BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,63
KATEGÓRIA: glamour
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. október 1. 09:59
Lips

l.bob-nak szeretettel a kreditért! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2014. szeptember 25. | 14:16 | Mausi76

Csodálatos!!

Columbiapower válasza:
Köszönjük

2011. június 24. | 20:57 | Dani77

Brutáljó, még mindig.

Columbiapower válasza:
Danke!

2009. november 12. | 13:18 | Zoran_2

Gyönyörű kép, nagyon tetszik.
Z.

Columbiapower válasza:
Örülök:)
Köszi!

2009. október 29. | 00:51 | LionHeart

Erre nem tudok mást írni, csak azt, hogy gyönyörű!

Columbiapower válasza:
Köszönjük Lion!

2009. október 10. | 17:35 | cold train

ér Z ki

Columbiapower válasza:
lol

adott pontszám: 4,9
2009. október 6. | 03:05 | dzsimboo

szia! ezt már nevezem, abszolút kimeríti a glamour fogalmát, szuper komponálás, tökéletes mélységélesség, természetesen csodálatos ajkak, a cím is tetszik (harmonizál a kép egyszerű tökéletességével) és a színvilága is magával ragadó! :)
remek egyensúlyt teremt a jobb alsó sarok sötétebb tónusa a szájjal... :)
egyetlen dolgot hadd jegyezzek meg: én retusáltam volna a száj sarkánál azt a kis bőrhibát (lehet nem a megfelelő szót találtam).
remélem nem fogsz rám haragudni, ha emiatt egyetlen 10ed pontot levonok, mert sztem azért tényleg kár...
amúgy meseszép kép, gratulálok! :)

Columbiapower válasza:
Igen az a száj sarkos dolog kéne retusálni... Köszönöm a részletes véleményt! Örök harag dzsimboo bácsi:)

2009. október 2. | 20:28 | Charlotte

Nagyon szép fotó.
Gratulálok :)

Columbiapower válasza:
Tesekür:)

adott pontszám: 5
2009. október 2. | 09:43 | Huber Adrienn

Gratulálok a fótód sikeréhez.Már több alkalommal megnéztem,de most van annyi időm,hogy részletesen kifejtsem a gondolataimat!
A képed gyönyörű.Olyan mint a selyem.Lágy,de határozott vonalak,egységes színvilág.Az utómunka gyönyörűen hangsúlyozza a fotó erényeit,igényes formában.Nagyon tetszik!Természetes színekkel.A kék és a rózsaszín,a bör színe mind-mind harmonizálnak.Tetszik ,hogy a modelled ajkai kissé nyitva vannak.Így még természetesebb,hisz az ember nyugalmi,ellazult állapotban szinte sosem zárja őket teljesen.És a szájfény+talán pici rúzs /?/ nagyon szuper látvány.Igazán esztétikus és igényes fotót készítettél.Egyetlen dolgot említenék meg,amit észrevettem és talán iciri-picirit zavar,az a szályszegletében lévő folt.Ott mintha nem lenne egységes a bőrszínnel.Kissé sötét és foltos.De gratulálok Neked!Megérdemelt helyre került a fotód!
Ada :)

Columbiapower válasza:
Köszönöm szépen a részletes véleményt! A folttal egyet értek!

adott pontszám: 5
2009. október 2. | 00:25 | s_marcsi

Nagyon finom portré részlet! Tetszik a szerkesztés is! Gratulálok!

Columbiapower válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 4
2009. október 1. | 22:14 | jbujdoso

Furcsa, kicsit már bizarr képkivágás, de pont ezért tetszik. Szép, finom nőies színek. Gratulálok!

Columbiapower válasza:
Akkor a 4esed nem értem, de köszönöm a véleményed:)

2009. október 1. | 17:58 | l.bob

Szia! Először is szeretném megköszönni az ajánlást. A valóság minimalista ábrázolásával, maximális érzelmeket, gondolatokat hoz elő a fotó. A kép technikailag majdnem tökéletes, kompozícióját tekintve egyedi. Talán a száj sarkából a barnás foltot kiszedtem volna. Glamourban ritka ez a szűk szerkesztés. Glamour? Igen! Mert mit is látunk a képen? Egy csodás csókra nyíló ajkat. Igazán beindítja a fantáziát. Beszűkül a látás, a vér dobol a fülben. És ez a lényeg, bár bennem inkább egy távoli emlék képe kezd kibontakozni.

Tudod, volt egy lány... Az éjszaka utáni reggelen, amikor már besütött a nap, hunyorogva nyitottam ki a szemem és nem láttam semmi mást csak az ajkát. Közelebb hajolt és sóhajtva mondott valamit, de nem értettem, mert közben a szája a számhoz ért...

Az ajánlás miatt nem pontozom, de természetesen 5* !
Nagy grat!

Columbiapower válasza:
Hát nagyon szívesen:) Barnás foltot ki kell jaja, lelustultam.

A mese része eléggé tetszik:) Köszi a véleményed!

2009. október 1. | 16:54 | ningbo

Az a helyes, ha valaki védi a képét, ez így van rendjén. Biztosan azért töltötted fel, mert ezt így jónak, publikálásra alkalmasnak találtad. De abban is biztos vagyok, hogy kíváncsi vagy, ezt mások is így látják-e. Azután lehet vitatkozni a vélt vagy valós igazakról. Azt hiszem, ennek véleményező és alkotó is hasznát veszi, ha eléggé toleránsak a másik iránt.

Adott pontom értelmezésfüggő, a négy - jó, kis hibával - értelmezésemben sok, mert nem kis hibának találom a felsoroltakat, de a három már nagyon kevés, ha összehasonlítom más fotókkal. Alapértelmezésben az ajkakat akartad hangsúlyozni, tehát a képen a többi elem csak "mellékszereplő". De ez nem mentesít az igényes utómunka alól, sőt, ebben az esetben vigyázni is kell rá, hogy más ne vonja el a figyelmet a főtémáról. Gyanítom, hogy kicsit kapkodtál is, mint említed, láttad az ajakszegletben a foltot, de számodra nem volt zavaró. Én éppen ezért töltöm fel a képeimet, hátha észreveszik azt amit én nem látok vagy számomra lényegtelen. Sokszor megesik, hogy amit én hibának találok a képemen, azt meg sem említik. De mindenképpen hasznosak a hozzászólások, amik az utóbbi időben egyre kevesebbek. Utolsó feltöltött képemet kilencen értékelték a több mint ezer látogatóból.

A képet küld át, jó egy 1500 hosszú oldali jpg is, csak legalább 150 dpi felbontású legyen.

Szívesen eljátszom vele.

Üdv

Columbiapower válasza:
Hali
Átküldtem egy 1.7megásat az volt kéznél nem tudom milyen adatai vannak azon kívül:) Én maximálisan elfogadom a véleményed, volt amriről második körben láttam be, hogy úgy jobb ahogy te mondod:) Szal remélem megtárgyaltuk és te részedről sem maradt semmilyen ellenvetés vagy kétely. Lehet tanulni soraidból rendesen és nem csak a fotózás terén. Én elég forróvérű vagyok nem is csak azért mert talán most kezdem azt érezni sulik után, hogy meg kell váltani a világot mint minden korombelinek. Aki nem ezt érzi ott vmi nincs renben:) És ezt most nem a fotózásra értem hanem úgy általánosságban:)

adott pontszám: 5
2009. október 1. | 16:30 | -[ Nagyi ]-

Nagyon finom, érzéki, igényes fotó!
A háttér, és a bőr villágos színe nagyon éterivé, légiessé teszi a fotót!
Gratula a remek képhez!
Nagyi

Columbiapower válasza:
Köszönet!

2009. október 1. | 14:17 | ningbo

Köszönöm szépen a kreditet!

Félreértettél, az egész kép világos (EV + 1/3), nem a bőr - a bőrnél a rózsaszin csíkok fehér alapon (az arcon és a mellkason) amelyek zavaróan, természetellenesen hatnak. Fehér váll - sötétebb sáv-fehér"nyakkendő"-sötétebb sáv. Fordítva fel sem tünne, mert gyakori, hogy a vállpánt alatt fehér a bőr - de így nekem első pillanatban ráesett a tekintetem. Biztosan van rá magyarázat.

Vágás: ha a modell ebben a pózban picit lejjebb hajtja a fejét, az arckontúr már a jobb felső sarokba fut ki és az ajkak is lejjebb, középre kerülnek.

Az iso400-F2,8-1/50 érték 165 mm-en nem okoz ekkora életlenséget - ha az arc síkját nézzük, az áll az ajkak alatt azonos síkban helyezkedik el, itt ugyanolyan élesnek kellene lennie a bőrnek, mint az ajkakon. Az életlenedés mélységben változik - vizszintesben síkban, függőlegesen semmi esetre sem. Ha az arc ívelt felületét is figyelembe vesszük, akkor az átmenetnek még finomabbnak kellene lennie.

Eléggé átgondoltam a véleményemet, mielőtt leírtam. Ha abból indulok ki, hogy nagyon kevés képet értékelek (keveset tartok értékelésre alkalmasnak, amihez érdemben hozzá lehet szólni), az már számomra teszi értékessé a képeidet, hogy a ma általam értékelt (véleményezett) négy képből kettő a tied, ami felkeltette az érdeklődésem. Véleményem nem személynek, hanem a képnek szól - remélve hogy hasznos információkat is hordoz magában. Esetedben technikai jellegű észrevételeim vannak - a kép hangulata, összhatása remek. De nálam más a mérce - annak ellenére, hogy galériámban nem egy kép található 3 pont körül. Ízlések különbözőek, ezt kár is vitatni - de a technika használata és alkalmazása kellő ismereteket kíván - ezzel kapcsolatos észrevételeket pedig csak attól kaphatsz aki maga is gyakorlója - nem csak elméletben.

Szerintem többet érsz vele, mint aki csak a kép hangulata alapján értékel - ezzel tudsz továbblépni, azzal csak a szintedet stabilizálod.

Van aki a képeit szeretné megmutatni, van aki tanulni jár ide. Én még mindig tanulok és ha tehetem szívesen segítek másoknak is - de sohasem a "ki a jobb fotós" elvén. A technika halad, ezzel lépést tartani pedig csak úgy lehet, ha egymástól tanulunk - és kellő tisztelettel nyílvánulunk mások alkotói világa felé.

Ezt csak azért írtam le, mert némi neheztelést éreztem soraidban, pedig távol áll tőlem a hibakeresés vagy a kreditvadászat. Hogy mennyire megalapozott, az könnyen eldönthető - küld át az eredetit, engedélyezd számomra a feldolgozást és az általam utómunkában kifogásolt eltéréseket korrigálva feltöltöm - akkor könnyen megítélhető mennyire volt helyes észrevételeim említése.

További szép képeket kívánok.

Üdv

Columbiapower válasza:
"z iso400-F2,8-1/50 érték 165 mm-en nem okoz ekkora életlenséget - ha az arc síkját nézzük" Igen de a közgyűrű miatt nem valós ez a táv talán 36milinyi volt fent, mert a 70-200as zoom 1.5méteres közelpontjával nem tudta hozni:) Amúgy nem kapott túl sok lágyítást, viszonylag homogén fény és a túlexpó alapból sokat ugye eléget, ha jól emléxem surface blur ment neki 35/3as értékkel. Amúgy ha már nézted az exifet elárulom, hogy kézzel fogtam, nem is sikerült mind:)))

"bőrnél a rózsaszin csíkok fehér alapon (az arcon és a mellkason) amelyek zavaróan, természetellenesen hatnak. " Ez így már teljesen jogos mert azt hittem az a gond, hogy szándékosan világosabb az ajkak ragyogása végett és az a baj.

Félreértés ne essen nagyon örülök, hogy írtál a képeimre most és régebben is és remélem jövőben is.. az, hogy 3.5öt nek felel meg számodra azzal nincs az ég világon semmi ellenvetésem mert tudom, hogy ebben a kategóriában sokkal nagyobb és összetettebb tapasztalatra tettél szert mint én és bizony engem meg tud lepni még egy elkészült kép ami nyilván nem teljesen de más lett mint amire számítottam, főleg a műfényeknél.
"küld át az eredetit, engedélyezd számomra a feldolgozást és az általam utómunkában kifogásolt eltéréseket korrigálva feltöltöm" Köszönöm szépen szívesen veszem ha van időd rá, de inkább emailben mutatsd meg nekem. Remélem megvan a raw nem csak a hekkelt jpg mert előző vinyómról ugyan sokat kiírtam dvdre de van ahol csak a jpegeket, de szerintem ennek meg kell lennie.
"Ezt csak azért írtam le, mert némi neheztelést éreztem soraidban" Nem nehezteltem hidd el, megalapozottnak tartom teljesen azért is ment a kredit, visszanézheted mikor adtam legutóbb...:)

Legjobbakat Neked is és sorry ha kicsit nyersebb volt a válaszom a kelleténél, ember védi a képét aztán elgondolkozik és leesik, hogy bizony sok igazság van abban amit a másik mond... nálam ez így megy:)

adott pontszám: 5
2009. október 1. | 13:58 | Benisz

Már a weblapodon is kinéztem ezt a képet:)
Nagyon tetszik a vágás és ezek a finom lágy színek teszik igazán izgalmassá és sejtelmessé a képet.

Columbiapower válasza:
Én is így látom:)
Köszönöm!

adott pontszám: 3,5
2009. október 1. | 13:07 | ningbo

Az elképzelés ötletes, kreatív megvalósítás lenne, ha a kivitelezés és az utómunka nem tenné tönkre az összhangot. A kép túl világos lett, mintha túlexpós lenne, a bőr részlettelen a túlzott lágyítás következtében, természetellenes bőrszín rózsaszín csíkokkal.

Lips - az ajkak élessége és részletgazdagsága megfelelő - de ha erre akarod felhívni a figyelmet, akkor az ajakszegletből a barna foltot miért nem retusáltad ki? Így olyan, mintha csokit evett volna fotózás előtt.

Vágásban azt tanácsolnám, hogy még expo előtt próbáld meg úgy beállítani a képet, hogy az arc kontúrvonala a jobb felső sarokba fusson ki és az ajkak lejjebb, aranymetszésbe kerüljenek.

Sajnos így ez számomra egy próba, tanulmány - de az ötlet díjazandó. Szerintem fuss neki mégegyszer - tökéletes kivitelezésben ütős kép lenne.

Üdv

Columbiapower válasza:
Értem, a világos bőrrel nem értünk egyet nekem az teljesen direkt(nálad is láttam már világosat) és a vágással sem, mert akkor okés, hogy aranymetszésbe kerül, de akkor nagyon jobb szélre csúszik és balról bekacsint a fül. A barna folt a szájjal hát arra gondoltam de nem tűnt annyira zavarónak. És a bőr nem csak a lágyítás miatt részlettelen ennyire, hanem mert 160milin volt közgyűrűvel 2.8on és pontosan látszik, hogy az arcbőr már kiesik az élességből de rendesen. Nem tartom egy túl átgondolt véleménynek a részedről de tartom annyira jónak a munkáidat, hogy feltétel nélkül elfogadjam! Köszönöm a véleményed!
Üdv
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2009. október 1. | 11:56 | saturninus

(kon)szenzuális.

Columbiapower válasza:
:)

adott pontszám: 5
2009. október 1. | 11:19 | agent2.0

Ezt a szájat már láttam valahol:)

Pedig úgy tűnik próbáltad titkolni kiléted:D

még hozzú felvezetőt sem írtál, de ezt a csajt megismerem ennyiből is.

Dögös, sexi, durva meghökkentő vágás.

Talán alul sok is.

Már gyűjtök a sörözésre:D

üdv. A

Columbiapower válasza:
Köszönöm!

2009. október 1. | 10:44 | Nagy Mihály

ehh..kicsit egyedül maradtam a véleményemmel, remélem azért nem köveztek meg! :)
Szerencsére nincs nagy súlya az általam adott pontoknak! :)

Columbiapower válasza:
Annak örülök, hogy nincs mindenki 1 véleményen ne viccelj már:)

adott pontszám: 4,6
2009. október 1. | 10:43 | Nagy Mihály

Szia!

Tetszik, kellemes és sejtelmes fotó lett, a színek rendben vannak nagyon.

Két dolog zavar azonban...a jobb alsó sarokban a sötét folt, megtöri a kép harmóniáját.
A másik az ajkak enyhén lilás elszíneződése ahol összeérnek!

Bocs, hogy rövid voltam...de hirtelen csak ennyi jutott eszembe, gondoltam megosztom veled! :)

Szép fényeket!

üdv,
Misi

Columbiapower válasza:
Ajkak színe szándékos a folton én is gondolkodtam, kivilágosítottam de úgy nekem nem tetszett annyira. Köszönöm, hogy írtál!
Üdv!

2009. október 1. | 10:29 | pappati

szépszínű :-)... és persze érzéki.
tetszik!

Columbiapower válasza:
Köszik:)

adott pontszám: 5
2009. október 1. | 10:11 | bodzaszörp

Szia!!

Egyszerű, de lénygretörő hangulatos fotó.
Tökéletes az élesség, jo a mélységélesség
Tetszik ez a minimál képkivágás is.
Szép ez a kékes-rózsaszines szinvilág.
Érzéki lett!

üdv.bodzaszörp

Columbiapower válasza:
Én is pont így látom:)
Köszi bodza!

2009. október 1. | 10:06 | kapitany.fatank

Nagyon szép.

Columbiapower válasza:
Tesekür!

adott pontszám: 5
2009. október 1. | 10:02 | Fáncsi

Ez csoda finomság! Lágy, érzéki, még női szemmel is. A pasztell színek még növelik a hatást. A modell biztos szereti ezt a képet!

Columbiapower válasza:
Így mondtam neki milyen szép a szája, azt mondta rá "az a sexym" :)
Köszi Fáncsi, örülök, hogy tetszik!