BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,72
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. szeptember 29. 21:56
  • objektív: 17-85 kit obi
  • Készítés helye (ország): Németország
  • Készítés helye: Heildelberg
Áhitat...

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2009. október 4. | 10:34 | Radovics János

A klasszikus értelemben vett áhitathoz csendre van szükség. Külső, de főleg belső csendre. Ha egy kép címe az áhitat, akkor mindenekelőtt a csendet kívánom érezni. És ez az, ami itt nagyon szépen, kellő súllyal jelen van. A templom üressége megteremti a külső csend feltételét, az alany a belső -csendet. Színeiben nem egy "halottszagú" templombelső, hanem sokkal inkább az egészséges hit józanságának hatása érződik. Az áhitat hitet és reményt is magában foglal, és nem ad helyet a kéztördelésnek, aggodalomnak. Ez a nyugodt magabiztos lelkiállapot átsüt a képen. A szerkesztése a lehető legjobb, hiszen mindent megmutat, ami fontos, de ugyanakkor kellően mértéktartó. A színek élénksége a témának megfelelően finoman visszafogott.
Remek momentum, szép kép.
Gratulálok R.J.

tatramaci válasza:
Köszönöm szépen! Jól estek a dícsérő szavak... :-) Üdv, kj

adott pontszám: 4
2009. október 1. | 15:43 | ruprechjudit

Nagyon rendben van a kép, jól komponált, éles, részletgazdag, korrekt, szépek az üvegablakok. Nekem mégis hiányzik még valami az áhítathoz - persze ez lehet az én hibám is.
Talán ha az üldögélő alak kicsit jobban kiemelkedne, a környezetéből, hangsúlyosabb volna, vagy valami finom fénnyaláb pásztázná át a képet...valami plusz.

tatramaci válasza:
Köszönöm. Én kereknek érzem a dolgot, de elfogadom, hogy Neked még hiányzik valami a tökéleteshez... Üdv, kj

adott pontszám: 4,8
2009. szeptember 30. | 23:46 | Cayman

Nekem a templomi fotóktól kicsit vegyesek érzelmeim. Olyankor mikor hasonlót látok eszembe jutnak a vallásban található ellentmondások, hiszen a Bibliában maga Isten mondja Mózesnek a 2Mózes20:4-ben, hogy ne csináljon faragott képmásokat vagy ahhoz hasonló alakot ami fent van az egekben és a földön. Ennek ellenére a templomok dugig vannak keresztre feszített Jézusokkal, meg Szűz Mária képekkel, domborművekkel, stb. Vajon hol az igazság?
Ez a vélemény az adott pontomba nem számít bele (egyébként sem vagyok vallásnak tagja), mert a fénykép valóban tökéletesen közvetíti a címben szereplő hangulatot. A magasban szépek a párhuzamos építményelemek, ezért picit sajnálom hogy a baloldali oszlopnak csak a fele fért be.

tatramaci válasza:
Köszönöm a véleményedet! A képen nem látszik, de ez itt egy evangélikus templom, így elég puritán... Üdv, kj

adott pontszám: 5
2009. szeptember 30. | 14:56 | V.F.

A kategóriaválasztással nem értek egyet. Jóval többről szól ez a kép, mint egy templom bemutatása építészeti szemszögből. Ezt elsősorban az ember belekomponálásával érted el és a szintén emberi nézőpontból történő bemutatásnak.
A kompozíció tökéletes minden a helyén van és az expo is jó lett a gyenge fények ellenére.
Az álló formátum választásával valamelyest a hely nagyságát is bemutatod.
Gratula.
VF
5.

tatramaci válasza:
Köszönöm szépen! Örülök a véleményednek. Én is éreztem, hogy nem teljesen szerencsés a kategória, de hirtelen nem találtam jobbat... Üdv, kj

adott pontszám: 5
2009. szeptember 30. | 12:41 | Nanuq

#1
Olyan kis csendes kép, az ember kis méretben könnyen elsiklik fölötte, de nagyban megnyitva már megállt rajta a szemem. Olyan csendes, mint a templombelső, mint az ember gondolatai, amikor így üldögél és - hogy nagyon csúnya hasonlatot tegyek - villog a 'lelki feltöltődés folyamatban' LED :)
Tetszik a dimenzionálás, kis ember a nagy templomban, szinte jelentéktelen, mégis ő viszi a képet, az ő szemén keresztül látjuk mi is a templombelsőt.

tatramaci válasza:
Köszönöm szépen! Jól esett a véleményed, tényleg valami ilyesmit akartam mutatni... Üdv, kj

adott pontszám: 4,5
2009. szeptember 30. | 09:17 | rcmx

Szépen kiexponált kép, nagyon jól látszódik a szépen kimunkált üveg, és az alatta lévő terület is. A kép szerkesztése kiváló! Az illető a képeden nagyon jó, hogy alulra, és nem középpontba került, utalva vele, hogy kicsik vagyunk, és csak egy valakik vagyunk a sok közül. A tudatosság nagyon visszatükröződik a képen.
Amiért nálam nem ötös, az az, hogy ilyen képet a legtöbb templomban lehet készíteni, különösebb információt nem hordoz, amire velem együtt mások is felkapnák a fejüket. Egy pici plusz hiányzik az ötöshöz.

tatramaci válasza:
Köszönöm! Azért igyekezni kellett, mert volt még néhány turista, akik bezavartak volna a képbe... Üdv, kj