BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,35
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. május 31. 15:41
  • forrás: negatív
Lánchíd (részlet)

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,8
2009. június 1. | 20:18 | Kenduram

Szeretem a filmes képeket,ez is megragadott.Ami miatt 2 tizedet levontam,az a lennti grafiti,levágnám-hiszen megnéztem és a kép nem lenne rosszabb,sőt...A téma az egyik kedvencem,sokak szerint elcsépelt,de nekem nagyon tetszik.Az hogy ff filmre fotóztad,szívem vágya,én is ezt választottam volna.Ha a grafiti nem lenne rajta,akár a 70-es évekbe is repítene,ami lehet hogy cél is volt nálad??Nem tudom,de tetszik,gratulálok Neked!!Szép estét!

Nagson1 válasza:
Köszönöm az értékelést!
Szép fényeket.

2009. június 1. | 20:10 | anegytech

Mondtam, hogy merész dolog volt ;).

Nagson1 válasza:
Köszönöm az értékelést!
Szép fényeket.

adott pontszám: 5
2009. június 1. | 20:08 | anegytech

Hm. Végre egy egyedi Lánchíd fotó :). Merész vállalkozás a fotó, mert szokatlan módon mutatja be a hidat, vagyis annak egy részét. Sajnos nagyban nem tudom megnézni, mert laptopról nézem, úgy szerintem sokkal hatásosabb lehet. Tetszik a régies hatás, ami feltehetően a filmnek köszönhető. Az tény, hogy digitális géppel nehéz ilyen hatást elérni.
Érzem a tudatosságot a képen. A Budai Várpalota tornya, a szép lámpaoszlop nincs takarásban, tehát úgy vélem, figyeltél a részletekre.
És ironikus, észrevettem egy olyan dolgot, amit nemrég az én egyik képemhez sokan hozzáfűtzek. Hiányzik a képről még valami, talán egy ember jelenléte. Ne érts félre, a kép önmagában is jó, de szerintem ebben a jellegében dokumentarista jellege is van. Ha húsz év múlva megnézi valaki, akkor ez a kép egy olyan részletet mutat, ami akár negyven éve is készülhetett volna. Ha egy kicsit más szögből lövöd a képet és besétál egy ember, vagy te beállítasz valakit, aki nekidől a korlátnak, akkor sokkal jobban utal az adott időszakra is, ráadásul ad egy léptéket is a képnek.
Ez nem hiba, csupán meglátás.
Mindenesetre örülök, hogy volt bátorságod úgy bemutatni ezt a szétfényképezett hidat, ahogyan sokan nem merték volna, mert ez meg az nem látszik, és mert az egyben szép. Nem igaz, ez a híd így is szép, ráadásul mindenki ráismer.
Grat! anegytech

Nagson1 válasza:
Köszönöm az értékelést!
Szép fényeket.

adott pontszám: 3,8
2009. június 1. | 08:54 | harminchat

Szia! Már sokadszorra nyitom meg a képet, de sajnos sehogy sem sikerül megbarátkoznom a függőleges vasak rengetegével. Vannak részek, amik nagyon tetszenek, a baloldali lámpa elhelyezése, a szegecselt lemezköteg perspektívája, a boltív tájolása. Alulról azonban egy keveset vágtam volna, ráerősítve az absztrakt hatásra, amit a sok függőleges vonal kelt. Sajnos a vár épületei elég szerencsétlenül helyezkednek el a háttérben és az előtérben is van egy vastagabb fém tartó, ami a boltívbe durván beleszól. Az árnyékok beleszövése a formaiságba előnyére válik a képnek. Minden tiszteletem azért, hogy egy műtermi felszerelést megmozgattál, de sajnos a zavaró részleteket így sem sikerült kijátszani.
Szép fényeket!

Nagson1 válasza:
Köszönöm az értékelést!
Szép fényeket.

adott pontszám: 3
2009. május 31. | 17:58 | Álomfejtő

Szürke világ rácsok mögül...
Nem gondolom, hogy ez a legszerencsésebb perspektíva. Alapvetően ezzel kapcsolatban vannak vegyes érzéseim
A vágásnál kínosan ügyeltél a bal alsóban, hogy a hídelem a sarokból induljon, ám a boltozatba belevágtál, -engem zavar ez a csonkaság. Érdekesek az árnyékrajzolatok, ám természetesen nem ez a lényeg - a hidon túli világ részletes, technikailag nem kifogásolható.
A tónusok nem hozzák számomra azt a filmes hatást, amire -feltételezem- törekedtél.

És nem utolsó sorban : a feltöltési méretezés problémás, görgetni kell és alapvetően nem látható át a kép teljes egészében... erősen javítandó.
Sajnálom :o(

Nagson1 válasza:
Szia!

Próbáld meg közepes méretben megnézni, hátha akkor rá fog férni a monitorodra.