BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,8
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. augusztus 3. 08:55
  • Készítés helye (ország): Olaszország
  • Készítés helye: Aosta Valley
...gyermeki játék...

ugye emlékszel, mikor ott álltál a Dunánál vagy a Balatonnál... :) Italy - Aosta Valley Gran Paradiso (4061m), alatt 1200m-el. 60. képem, itt.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2009. augusztus 5. | 19:54 | AirLive

Elolvastam a kép címét, ránéztem, gyermek sehol.. aztán klikk, még mindig sehol, aztán nézem: á, szóval ott, és picik, és beleolvadnak a környezetbe... és játszanak - lassan esett le, de ez így rendben. Nagyon jó, hogy ff, tetszik a fehér keret, meg minden... Gratula!

Phoser válasza:
Nagyon szépen köszönöm, az itthoni nagyobb, ott jobban látni. Piciny gyerekek és az óriási hegy... Ott is elvesztek amúgy. :) Szép fényeket! Üdv:
Zsolt

2009. augusztus 4. | 16:50 | Vadkörte

A bal oldal talán lényegtelen, mégis ott van. Az én véleményem az, hogy nem csak lényegtelen,de hangsúlytalan is, ez okozza a hogy a kép kiegyenlítetlen, s ezért lenne tán jobb, ha többet látnánk belőle, a vízből is.

(Kategória és cím miatt levonni nem illdomos.)

Phoser válasza:
nem feltétlen értek egyet...
de örülök h foglalkoztat a kép...
üdv:
zsolt

adott pontszám: 4,8
2009. augusztus 4. | 12:54 | Cpt

Szép ff konverzióval elkészített látványos (számomra) tájkép, de semmi esetre sem pillanatkép a szó megszabott értelmében. A cím sem passzol hangulatában, hiszen messze lévő alakok sziluettje, lehetnek épp felnőttek is ahol egyik löki a másikat a tóba.)
Maradjon ez csak tájkép, fenséges, a többi meg blabla.. 0.2 pont a kategória, cím miatt az egyébként 5ös tájképnél.

Phoser válasza:
Köszönöm szépen!
No, nyilván ilyen kis vacak méretben nem látni, de az eredeti képen, ami elég nagy jól látszódik a tavon h a gyerekek kacsáznak. Ami ilyen magasságban, nem annyira jellemző, ráadás nem is tartott oly sokáig a jelenet, így én életképnek soroltam... De lehetséges h igazad van és inkább tájkép, a lényeg h tetszik!!! :) További szép fényeket! Üdv:
Zsolt

adott pontszám: 4,8
2009. augusztus 4. | 12:37 | Vadkörte

Szép kép, a ff alkalmazása meglepő, de nem merném rossznak mondani. A kép jobb oldala viszont sokkal "súlyosabb" a balnál, a hegycsúcs és az apró szereplők is oda kerültek, míg balra csak egy homogén szürke domb. Segítene ezen talán, ha többet meghagysz a bal oldalból, bár igaz, akkor oda négyzetes szerkesztés. Én talán beáldoznám. Többet kapnánk a tóból, visszabillenne az egyensúly.

Phoser válasza:
Szia!
Köszönöm a véleményt. Bal oldal végig köves domb, így a képnek teljes mértékben lényegtelen részét képezi.
További szép fényeket! Üdv:
Zsolt
U.I: miért meglepő az ff???

adott pontszám: 5
2009. augusztus 3. | 13:39 | a.szilvassy

Szia! Kedvelem a ff fotókat, ezért bocsánat, hogy viszonylag újoncként én értékelem elsőként a tekintélyes számot viselő 60. képedet...
Tetszik! Engem mindíg a ff fotók dinamikája az, ami "megfog". Az ellentét-párok, pl.: a komor hegytömb alatt derűsen "kacsázó" gyerekek, a fennséges alpesi látvány és a csobbanó víz, a játék. És a kontrasztok természetesen (fehér hó-sötét sziklacsúcs, felhő-víz, ég-sziklás hegyoldal, stb.)
Számomra ezek adnak dinamikát a fotódnak.
Jó a képkivágat, tetszik a kép tömörsége. A táj párhuzamos vonalai, a vízszintesek és az átlósak (nagyjából 45 fokban), a felhőkkel együtt nagyon letisztulttá, szinte mértanivá teszik a táj egészét - ellentétben a nagyon is eleven gyerekekkel.
Egy dolog csupán: a felhő a hegycsúcs bal oldalán túlságosan egybeolvad a hósipkával. Talán kellett volna várni egy - ebből a szempontból - jobb felhő-alakulatot. De lehet, hogy addig elmennek a srácok, vagy befejezik a játékot, a mi nagy kár lett volna. (És a hegy jobb oldalának folytatása is odaveszhet.)
Gratulálok, üdv. a.

Phoser válasza:
Megtisztel a véleményed! Köszönöm, hogy ilyen részletesen foglalkoztál a fényképemmel. A felhő nekem így tetszett, de amit írtál abban van valami, ezek a gyerekek mozognak ide-oda, így nagyon örültem h pont jó helyen megálltak kacsázni egy 3-4 percet. :)
Szép fényeket kívánok Neked!!! Üdv:
Zsolt