BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,59
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. augusztus 2. 12:14
Az én házőrzőim; Klaus és Hans

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2009. augusztus 4. | 12:36 | magnorbee

Tetszenek a színek, a cím is jó lett, a fényeloszlás szerintem nemjó, egyik helyen kiégett részek vannak másikon pedig bebukottak, másrészt szerintem kicsit belett szorítva a képbe a két csigusz, alúl több részt hagytam volna az ebédjükből. További szép fényeket!

adott pontszám: 3
2009. augusztus 3. | 13:10 | Marabelle

Szia!

Helyes kis csigák, de más nézőpontból fotózva érdekesebb lenne a kép. Így felülről fotózva olyan átgondolatlannak tűnik. A zöldségek jó alapot adnak, ha egy síkba ereszted a géped a csigák fejvonalával, makró módra állítva egész más képet fogsz kapni. Érdemes kísérletezgetni! :)

stefkovicszsolt válasza:
köszönöm

adott pontszám: 2
2009. augusztus 3. | 12:13 | ruprechjudit

Szépek és különlegesek. (Ennyi kaját benyomank?)
A képet mégsem érzem jónak - főleg az a probléma, remélem nem sértelek meg vele, hogy teljesen átgondolatlan. Ezt lehet részletezni: előnytelen nézőpont (felülről állatot csak akkor, ha ezzel fejezel kivalami többet), kompozíció (össze.-vissza minden, az állatokról rengeteg dolog eltereli a figyelmet, zavaros és kusza, ez nem oké esztétikailag), a fények sem jók (túl erősek, a házuk itt-ott ki is égett, részlettelen + a hangulatnak sem tesz jót...)
Én azt tudom javasolni, hogy mielőtt újra nekifogsz, gondold ki, hogy hogyan is szeretnéd bemutatni őket, mi az, ami érdekes bennük. (pl ha a különleges házuk, akkor a nézőponttal, kompozícióval, fényekkel, mélységélességgel, további eszköztérral ezt igyekezd kiemelni, és minden mást leválasztani, ami nem kell oda.)
Érdemes körbenézni akár itt az oldalon, vagy természetfotósok képei közt, hogy ők hogyan oldották meg, ötletket és ihletet kaphatsz.
Szép fényeket neked!

stefkovicszsolt válasza:
szia
ez egy napi ( 24 óra, inkább este garázdálkodnak a tál körül, mivel éjaszaki állatok)
köszönöm az értékes értékelésedet
üdvözlet

adott pontszám: 3
2009. augusztus 3. | 10:54 | másikvanek

Elsőre a kép kuszasága jutott az eszembe. A csigák nem érvényesülnek az általuk megmászott tápláléktól. Jobban virít a zöld és sárga zöldség, mint a csiga.
A másik dolog - tűző napon erős és derítetlen fényben fotóztad, emiatt kiégett és sötét árnyékos részek vannak a képen. Ez rontja az összképet.
Magában a kompozízcióban sem látok sok tudatosságot.
Bocsi!
Üdv.
Másikvanek

stefkovicszsolt válasza:
köszönöm az értékelést

adott pontszám: 2,8
2009. augusztus 3. | 07:36 | Hanna

Szia! Látom, hogy ők különleges, nem szürke, hétköznapi csigák, viszont kár hogy nem egy kicsit érdekesebb nézőpontból örökítetted meg őket. Egy picit esetlegesnek érzem, mintha csak kattintottál volna egyet felettük. Nem tudom, hogy milyen lehetőségeid voltak, de esetleg földközelből, oldalról, talán a zöldségek vonalából kellett volna megközelíteni, úgy hogy a szép formájú csigaházak adják a kép lényegét. úgy érzem mindenképpen több időt kellett volna szánnod a képre.

stefkovicszsolt válasza:
ígyvan, de tervezek egy másik változatot a csigákkal, ha addig ke nem rúgnak innen a rossz pontok miatt :/
köszönöm az értékelést

adott pontszám: 3
2009. augusztus 2. | 23:31 | harminchat

Szia! Ha ilyen jól tartod őket, rövidesen ellustulnak és ki sem dugják majd a fejüket, csak a saját házukat őrzik majd, belülről. :)
Nagyon tetszik a cím és nevek is kellően elegánsan csengenek, egyszerre van bennük valami komolyság és mégis abszurd az egész.
Ami miatt kreativnak jelöltem meg a képet, az a vágás és a választott nézőpont. Igaz baloldalt egy picit még szűkíthettél volna, hogy a tálka széle már ne látszódjon. A színek is egész érdekesek, a csigaházak barnája jól harmonizál a narancssárga és zöld részletekkel.
A világítás viszont túl erős lett. Nem volt szerencsés választás napfényben fényképezni őket, erősen becsillantak a fénylő felületek, ráadásul a háttér is túl világos.
Szórt fényekkel sokkal jobban érvényesülne a téma, két barát, amint együtt reggeliznek.
További jó fotózást és szép fényeket!

stefkovicszsolt válasza:
köszönöm, hogy nem csak a képet, hanem a csigáimat is értékelted
üdvözlet :)

adott pontszám: 3
2009. augusztus 2. | 19:41 | hamarci

Hangulatos, vidám kép.
Szerintem a képkivágáson kéne javítani (az uborkák vége még belefért volna).
Meg talán picit túl világos az egész (pl csiga háza szerintem nagyon fénylik).

stefkovicszsolt válasza:
köszönöm hogy időt fordítottál rám, és értékelted a képemet
üdvözlet

adott pontszám: 3
2009. augusztus 2. | 19:26 | puruczki-2

Kicsit átgondolatlan fotó, kusza is még...a fények túl erősek, itt-ott kiégésekkel...rakd makróba a gépet, vidd a szemszöget sokkal lejjebb és kisebb mélységélességgel, derítéssel (elég egy fehér papírlap a fénnyel szemben) jobb fotót készíthetsz...

stefkovicszsolt válasza:
szia
a gép makorőban volt természetesen...azért kezdő vagyok de azért erre már figyelek...am a hozzászólásod nagyon hasznpos volt
üdv

adott pontszám: 3
2009. augusztus 2. | 16:11 | draculea

Nekem tetszik, jó pofa az ötlet,hogy enni kaptak a kis ház-őrzök, de a megvalósítás viszont kevésbé sikerült. Túl erős fényben fotóztad, a csigaházon is látszik, hogy túlexponált lett. Amellett talán a fotózás szöge sem a legjobb. Ha kicsit leguggolsz hozzájuk, nem pedig így fölülről kapod le, sokkal jobb eredményt kapnál. Tehát egy picit jobban odafigyelve igényesebben is meg lehet ezt csinálni. További jó fotózást!
üdv

stefkovicszsolt válasza:
köszönöm hogy időt fordítottál rám
üdv

adott pontszám: 2
2009. augusztus 2. | 13:25 | ovarnet

Nem tudom, hogy mi volt a cél a kép elkészítésével, de nagyon gusztustalannak tartom, hogy az ételen rajta van a csiga. Ráadásul a téma bemutatása sem szerencsés. A háttér nagy tarka, elvonja a figyelmet a főtémáról. Az erős fények és ármyékok váltakozása sem jó. Az élesség is valahol van, de nem a főtémán. Zavaró a sok félbe vágott elem is. Bocs, de ez így kevés.

stefkovicszsolt válasza:
danke für dich

adott pontszám: 2
2009. augusztus 2. | 13:10 |

Jo ebedhez szol a nota! Nem tudm hogy ez a kep egy atveres show resze, vagy tenyleg komoly, de mint fotot fogom ertekelni, bar meg kell mondanom eleg nehez. Kellemesnek eppen nem mondhato osszevisszasag jellemzi a kepet egy olyan nezopontbol, ami kis joindulattal atlagosnak mondhato. Tudom nem a meret a lenyeg de figyelj jobban majd a tomoritesre es a kep meretezesere is. Meg kb 100 kbyte es par pixel belefert volna. A mondanivalo behatobb ertelmezese, hat hogy is mondjam, egyedi megkozelitest kivan, de nyomokban azert kezzel foghato. Ne donts elhamarkodottan a jovoben fotok feltoltese ugyeben. Udv!

stefkovicszsolt válasza:
igen...elhamarkodott volt, köszi az értékelést
üdv

adott pontszám: 1,5
2009. augusztus 2. | 13:03 | Zoran_2

Szia!
Sajnos ez nagyon nem lett jó -- elsősoran esztétikai, képértéki szempontból mondom ezt. Mi keres a zöldségeken ez a két éticsiga? Mi akarna lenni a mondanivaló? - ezzel van gondom elsősorban ..
Nekem ez sajnos nagyon olyan hatást közvetít, ami csak úgy el lett kattintva -
Nem akarlak megbántani, de így ebben a formában sajnos kevés - a technikai oldala sem (erős fény, túlezpós részek) túl erős.
Remélem azért kreatívabb munkákat is látunk Tőled.
Üdv. Z☼ran

stefkovicszsolt válasza:
remélem nem álltam meg a fejlődésben
üdv.stefkovicszsolt

adott pontszám: 2,5
2009. augusztus 2. | 12:45 | elapidae

Ne haragudj, de ez a fotó pont olyan, mintha fentről belefényképeztél volna egy "terráriumba". Csak beledugtad a gépet és megnyomtad a gombot. Kicsit túl van exponálva és nagyon kaotikus az egész a sok szín és forma miatt. Más szögből fotózva, talán kicsit alacsonyabbról jobban mutatnának. Kisebb mélységélességgel jobban a csigákra koncentrálva, hogy az üveg háttér ne látszódjon, jó képet lehetne róluk készíteni.

adott pontszám: 3
2009. augusztus 2. | 12:33 | tiger1977

#8
...hát megmondom öszintén, hogy nem tetszik...értem az elgondolást, címmel együtt még jópofa is lehetne...de igencsak összevisszaság uralkodik rajt...arról nem beszélve, hogy a kiégett fényfoltok sem a legszebb látványt nyújtják...a csigák eltűnnek a színkavalkádba, holott nekik kellene szerephez jutni...a vágás szerintem lehetne jobb és a felülről való bemutatás sem az igazi...még ha kajaidő van, akkor sem...remélem nem voltam bántó...
Üdv,
T.

stefkovicszsolt válasza:
nem,köszönöm az értékelést