BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,99
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. augusztus 21. 14:45
  • Készítés helye (ország): Magyarország
szíkretgárden

:-) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. november 20. | 16:48 | KiforditottFiú

A pi*csa mikről maradok én itten le. a nagy nem nézek fel időszakok miatt.
Ez valami nagyon pöpec lett.
Jó színek jó formák. Jó kép!

tomka24 válasza:
Kellenek a nemnézekfelakkorse időszakok. De tényleg.

2008. október 8. | 16:24 | erz

Köszi a kimerítő vélaszt.
Nekem is van filmes gépem is, egy Exa 1c személyében egy 50mm-es pentacon obival, amit már régóta nem használok, csak a port törlöm le róla. Van hozzá egy orosz gyártmányú fénymérő is. A digitális technika beköszönte előtt használtam családi események és kirándulások, bulik alkalmával. Most már unom várni, hogy egy fotólaborban előhívassam a képeket, inkább azt az időt számítógépes utómunkára szánom. Most a Photoshop tanulmányozása köt le.
Úgy látszik, és ezt sejtettem is, hogy a fényképezőgépek iránt támasztott követelményeink teljesen ellentétesek. Nekem például mindig az volt az álmom, hogy szép éles és zajmentes képeket tudjak készíteni élethű színekkel. Ez az álmom most megvalósult, mert a Nikon D80-al ezt meg tudom valósítani. Most már technikailag jó képeket tudok készíteni, de szeretnék valami egyéni stílust kialakítani, ami tőlem és nem a géptől függ, és attól tartok, hogy ez sokkal nehezebb lesz.
Elkeseredés nincs egy szál se, boldogan nyomogatom a gombot minden kínálkozó alkalommal, majd csak kisül valami.
Örvendek, hogy megosztottuk tapasztalatainkat és szép fényeket, jó fotós hangulatokat kívánok!

tomka24 válasza:
Szintén, :-) Mármint a kívánságok. És én is örvendek :-) Az Exa jó :-) Valóban macera a nagyítás már, de néha megéri.
Szia

2008. október 7. | 21:17 | erz

Szia!
Lassan másfél évnyi fotózzos tapasztalat után a hibaista képeket elég jól kezdem felismerni és meg is nézegetem a munkáitokat, valamint megpróbálok elgondolkodni rajta. Ez a kép például nem annyira érthetetlen, legalábbis van hangulata, amolyan nyári délutáni. Ellenben sok képet még mindig nem tudok megérteni, de tudom, hogy számotokra lehet mondanivalója.
Azt tudom, hogy a hibaista képeknél egyáltalán nem a fotó technikai minőségén van a hangsúly, de azt nem értem, hogy akkor miért dolgoztok profi gépekkel, mint pl. ez a Fuji is, hisz ilyen minőségű képeket egy egyszerű kompakttal is elő lehet állítani. Vagy vannak rosszabb (:-)) pillanataitok is, amikor technikailag jó képeket akartok? Netán profi módon is fotóztok, nemcsak hobbyból, amihez viszont jó gép kell?
Remélem nem értesz félre, nem rosszindulat, vagy netán irigység beszél belőlem, hisz nekem is olyan gépem van amivel teljesen meg vagyok elégedve. Csupán naiv kíváncsiságból kérdeztem.

tomka24 válasza:
Nem, nem értelek félre... sőt nálam nincs ebben semmi különös filozófia, hogy mikor melyik gépet használom. Illetve volt egy tréfám amikor lukkameraként használtam a csúcsdigi gépet, de nem alkalmas rá, mert nagyon kicsi a CCD-je. Nekem személyszerint van egy jó pár gépem és ami a kezembe akad azt használom. Másnál asszem ez tudatosabb, a témához választja a gépet. Ez itt most azért lett digitális, mert nem volt filmem itthon, amikor jött a hangulat, és ennyi. Nálam a hangulat a legfontosab, ha összeáll minden egy kép elkészítéséhez és itt főleg a lelki tényezőkre gondolok akkor nekiesek és csinálom. Egyébiránt nem szeretem a Fujifilm istenverését, mert lélektelen, nem ad semmi kézzelfogható matériát. Hiányzik belőle a várakozás izgalma és túlságosan steril.
Amúgy igen, nekem néha kell a profi technika is a munkámkoz, de hála isten nem ebből élek. Én személyszerint most egy Zorki 6-al szeretek a legjobban fotózni. Ez egy majd 30-40 éves Leica koppintás a szovjet ipartól, és egy nagyon barátságos gép, szeretek bíbelődni vele. Sajna betegeskedik, mert újabban nem zár teljesen a zárja, de így is nagyon jó képeket csinál. De van egy majd ugyanilyen idős Flexaretem is, az is nagyon rendben van.
Én egyébként azt vallom, hogy az alkotás a lényeg és nem a szerszám. Vagyis teljesen mindegy, hogy mivel dolgozol, ami a fejben van az fogja eldönteni, hogy mit mond a képed a nézőnek. Azaz elkeseredni nem szabad, csak nyomni a gobot. :-)
Szia, és köszönöm a lehetőséget erre a kis eszmecserére.

adott pontszám: 4,8
2008. szeptember 18. | 18:01 | czapkat

gyönyörűséges kép... nekem a színvilága nagyon bejövős... egyedül talán az zavar, h a kancsó füle pont lemaradt... de maga a színvilág és a meglátás nagyon jó... :)

tomka24 válasza:
köszönöm szépen, igazán jól esik, kösz.

2008. szeptember 4. | 16:43 | nologo32

látom ideszólt ő is :)

tomka24 válasza:
Igen, igen... :-)

adott pontszám: 5
2008. szeptember 4. | 16:42 | nologo32

igen, ismerjük a könyvet és a filmet is - nagyon kafa parafrázis, köszöntük! :) plusz lecke a "téma semmi, mégis kép" óráról. altnőder mellé tessék fáradni! :)

tomka24 válasza:
Ohhhhhhhhhh, Vajh ki vagy te nemes arcélú igeden, ki olybá szóvirágokat szórsz reám, hogy szívem nemten belészakad. Ennyi szépet egy nap és pont ma, amikor hiába próbáltam egy butuskát szórabírni, csak azt makogta: Pi..., pi... és pislogott zavartan. Node - borúra derű, :-)

Hogy fáradjak Altőder mellé? Jaj ez megérintett, ez egy igen komoly hízelgésféle, és én nem tudok bételni vele. Komoly dícséret - Köszöntem!

2008. augusztus 22. | 13:53 | álomlakó

Nagyon tetszik,
hangulatos! :))
Grat!

tomka24 válasza:
Köszi :-)

2008. augusztus 22. | 00:55 | Altnőder

:)))))))
éljenek a piroskannák, meg a balkonok!
éljenek a napok meg a mindennapok!
a nap is éljen:)
és éljenek a titkok meg a mástitkok!
más és szép
titkosálmokat kedves Tomka!
:)

tomka24 válasza:
Éljen!
:-)
Most igazán boldog vagyok! Jó dolog ez a kis titok, jó játék. Szeretem nagyon.

adott pontszám: 5
2008. augusztus 21. | 22:34 | simongab

My Secret Garden’s not so secret anymore!
Nyilván tudod hogy ez mit jelent az angolban...és akkor betudom a csőrös locsolónak. ez a te titkos kerted :) nagyon kilóg minden a képből , felrúg minden szabályt de én nem bánom, a színvilága, és a naív felfogás nekem feltétel nélkül tetszik
Üdv
Gábor

tomka24 válasza:
A szabályok azért vannak, hogy az ember felrúgja őket. Valaki mondta nekem, hogy sokkal nehezebb egy szabályt tudatosan áthágni, mint véletlenül eltalálni. :-) Köszönöm, hogy benéztél és örülök, hogy tetszik. Csupán ez az egy a fontos, a legfontosabb, szerintem. Örülök a naiv felfogásnak, abszolute dicséret egy hihetetlen mértékben számító világban.
"It all seems so absurd
That this should have occurred
My very only secret
And I had to go and leak it!
My Secret Garden’s not so secret anymore!"
:-)
Szeretem hallgatni, megvan bakeliten

Üdv neked Gábor, örülök, hogy benéztél. Szia: Tom

adott pontszám: 4,5
2008. augusztus 21. | 21:36 | quentin

szia! nem hittem volna, hogy egy snassz műanyag öntözőkannát és egy régi, 10x10-es járólapokkal lerakott teraszt ilyen érdekes módon lehet ábrázolni! Gratulálok! Egy pici technikai kifogásom van: A kanna füle kár, hogy lemaradt, viszont a kép jobb oldalán kár, hogy rajt maradt az a két csúcsos árnyék. Egy parányit erősnek találom a fényerőt a járólap közepén, mintha kiégett volna. De az ötlet egyedi és ez a lényeg!
Üdv!

tomka24 válasza:
He, he. Végül is minden úgy sikerült ahogy szerettem volna, semmi sincs véletlenül, és az egészben a legfontosabb, hogy ráébredjen az ember, egy borzasztó szép világban él és csoda van mellette akár karnyújtásnyira is. Köszönöm a soraidat. Üdv Tom

2008. augusztus 21. | 21:10 | Klaaar

de Rád gondoltam ;)

tomka24 válasza:
Elpirultam Klári, most meg hömmögök. Köszi ez tényleg jólesett.

adott pontszám: 5
2008. augusztus 21. | 19:03 | Klaaar

gyönyöűséges, a színek, az árnyak meg úgy az egész. van benne vmi romantika. olyan jó lenne ezeket a képeket egybe látni mert erről a színvilágról van tippem, hogy ki művelte, szóval ezt egy sorozatba vmi blackbook-ban nagyon jó lenne...na.

tomka24 válasza:
Hát igen szépet írtál nekem, lehet hogy nem is rám gondoltál, de ez így akkor is nagyon hízelgő rámnézve ezért igen örükök neki. Sőt, ha másnak szólt dícséret azt én már oda nem adom néki :-)
Köszönöm Klári, nagyon jól estek a szavaid, köszi.

Szia

2008. augusztus 21. | 17:51 | lionsleeps

Helo!

Direkt kinyomtam a pontot, kíváncsi voltam mit szólnak mások a képedre.

Őszintén szólva meglepődtem hogy 5-ösre áll.

Engem nagyon zavar hogy középen szinte csak egy nagy fehér foltot látok, zavar hogy a kannánál nagyon szűk a kép. Számomra a nézőpont is teljesen snassz, mármint a kanna szerkesztése jó, csak ezzel a felső nézőponttal nem vagyok kibékülve. A színeket is fakónak tartom. A vignettálás tetszik :)

Most ezt ne vett lehúzásnak, azért is nem pontoztam, mert valahogy gondoltam hogy másnak meg tetszik.

Ebből is látszik hogy a fotózás mennyire de mennyire szubjektív műfaj :)

További jó fotózást, és szép fényket!

Üdv!

tomka24 válasza:
Köszönöm, és igazán hálás vagyok azért amiért nem lehúztad, hanem inkább érdekelt. A mások véleménye meg úgy általában. Nagyon igazad van abban, hogy a fotózás egy szubjektív műfaj és az is nagyon-nagyon jó lenne, ha egyre többen éreznék, megértenék ezt. Tökéletesen egyetértek veled abban, hogy nem vagyunk egyformák (hála istennek) szerintem is pont ettől színes a világ! És annak is nagyon örülök, hogy ezt ilyen könnyedén elfogadod. Teljesen nyílvánvaló, hogy a szépérzékünk kölünbözik és ami nekem szép az nem kell hogy másnak is az legyen, hiszen az egyén szuverén, ha ami nekem tetszik annak neked is teszeni kellene az diktátum volna. És az végtelenül boldoggá tesz, hogy lepontozás helyett inkább elmondtad a véleményed. Ha csak ennyivel is, de jobb lett a világ asszem. Őszintén örülök ennek. Nagyon hasznosnak találtam azt a gondolkodást ahogy megközelítetted ezt a képet. Jó olyanokkal is találkozni aki véleményt mond és nem megpróbál ártani. Köszönöm.
Köszönöm a fényeket, én is hasonlókat kívánok neked. Üdv: Tom

adott pontszám: 5
2008. augusztus 21. | 16:53 | nasztya

nahát ez nagyon jó! először a színek fogtak meg, aztán a letisztult kompozíció és végül a téma. szeretem a locsolókat és a locsolós képeket. nagyon szuper a fény-árnyék viszony és az utómunka is. jó nézegetni ezt a képet.

tomka24 válasza:
Egy éljen a locsolóknak :-)

Köszönöm szépen.

2008. augusztus 21. | 15:39 | irolvasok

hú van egy kannáskép kicsit régebb majd efelejtettem mindjá izzitom is
süt a nap
éljen
:)

tomka24 válasza:
háááááháááááá, ízijjjja aztat a kannát eeee, osztan hadsüsssöna szembe.
éjjjjjjjeeennnn :-)

adott pontszám: 5
2008. augusztus 21. | 15:20 | erőslacc

áááááámicsoda hangulat, fantasztikus színeket találtál, meg fényeket... egyszerű, de egyszerűen csodálatos eza fotó, szuper kompi. A cím...hát sokkal többet érdemelne ez a kép, igazi kupacsendélet :)))

tomka24 válasza:
Nem véletlen a címe, ezé is lett ez a címe, amúgy meg: kupacsend meg egy kisélet. Köszi neked örömmel olvastam a soraidat. Köszi mégegyszer. Tom