez miért is akt? :P

adott pontszám: 4,5
2009. október 19. | 18:19 | sodyy

Helló
Szép modell szép kivitelezéssel. Nem tudom, hogy ez az eredeti méret-e de ha vágtad akkor a lábát kár volt kilógatni a képből. Meg ami még egy kicsit bántja a szemet az, hogy a fürdőruha nagyon egybefolyik a vízzel.
Mindemellett nem érzem, hogy bármi is hozzá tudnék tenni ami javítana rajta.

Tetszik.

adott pontszám: 3
2009. október 19. | 18:11 | h.rom

Bár nincs köze a ponthoz, de láttál már aktot? Ez nem akt, ez egy sima fürdőruhás kép.
Aminek viszont köze van a ponthoz: közelről, rossz szögből, ráadásul 18mm nagylátóval fényképezted a lányt, ami jelentősen torzította a testarányait: nagy fej, lefelé összenyomott test. Levágtad a lábujjait. Látszik hogy fázva megy a vízhez, nincs benne sok érzékiség, a karjait görcsösen szorítja a testéhez, szemével a vízre koncentrál. A combján hosszú gyűrődéscsík, retusálni kellett volna, nem szép.
Alapvetően egy nagyon szép és csinos lány lehet, de mindezt kevéssé adja vissza a látszólag meggondolatlanul elkapkodva exponált kép.

2009. október 19. | 18:01 | bike3al

Csak pont nélkül.

Nagyon fentről fotóztál, emiatt a test eltorzult. Hiányzik a lábujjaiból is, valamint a parttal pont elvágod a fejet. A kategória sem az igazi, bár ez vitatható. A tónusok tetszenek, elég sok árnyalat látható a szürkékből.

adott pontszám: 4,5
2009. október 19. | 18:00 | Blex

Hali!
Kicsit szűkösnek érzem, az egész képhosszt kitölti az alak, lent zavaróbb inkább meg is lett vágva a lábujjak, a tartás és a mozdulat kicsit olyan "hideg a víz" típusú, az ff tetszik.
További szépeket.