BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,22
KATEGÓRIA: sport
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2004. március 2. 08:47
  • érzékenység: ISO 100
  • forrás: papírkép
Rajt előtt I.

Terep Rallye Országos bajnokság. Február 27-i start előtt 1 percel.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2004. március 27. | 08:05 | Jaymz_

Szerintem jó fotó és a beégés sem von le az élvezeti értékéből, ezért engem inentől nem is zavar. Egyébként is látszik, hogy ahol nyitva a kisablak ott semmi gond. Az meg, hogy egy vastag, kitudja milyen speckó anyag ablakon, hogy mutat a vakító nap, lehet másnak is meglepetést okozna a végeredményben.
Én nem háborodnék fel ha a sport napilapban látnám sem.

kovy75 válasza:
Köszönöm szépen az értékelést és gratulálok! :)))

adott pontszám: 4
2004. március 3. | 21:45 | MRY Sportfotó

Sajnálom, hogy csak négyest tudok adni, de egy pici munkával 5-ös is lehetne. Szerintem alulról kb.-5%, jobbról kb.10%-ot vágnék(akkor nem lenne zavaró a belógó cső), s talán a vaku használatával valamennyire ki tudtad volna küszöbölni a beégést(vagy pl.: egy alul expoval kb. 1.3-1.6-al, bár ez körülményes). Le a kalappal, hogy egy ilyen "kicsi" géppel Lcsiptél, egy remek pillanatott! Gratula! Csak így tovább! Üdv.: MRY

kovy75 válasza:
Tőled külön elismerés számomra ez az értékelés. Megpróbálom a vágást. Köszönöm. :)

2004. március 3. | 09:22 | marec

Hmm... hát lehet, hogy kicsit szigorú voltam, de én igazából azon nem is gondolkodtam el, hogy milyen nehéz egy ilyen rallyautóhoz közelférkőzni. De nem is ezt akartam értékelni... az én napfogyatkozásos fotómnál sem azt értékelik az emberek, hogy éjjel 11-kor vak sötétben felmásztam egy hegyre, ott éjszakáztam két haverral és hajnali fél5ig vártunk hogy lássunk valami gyönyörüt és lencsevégre kaphassam. És még sorolhatnám. Én egyszerüen ránéztem a képre, láttam rajta egy rallyautó belsejét, két embert, egy-két beégést, de hisz már leírtam egyszer... Elhiszem, hogy neked nagy érték ez a fotó, de ettől még nem kell hogy mindenki így lássa. Én még csak pár napja iratkoztam ide fel, de rengeteg gyönyörü/ötletes/egyedi fotót láttam már és hát az ember önkéntelenül az eddigiekhez viszonyít. Sokszor az emberek egy amúgy nagyon gyönyörü, profin kivitelezett fotóra is 4 pontot adnak valami apró hibák miatt (keret, kivágás, stb...) hát valahogy így jött nekem ez a könyörtelen kettes :) már nem emlékszem, talán elötte valami nagyon gyönyörüt néztem meg. De a többiek értékelés és indoklása tükrében, most már alighanem hármast adnék... bár még így is az átlagon alul pontoznék, de hát ez csak egyéni vélemény :)
Ha nincs harag akkor OK! Ja, és a naplementés képed viszont tetszik! A naplementék a gyengéim :)

kovy75 válasza:
Mondtam, hogy nincs harag. Lépjünk túl rajta oké?

2004. március 2. | 22:09 | marec

Ha "csak írjak valamit" indokkal írnám, hogy pontot gyüjtsek, akkor jól megdícsértem volna és adtam volna 5 pontot... azt a legkönnyebb. Nem, nem erről van szó. Ez egy teljesen szubjektív vélemény volt és mivel még csak nem is írt előttem róla senki semmit, az sem befolyásolt. Nekem nem igazán tetszik a kép, leírtam a véleményem és besoroltam az öt kategória közül abba, amelyikbe nekem beleillett. Bocs ha megbántottalak őszinteségemmel és azzal, hogy másként gondoltam a dolgot mint a többiek...

kovy75 válasza:
Ha meg tudnád indokolni a 2 pontodat akkor minden gond nélkül elfogadom a véleményed. Én még mindíg nem érzem azt, hogy ez egy tucatfotó, mindenki által készíthető fotó lenne. Vannak benne hibák amiket elismerek de azokért még nem kettes. Lásd szabálykönyv. Azért köszi a véleményed és persze nincs harag. :)

adott pontszám: 4
2004. március 2. | 13:39 | kmen

A bukócső és a beégés miatt 4-es. Én a feszültséget nem látom az arcokon, én azt látom, hogy pózolnak a fotósoknak. A címnek talán az felelne meg a legjobban, hogy "rajt előtt sokkal" :) De mint rally rajongó, gratulálok a képhez, mert igazán ritka fotót tudtál csinálni. Feltéve ha amatőr vagy és nem sportújságíró :)

kovy75 válasza:
Teljesen amatőr vagyok. A címed azért nem jó mert tényleg 1 perc volt a startig. Köszi az értékelést

adott pontszám: 4
2004. március 2. | 10:48 | assault

Kár a bukócsőért, a beégéssel kapcsolatban meg szerintem bizonyos esetekben nem lehet elkerülni, mert egyszerűen a digit gépek dinamika-átfogó képessége gyenge és főleg járműben fotózott képeknél elkerülhetetlen a külvilág beégése ahhoz, hogy a téma megfelelően exponált legyen.
Vagy szerintetek lehet ezen segíteni?
Más: 1 jó cím szerintem el tud adni szinte bármiylen fotót, mert egész más kontextusba heyéezi a látottakat. Szerintem a "rajt előtt" nem túl fantáziadús...
Ezzel együtt nagyon tetszik maga a kép, de a technikai hiba (belógó cső) miatt, mégha elkerülhetetlen is volt az adott szituban, nem szívesen adnák rá 5öst. Rem. megérted.

kovy75 válasza:
Leszögezem: Igazad van! A gépem nem digitális, hanem egy egyszerű kompakt Nikon nagyon kevés állítási lehetőséggel. Szerinted mi legyen a címe? Köszi az értékelést.

adott pontszám: 4
2004. március 2. | 10:21 | arpy

A navigátor arcán látszik a feszültség a pilóta viszont nyugodt. Érdekes kép. Ami nem tetszik az a jobb felsö sarok.

kovy75 válasza:
Az a bukócső. Sajna nem tudtam kihagyni.

adott pontszám: 4
2004. március 2. | 09:52 | e-brahim

Nekem is a beégéssel és a jobb felső sarokban a bukócsővel van kis bajom de ettől még nekem tetszik. Tök jó riportfotó. Aki szereti az autós sportokat (mint én) annak van értéke.

kovy75 válasza:
Köszönöm. Sajnos olyan kicsi helyem volt, hogy a bukócsövet nem tudtam kikerülni.

adott pontszám: 5
2004. március 2. | 09:48 | lencseveg

A kép fotó technikailag nem tökéletes. Még is, aki ismeri valamennyire az autósportot, a rajongók hadát, az pontosan tudja, milyen nehéz ilyen kézközelből fényképet készíteni. Petya nagyon jól megfogalmazta az arckifejezéseket is, szetintem nagyon szánalmas ezt a képet lepontozni.. Grat a készítőnek!

kovy75 válasza:
Köszi. :)

adott pontszám: 5
2004. március 2. | 09:35 | peti84

A beégést én is aláírom, ellenben nekem tetszik a kép. Szerintem látszik az arcokon a feszültség is, viszont az is lejön, hogy otthon érzik magukat a kocsiban. Szerintem jó és kész. :)

kovy75 válasza:
Köszönöm, hogy megvédted!

adott pontszám: 2
2004. március 2. | 09:05 | marec

Kicsit beégett a az ablak... nem is valami mozgalmas... én nemtom... a rallyban szerintem nem ezek az igazi pillanatok, inkább ami a rajt után jön. Ez igy csak egy sima fotó. Talán annak érdekes, aki ismeri a szereplőket.

kovy75 válasza:
Most írtad, hogy nem tudod. Ha nem tudod, akkor miért pontozol le valamit "csak írjak valamit " indokkal, hátha pontott tudok gyűjteni. Hát tőlem most nem kapsz!