BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,44
KATEGÓRIA: makró
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. január 3. 22:53
  • Készítés helye (ország): Románia
  • Készítés helye: Madarasi Hargita
Jégből

Fogadjátok kérlek. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. február 21. | 13:25 | Nudlee

Szép napot a készítőnek!

Szeretem a szemeket, legyen az emberi vagy állati, így mindig nagy érdeklődéssel tekintek egy-egy általam nem látott műre. Úgy látom, hogy nem maga a szem a fő mondanivalód, hanem inkább a szempillák és a vízcseppek, ezek szépre sikeredtek., bár ha már vízcseppeket is tartalmaz a téma, akkor kicsit többnek kellene élesebben látszódnia. Az a nagy fehérség a kép bal oldalán, engem is zavar kicsit az élményben, bár nem tudom mi is lenne oda jó, milyen lehetőségeket kínált volna az adott pillanat. Említetted az ellentéteket, én nem érzem olyannak a kép témáját, hogy ellentéteket kellene kifejezni. Összességében tetszik a kép, további kellemes fotózást.

szattilasz válasza:
:) Köszönöm szépen a jóindulatú levélkéd :)

2009. január 8. | 10:34 | NZsuzsi

Nem mindig az a barátod aki bólogat a hibáidra és elnézi.
Ha megbántottalak elnézést én ilyen szókimondó vagyok és hidd el azt is megtanultam ha kritikát kapok bármilyet, abból tanuljak mert attól fejlôdök.

szattilasz válasza:
Kedves Zsuzsi! Én is ugyan ezen elveket követem, és cseppet sem sértődtem meg, bántódta, meg. A Negativ kritikának különben is jobban szoktam örülni, lásd, a többi kritikához irt válaszaimban. A te kommentedben ikább a fokozott naivitást véltem felfedezni, amire replikáztam is, de ebben az üzenetedben, válasz még mindig sajnos- de nem kaptam....

adott pontszám: 1,9
2009. január 5. | 13:15 | V.F.

Érdekesek a kis cseppek a szempillán de a megvalósítás nagyon gyenge. Sokkal, szűkebb kivágással tudnám elképzelni, hogy a háttér ne látszódjon és a szem környéki részekből is kevesebb, látszódjék. Ezen felül egy nagyadag retust alkalmaztam volna a bőrön és a színekkel fényerőséggel is játszottam, volna.
Üdv.
VF

szattilasz válasza:
Köszönöm a figyelmed!
Én csak azt nem tudom elképzelni, hogy minek ide retus, és ennél a közelinél, ez hogyan nézne ki. A színekkel játszottam, engem már megtréfált egy másik monitoron a fotó, nem tudom, te ugyan azt látod e mint én. Az írisz színe ugyanis világoskék,és érdekes. Sajnálom, hogy a látvány maga számodra hibás, vagy hiányos, én így találom kifejezőnek. A fotó egy kicsi kompakt géppel készült. Boldog új évet!

2009. január 5. | 01:12 | Élő_Gergő

Köszi hogy ilyen kimerítő választ írtl vissza.
Azt ne is figyeltem hogy milyen géppel készült, csak a képet figyelem mindig.
Válaszod elolvasva, sok mindenre választ kaptam, am a monitorommal nincs gond.
Így már értem mit akartál kifejezni a képpel és a szerkesztési móddal, sajnos ez sokszor így van ízlések és pofonok ugyebár :)
Üdv. Gergő

szattilasz válasza:
:) Köszi hogy irtál.

2009. január 4. | 22:32 | hgergely

Jégből :) Oké! :)
Valóban, a gépedet nem is néztem...
Én köszönöm, hogy föltetted, és hogy véleményezhettem!

További szép fotókat kívánok!

szattilasz válasza:
=) Ez jol esett. Köszönöm.

adott pontszám: 5
2009. január 4. | 13:34 | feher06

Szuper közeli, szuper közeli. Jó idő, jó kép. Egy kis mélységet még elbírt volna. de amúgy rendben a tekintet irányában meghagyott hely is jól komponált. Egy apró fényt derítéssel adhatott volna a szemre, de ez már csak részlet kérdés. Grat.

szattilasz válasza:
Nagyon szépen köszönöm az értékelést, és a magas pontozást. Ami számomra megdöbbentő, az, hogy az utómunka, elképesztően elvész a gyengébb monitoroknál. Mikor megnéztem a fotóm egy másik monitoron, megijedtem, mert azthittem, hogy a nyers fotót raktam fel, de kiderült a turpizság. Köszönöm mégegyszer az értékelést!!!!!

adott pontszám: 2
2009. január 4. | 11:14 | Élő_Gergő

Szia.
Érdekes fotó, a kivitelezéssel sajnos gondok vannak.
Látom, hogy makro kategóriában van ezért gondolom, hogy a vízcseppeket szeretted vona kiemelni a képen. De éles vízcseppet nem találtam a képen.
Zavaró még bal oldalt az a nagy ehér plecsni, az nagyon nem kellene oda.
Sajnálom.
Üdv. Gergő

szattilasz válasza:
Köszönöm az értékelést. Ne sajnáld, nincs semmi gond, számomra az a sikerélmény, ha értékelést kapok, nem az alacsony pontszám.
Ami számomra megdöbbentő, az, hogy az utómunka, elképesztően elvész a gyengébb monitoroknál, nemtudom, hogy ezzel hogy állsz. Mikor megnéztem a fotóm egy másik monitoron, megijedtem, mert azthittem, hogy a nyers fotót raktam fel(az utómunka alatt csupán a színtelítettséget értem,ami nagyon fontos paraméter nekem ezen a fotón).
Egy kicsi kompakt géppel készült a fotó, a
makro opció aktiválva, és manuális ráközelítéssel variáltam a mélység élességet. Én úgy gondolom, h sokkal izgalmasabbá válik a látvány, a vizcseppek élességének változásával, ami tudatos, és biza az felső és az alsó szemhély szempillái is kiélesednek egy szakaszon. Igaz az is, hogy nem ugy mint egy atomkemény tükrös fényképezőgépen.
A bal oldalon a "beégés" sajnos megint tudatos, amire belátom tekinthetünk hibaként is, de én nem igy teszem. hogy miért nem? mert nagyon kemény sötét világos kontrasztot teremt, a valóságot ábrázolja, azaz a nyers szürke felhőréteget, és utolsó megjegyzés ehhez, hogy ha bármi más lenne ott, szerintem bedöglene a kép, ugyhogy -én- látom ezt a megjegyzést hibának nálad. :) Köszi hogy idefigyeltél a fotomra :)s várom válaszod.

adott pontszám: 5
2009. január 4. | 00:24 | -Intima-

Nekem tetszik, bár nem sok utómunka van rajta, de így legalább élethű.

szattilasz válasza:
:) ÁÁÁÁÁ. Köszi. No, ennek örülök :))) Van rajta utómunka, és tudatos, de monitor kell hozzá. Kösziiiiiiii!!!!!

2009. január 3. | 23:51 | hgergely

Szia!
Nagyon tetszik! Amin javítanék az a szem: szép, megérdemelt volna kicsit több élességet. Ez javára vált volna a szempillák bal részének is. Ha az a fekete sáv egy kapucni -én annak képzelem, kicsikét behúzva igazán jó hátteret adott volna a pillákon ülő cseppeknek.

A cím talán nem túl jó -ahhoz több "jég" kellett volna.

Szép fényeket az új évben!

szattilasz válasza:
Nagyon köszönöm!!!!!! Valóban élesebb kellett volna legyen, de mérlegelnem kellett a kicsi kompakt gépemmel, hogy a szemhély marad éles, vagy a szem, de a szempillák miatt a szemhélyra voksoltam. A szem valójában zöld, és igy probáltam fokozni a hideget, a jeget, amiből a cseppek is keletkeztek. Jégből. :) Boldog uj évet, és köszönöm, hogy ráfigyeltél a fotómra!!!! Várom a válaszod.

adott pontszám: 3,8
2009. január 3. | 23:34 | moTmeN

Erdekes probalkozas, hogy a szempilla benedvesitesevel ujszeruen kozelited meg az unalomig uzott szemfotozast. Dicseretes otlet... Alapvetoen jol emelted ki a szuk dof-fal a pillakat.
Ami viszont velemenyem szerint javitando, az a megvilagitas. Egeszen konkretan nem szerencses, ha a fenyforras ilyen nagy felluleten latszodik a kepen...

szattilasz válasza:
:) Nagyon köszönöm a fokozott figyelmet!!! A műhelyem, jelen esetben a természet volt, a nagyon jeges Madarasi Hargitán, ahol a vizcseppek természetes uton generálodtak. Kompakt kicsi gép, próbáltam a szemhélyra, a pillákra koncentrálni minusz 20 fokban. Köszönöm a figyelmed!!!!!!!!

2009. január 3. | 23:32 | Zsichla Mate

Vannak jobb képeid, így főleg nem értem.
Ha a pont zavaró lenne kivonatom, sajnálom:(

adott pontszám: 1
2009. január 3. | 23:31 | Zsichla Mate

Szia!
Sajnos ez a kép számomra így nem sok.
Teljesen életlen, elcsuszott a dof, nem a címben megjelölt téma éles.
Egészében zavaros kép, nemsok értelmét látom.
Semmi perspektíva, semmi szerkesztés...
Sajnos ez így kerülendő út, s nagyon tanácsot sem tudok adni mitől lenne jobb.
Talán ha szűk rekesszel éles az egész, és a szemben tükröződve lenne a téma, valami olyan háttérrel ami kevésbé zavaró mint ez.
Középreszerkesztés sem indokolt.
Sajnálom.

Máté

szattilasz válasza:
Nincs mit sajnálj :) Én sajnálom, hogy nem sok...
Nem tudom mit látsz, de nem életlen. Lehet, hogy neked atomreaktor géped van, de ne feledd, hogy ez azért nem mindenkinél alap.
A felső és alsó szemhéjon is kiélesedik a látvány egy szakaszon, és azért csak egy szakaszon, hogy az élesség váltakozásával, jobban kiemeljem a perspektivikus mélység-élességet. Tehát ha nem látod benne a perspektívát, akkor sajnos nem velem van a baj.
A kapucnival, és a szürke háttérrel, még jobban próbáltam kiemelni a perspektivikus valót. A háttér élethű, a fotó télen, a természetben készült, a vízcseppek valóban jégből lettek, az ég pedig a valós szürke hófelhőket ábrázolja, amiket nem cserélhet másra senki-fia, mert attól döglik a fotó.
A szem kékével, a szürke háttérrel próbáltam harmóniát teremteni, és egy nagyon hideg, jeges hangulatot mutatni. Ezért a cím. Köszi, hogy rafigyeltél, várom a válaszod. U.I. Ha szemből fotózom, unalmas..... :P

adott pontszám: 2
2009. január 3. | 23:20 | NZsuzsi

Sem mondanivalójában sem szerkesztésében és kivitelezésében nem mondhatom érdekes egyedi és izgalmas képnek. Se nem makró se nem portré igazából egy általad talán érdekesnek tünô pillanatkép de figyelni kellene arra is hogy másoknak is mondjon valamit a képed. Itt most csak egy arcrészletet látok kiégett háttérrel. Sajnos igazából nem is tudnék olyan tanácsot adni amitôl ez a kép jobb lenne inkább azt mondanám legközelebb ne csináld meg. Keress más izgalmasabb témát, egyedi látoszöget különleges pillanatokat.

szattilasz válasza:
:) Köszönöm az értékelést. Azt hiszem te nem látod a tükörreflextől a világot. Ez valóban egy "kicsi" fotó, és egy kicsi géppel készült..... Amitől nekem más a többinél, az az, hogy a természet mesterkélte. A vízcseppek jégből lettek -20 fokban, és nem egy poliészter, kézi flittelőből. A háttér nincs beégve, csupán semleges, a szürke égboltot ábrázolja. A szem kékével próbáltam fokozni a hideg benyomást. A perspektíva jól fellelhető a fotón, a mélységélességnek köszönhetően. A pillanat pici, de számomra különleges, ha te ezt nem is így gondolod. 2dolog piszkosul zavar az értékelésedben, javaslom ezt az újévre fontold meg...(tekintsünk el a fotómról jelen esetben...)1: Ha a fotózás számodra egy önző magamutogatás, akkor inkább te ne csináld. Az alkotás egyfajta önkifejezés, önmegvalósítás a művészetben. A fotót magamnak készítettem, és talán nekem ez jelent a legtöbbet az összes feltöltött fotóm közül. Vannak gondolatok, érzelmek, benyomások a hátterében,amit én látni vélek rajta. Te meg jössz, és azt mondod, hogy technikailag nem felel meg, és nem tudnál semmit mondani, hogyan lehetne jobb....
Ráfagy a leheletem a szempillámra, és azt mondod, hogy unalmas :)
A második dolog, amivel a szívembe döftél...... : Soha ne mond senkinek, mint jó tanács, hogy "legközelebb ne csináld meg".............. :) Ezzel beárultad magad.....

2009. január 3. | 23:05 | Surtess

Nekem tetszik!Nem magam miatt mondtam!És abszolút nem sértésből!
Tapasztalat!
Mindemellett ha pontoznám 4 körüli lenne!
Üdv:Surtess

szattilasz válasza:
:) Köszönöm hogy rám figyeltél.!!!!

adott pontszám: 3
2009. január 3. | 23:05 | graymoon

Az ötlet megvan és jó is nekem a kivitelezés nem tetszik. a szem nem elég világos és az írisz is lehetne éles, a bőrre mehetne egy adag retus, a háttér pedig jó lenne egyszínűnek, vagy fehéren vagy feketén. Nem tudom itt mennyire díjazzák az ember más oldalakat linkel, de ha érdekelnek szemes makrók mutatok galériát ahol rengeteg van, amikből jó ötleteket is lehet meríteni

szattilasz válasza:
Érdekel biza!!!! De ezzel a kicsike kompakt géppel, nem lehet makrót fotózni.... Választanom kellett az írisz és a szemhéjak mélységélessége között. Erre voksoltam. A pillanat természetes, nem mesterkélt.
Nagyon örülök, hogy tippet szeretnél adni, érdekel a dolog.... Várom. :)))

2009. január 3. | 22:59 | Surtess

Sztem jobban jársz,ha leveszed,mert ezért itt kapni fogsz!

szattilasz válasza:
Köszi.. A negativ kritika is kritika. De nem veszem le, nem azért tettem fel.... + Nekem tetszik, és munka van rajta, még akkor is ha téged nem győzött meg...