BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. június 16. 18:49
  • Készítés helye (ország): Magyarország
.

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2008. június 25. | 11:38 | And now for something completely different

Elég gyenge minőségű kép, valószínűleg az utómunka (zajszűrés?) ronthatta el. Nem értem, napos időben miért kellett 400-as ISO. A kompozició: nekem egy erősebb vágás jobban tetszene.

Morpheus1 válasza:
Köszönöm. Valóban, már sokan mondták, hogy nem kéne ennyire tolni a zajszűréet.
A 400 iso-t sokszor azért tolom, mert 200-on nem tudom eléggé elmosni a hátteret. A kompozíciót itthon módosítottam már, az elején is sokan jelezték. Valóban jobb lett. Csak nem akarom az egyéb hibák miatt azt is feltölteni, hiszen ezen már ki lett tárgyalva minden.
Nem tudom, lehet e a gép hibája? Ideje lenne cserélnem az öreg 350 D-t

adott pontszám: 4,5
2008. június 18. | 09:03 | Bendő

Szia! Emlékszem rá :) Tetszik ez a kép is! Jól van elhelyezve a modell, Kellemes a háttér... Élesség és a fények számomra rendben! Egy nagyon kicsit zavarnak az ékszerek, én azokat levettem volna!

Gratulálok!

Morpheus1 válasza:
Szia, köszönöm. Kicsit szándékos volt a túlfényesítés:)

adott pontszám: 4
2008. június 17. | 16:58 | ashera

A beállítás, szerkesztés tetszik, de nagyon fura a lány arca. Természetellenesen szögletes. A színe is elég sárgás. Nekem egy kicsit zavaró az óra meg a karlánc. Ezektől eltekintve jó kép.

Morpheus1 válasza:
A sárgaság az arany derítés miatt van

2008. június 17. | 10:23 | Dotspot

A modell természetességét áruházi próbababává változtattad. :-) Ilyen bőre csak azoknak van. Meg a guminőknek. :-) Pedig Ő nem az.

Morpheus1 válasza:
Igen, ezért már kaptam szóban is:)
Tanulságokat gyüjtök tudod?
Szeretnék egyszer eljutni oda, hogy azt mondhassan egy képre, hogy kész.

adott pontszám: 3
2008. június 16. | 21:53 | ningbo

A háttér választása remek, csak jobboldalról kellene a csillogó foltokat eltüntetni - és tökéletes.
A vágás ízlés kérdése, de szerintem sok a bal alsó sarok üressége a jobb felső sarokkal egyetemben. Ha már eltértél a 2/3-os aránytól, akkor ezt vághatnád szűkebbre szerintem. Baloldalon majdnem a tetkóig - alul és jobboldalon olyan helyet keresni, ahol a kar kontúrvonala a jobb alsó sarokba fut ki.

Amit viszont nagy hibának tartok - az erős derítés használata. Az arany derítőlap elszínezte a bőrt, kemény árnyékokat vetít a nyakra,a merőleges felületeket szinte kiégeti. A természetes környezetben abszolut természetellenes fényhatást eredményezett.
A hajon viszont nagyon jó a fény - és az fentről jött.

Próbáld meg legközelebb messzebbről deríteni, vagy a derítőlapot egy ritkaszövésű textíliával letakarni - ezzel csökkentve a vetített fénymennyiséget.

Üdv

Morpheus1 válasza:
Köszönöm. Alapvetően azt egészítetted ki amit eddig kaptam. Még várok néhány értékelést, és az eredmény alapján átdolgozom. bár a derítőfény az adott már

2008. június 16. | 21:48 | nyussziiiiii

Én csak így, pont nélkül....
Nagyon tetszik a modell, a pillantása, a kéztartása.... A szerkesztés is kedvemre való: a tekintet irányában hagytál helyet, a lány mögött pedig gondolom azért a hely, hogy ne vágj bele a tetkóba. A vágást azért annyiban mindenképp korrigálnám, hogy az icipici ruhadarabka a bal alsó sarokban ne látszódjon.
Halkan még szeretném megjegyezni, hogy az ékszereket levetettem volna a lánnyal. A tetkó ezen a képen épp elég testékszernek, a karkötővel együtt szerintem túlzás.
(A retust má említették, azt nem ismétlem.)
Szép estét:)
Ani

Morpheus1 válasza:
Köszönöm a Te értékelésedet is.

adott pontszám: 4
2008. június 16. | 20:42 | Pool

Szépek a fények, szép a modell, jó a háttér. Gyönyörű a haj és a test bőre. A lány válla azonban ebben a testtartásban előnytelen és sajnos az arcon erősen észrevehető a PS utómunka. Így a kép jó, egyedi, apró hibával.

Morpheus1 válasza:
Köszönöm. Neked is csak annyit tudok mondani mint a többieknek. Tanulok, s köben tudom én is, hogy hol a hiba, mégis meggyózöm magam mindig. Ilyenkor jó látni, még rosszul is esik, hogy nem szabad eltérni az alapoktól. Azon túl van szabad tér, de egy fotót, ha megmérettetek, akkor az csak tökéletes lehet. Ezt szeretném majd elérni.

adott pontszám: 3
2008. június 16. | 19:11 | eleven11

nagyon-nagyon erős lett az arany derítés. teljesen idegen a képtől. vagy fehérrel vagy vagy ezüsttel próbáld meg sokkal természetesebb hatása lesz. De ha mindenképpen arannyal szeretnéd akkor is egy soft gold derítőlappal csináld vagy legyen nagyobb távolság a lap és az alany között.
az arcon érdekesnek találom a retust. nem tudom, hogy a tömörítés miatt lett-e ilyen vagy az utómunkát rontottad el, de olyan nagyon szögletes az egész. Kemény élek, kontúrok.

11

Morpheus1 válasza:
Stimmt, jól mondtad. Az arany derítés ment hozzá jobban mert zöld háttér, s zöld ruha is volt rajta. Valóban kicsit sok, most hogy mondod. Kevesebb több lett volna.
Utómunka. Most ismerkedem a Lightroom használatával, de én is érzem, hogy kicsit túlhúztam