BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,27
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. október 10. 20:35
Három sziget

Ködfolyam ölelte körbe az alacsonyabb hegycsúcsokat, a reggeli órákban. Gyönyörű volt. Utómunka: Kontraszt növelés, élesítés, tónusgörbe, zajszűrés. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2009. október 12. | 20:59 | McAl

Nagyon kevés értékelés van ezen a képen. Nem tökéletes, hiszen a nagyon párás időt lehetne szűrni egy polár szűrővel, sokkal szebbek lennének mind a színek, mind a távolban lévő hegyek.

De egy ilyen géptől nem lehet ezt elvárni. Szóval ezzel a géppel ez a kép szerintem nagyon szép lett.

NyPeti válasza:
Szia!
Köszi, hogy véleményezted, örülök ha tetszik. Sajnos nem volt nálam megfelelő felszerelés, de annyira szépnek találtam ezt a természeti jelenséget, hogy mindenképpen meg akartam mutatni. Elég mosott képeket csinál ez a kis kompakt, és szűrőmenet sincs rajta, de könnyű és fémházas így oda is vihetem ahol egy DSLR valószínűleg összetörne.
Elég sok utómunkát kapott a kép, hogy a lehető legtöbbet adjon vissza az eredeti látványból.

Üdv! NyP

2009. október 11. | 12:19 | Új tom00

Örülök, hogy ilyen jó kedvre derítettelek, és örülök a gesztusnak, hogy viszonoztad nekem a nevetés élményét a válaszodban. Ha szerinted éles, és példaértékű tájkép ez, akkor semmi gond igazából. Teljesen mások vagyunk.
További szép fényeket és jó fotózást. Üdv.

NyPeti válasza:
Nem mondtam, hogy példaértékű a kép, csak azt, hogy az előtér benne van az élességi tartományban.
Elégedetlen vagyok a kép minőségével, mivel egy kompakttal készítettem 5MP felbontásban, aminek fele akkora az érzékelője mint a fél kisujjam körme. Emiatt még ISO100-on is elég zajos volt a kép. Nyilván amúgy sem tud elég finom részletet rögzíteni a gép, de a zajszűrés is mosott valamennyit rajta.
Szerintem ezt látod életlenségnek, de lehet hogy tévedek.
1:1 nagyításban megnéztem újra az eredetit én élesnek látom, a gép lehetőségeihez képest.
Kérlek vedd figyelembe milyen géppel készült. Remélem nem okoz sértődést, hogy más a véleményem mint a tiéd. Ez nem azért van mintha olyan nagyra lennék a képpel vagy saját magammal. Sőt ...

adott pontszám: 4
2009. október 11. | 11:40 | Új tom00

Nagyon szép vidéken jártál ez nem vitás. De még is úgy érzem ebből a fotóból többet is ki lehetett volna hozni. Zavarja a szemem az előtérben levő hegy életlensége. minden jót

NyPeti válasza:
Hehe... ezen jót nevettem. Szerintem benne van az élességi tartományban az előtér is, de ha te mondod...
Majd iratok fel magamnak új szemüveget.
Üdv!

adott pontszám: 4
2009. október 11. | 10:05 | Angyom

Szép látvány, és csak a korán kelőknek adatik meg :) Viszont szerintem kevésaz égbolt, legalább kétszer ennyi kellene, amit alúlról el is lehetne venni. Ha tippelnem kellene a hegyekre akkor a Magas-Tauern.

NyPeti válasza:
Szia!
A helyszín tipp nagyon közel volt. :) A Dachsteinről készült a kép, szemközt a Schladminger-Tauern.
A vágással kapcsolatban nem értek egyet. Az égboltból nem akartam többet hagyni, elvonná a figyelmet, hiszen a fő témánk nem a távoli hegycsúcsok, hanem a völgyben lévő köd. A hegycsúcsok "csak" díszítik a képet. Alul mindenképpen szerettem volna megmutatni a hegyoldalt sütő reggeli fény meleg színeit, mivel a többi rész csak súrlófényt kap. Szóval az is marad. Nem mindig a szokványos vágás mutatja a legtöbbet szerintem.
Köszi az értékelést!

adott pontszám: 5
2009. október 10. | 21:03 | Short

Fantasztikus kép, olyan mintha valami folyadék lenne. Viszont talán jobban illene hozzá egy szélesebb oldalarány. kicsit bezárva van a téma így. Nem tudom erre milyen lehetőség lett volna. Milyen magasan és merre voltál?

NyPeti válasza:
Szia!
Köszi a véleményt. Az Alpokban készült a kép, 3000m-en voltam, a ködből kiálló csúcsok kb 1800m magasak.
A szélesebb oldalarányra a legjobb megoldás egy panoráma kép lett volna, de ezt ott nem volt lehetséges megvalósítani. Sajnos csak kompakt gép volt nálam, állvány nélkül ez eléggé behatárolta a lehetőségeimet.
Üdv!