BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,88
KATEGÓRIA: absztrakt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. szeptember 23. 22:31
hangulat

szívesen fogadok cím ötleteket... a tető sárgás árnyalatossága fogott meg a leginkább és a rusztikus hangulat...:) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2008. szeptember 29. | 18:32 | czapkat

szia! kellemes hangulatú kép nagyon... szépek a színek és a szerkesztése is tökéletes... tetszik a szimetria és ahogy megtöri a lámpa (?)... jó meglátás, remek kivitelezés... grat

Zombor válasza:
Köszönöm szépen :) nagyon örülök, hogy tetszik, és pont ez volt a cél, hogy így megtörjem és ne legyen egyhangú... és igen lámpa :)
Üdv

2008. szeptember 29. | 11:14 | largo

Köszönöm a kreditet!
ferenc

Zombor válasza:
hát köszi a véleményt :) a kreditért pedig nincs mit :) szerintem mindenki oszthatna szét többet. Üdv

adott pontszám: 4,2
2008. szeptember 25. | 10:00 | largo

Hangulatos valóban. Egy pillanatra azt hittem a Keleti pályaudvar. Én ott készítettem egy ehhez hasonlatosságot.
A sárga, kopott tető mesés, ódon hangulatot áraszt. Még a gerendák is támogatják ezt, noha kék fény esik rájuk, mégis a tető egy festmény benyomását kelti. A lógó lámpa mutatós és megadja azt a minimális pluszt, ami nélkül hiányérzetet keltene a kép. További plusz is beleférhetne persze, egy madár közhelyes röpte a jobb oldalt… :) Számomra kissé „hangulatromboló” a lámpán visszaverődő feltűnően nappali fény. A kék ridegsége a nappalhoz kötődik, s így a józansághoz – távol áll a fantáziálástól. Ez a jellegzetes nappali kék. Talán, ha túl lenne egy csöppet szelektíven szaturálva, vagy a szín lenne eltolva esetleg a lila felé, vagy a másik irányba… Csak ne a nappal kéksége legyen ott. A gerendákon nem zavar, mert részlettelen lágyságuk festőies, s így már elvontabb… (?) Itt már csak tapogatózom a benyomások magyarázatai között:)
Egy csöppnyi vágást még tán elviselne alulról és jobbról. A lámpa tömörebbé teszi a baloldalt, a jobb pedig e nélkül is szélesebb, nem szimmetrikus. Szerintem, ha szimmetrikus, akkor legyen maximálisan az, vagy ha nem, akkor az is feltűnő legyen, mert így kissé olyan, mintha elcsúszott volna, és nem sikerült pontos tükörképet létrehozni, ahová belóg a lámpa. Még el tudnám képzelni úgy is – nekem úgy jobban is tetszene – ha egyet jobbra lépsz, s így hagyod a lámpát kilógni a sárga tetőből. Ill. jobbra döntöd kissé a gépet, úgy, hogy a tető sárga íve a jobboldalon függőlegesbe kerüljön, míg a lámpa a bal alsó sarokba lóg.
A kategória viszont „város, építészet”. Egyértelműen egy épületbelső teteje, nincs benne absztrakt.
A keret nem kéne. Túl modern a kép hangulathoz.
Nem mondanám, hogy példaértékű, de megmondani sem tudom egyértelműen, mi az, ami azzá tenné. Inkább csak annak hiányát érzem, fenti gondolataimmal megtámogatva. Azt hiszem, túl egyszerű, túl minimál. De az nem baj.
Kb. ezt gondolom most reggel.
Üdv; ferenc

Zombor válasza:
köszi a részletes véleményezést, a nagyrészével egyet értek én is... nem tudom én se, hogy mi tenné példaértékűvé, de engem megragadott a tető szépsége...
és természetesen asszem ez mindenképp kredit jutalmat érdemel :)
Köszi Zombor
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2008. szeptember 24. | 13:17 | h.rom

Lehetne a címe: A tető alatt - pl.
Amúgy, nem tudnám megmondani, mi fogott meg benne, de szépek a színek, jó expo, töképletes élesség. De ezeken túl van valamiféle nyomott hangulata ami megfog. Grat!

Zombor válasza:
Köszi szépen, örülök, hogy megfogott.
Üdv

2008. szeptember 24. | 10:48 | draculea

Szia!
Ha az én képem lenne valószínüleg azt a címet adnám neki, hogy: Az inga. Bár nem túl eredeti, de ez jutott eszembe azáltal, ahogy a lámpatest ki van mozdítva a függöleges helyzetéből.
Viszont ha az én képem lenne, erre jobban rádolgoztam volna egy kis utómunkával. mert így -csatlakozva az előttem szólóhoz- valóban nem ugrik ki a képből, hogy igazán mi is a témád. A sárga tető nagyon dekoratív, és nagyon magára húzza a tekintetet, ezért vagy ki emelném a lámpát egy kis világosítással, vagy a szerkesztéssel variáltam volna még a felvételkor. persze amennyiben nem kizárólag a tető volt a témád.

Zombor válasza:
Igazad van, azt gondolom a sárga tető lett az alapvető téma, de azért ebben még én is kicsit bizonytalan vagyok, és azt hiszem ez a bizonytalanság tükröződhet a képen is.
Köszi a véleményt.
Üdv

adott pontszám: 2,9
2008. szeptember 24. | 01:10 | e_adam

Valahogy azt érzem hogy a képnek nincs különösebb témája. Pedig van neki, csak nekem azért eléggé meg kellett néznem, mire rájöttem hogy mi is az, és mire akarja a cím a figyelmemet felhívni. Nálam pedig ez azt jelentette, hogy ezen a képen a téma csak egy szürke tárgy. Még valami kreatív megoldással a képet egyedivé és impozánsá lehet volna tenni. Legyen az másik kamera pozíció, vagy utólagos fotoshop munka. Az ötlet, egyediség tetszik. A képnek van hangulata, harmónia mégsem sugárzik belöle. Ez szerintem azért van mert egy irányvonal sem mutat rá a témára, és a hramdoló vonalak szerint nagyon lecsúszott a bal szélre.
Mindenesetre köszi a képet, az aprobb hibákból sokat tanulhattam. További jó fotózást!

Zombor válasza:
Köszi szépen, igazából magam sem döntöttem el igazán, hogy mi legyen a kép témája, a lámpatest vagy a tető...valószínű ez a bizonytalanság sugárzik a képből is...így azt gondolom a kép célja elsődlegesen a hangulat visszaadása volt. Bár kissé szigorúnak érzem a pontozást elfogadom a kritikát.
Üdv Zombor