BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. június 4. 22:55
  • Készítés helye (ország): Egyiptom
  • Készítés helye: Dahab
Pizsama party

Torn kérésére, íme pár szép csiga. :) A címhez egy kis komment: ennek a vöröstengeri meztelen-csiga fajnak a hivatalos neve Pizsama csiga. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. március 15. | 18:05 | karanteen

Sziasztok, ezt a képet elkészíteni nem kis feladat bár ezt csak az tudhatja aki már látott ilyet élőben.
A színvilága valóban nagyon élénk, de visszaadja azt az érzést amit ez a csodálatos világ nyújt. Szerintem a vízalatti fotókra nem mindig célszerű ráerőltetni azokat irányelveket amiket a szárazföldi körülmények közt szentírásnak tekintünk.
Én csak gratulálni tudok hozzá.

adott pontszám: 1
2008. július 4. | 14:19 | toto888

gyönyörű színvilágú a képed csak igy egy picit smmitmondó lett ...közelebbről makróban sztem tuti jobban mutatna:)megcsinálhatnád és felrakhatnád:)üdv

Volner Miklós válasza:
A pontozásod alapján a fotómat még egy gyenge tucatfotónál is vacakabbnak értékelted. Nem irigylem a gyermekkorod. Ilyen szigorú értékrend mellett nem lehetett egy leányálom. :)

adott pontszám: 3
2008. június 27. | 13:01 | Memory

Szia! Nagyon érdekes a víz alatti világ, amit bemutatsz, de azt hiszem a szerkesztéssel és a komponálással ennél a képnél kicsit bajban lehettél.... Valahogy nagyon kesze-kusza lett ez így. Túl sok minden van a képen túl sok helyen, nem időzik el a néző szeme egyetlen ponton sem sokáig.... Nem érzek semmi tudatosságot a kompozíción. A bal felső csiga majd' "kisétál" a képből, a jobb alsó szintén lefelé húz...mindkettő kivezeti a szemet a képből. Láttam már szép fotókat pizsama csigákról és meggyőződésem, hogy ez a nézőpont nem a legelőnyösebb számukra. Ugyanis ez itt olyan, mint amikor az ember felülről lefotóz egy virágot vagy egy rovart és a végeredmény ugyanaz: felülről a téma nem mutat semmit. Ha módodban állt, szemből kellett volna próbálkoznod. Szerintem. Remélem nem haragszol, de nekem ez nem annyira....
Üdv:
Móni

Volner Miklós válasza:
Persze, hogy nem haragszom! Sok hasonló bírálatot kaptam erre a képre, és be kell látnom, hogy a többségnek igaza van. Csigák fotrózásakor sokat piszmogok a kompozíción. Sajnos ebben az esetben csak úgy találtam volna jobb szöget, ha kárt teszek a környezetben. Köszönöm a véleményed.

adott pontszám: 4
2008. június 8. | 20:52 | divefoto

Szia!
Sokmindem van ezen a képen.Ha a csigák a főszereplők akkor ez nem igazán jó.Kissé zavaró a háttér kuszasága.Egy szűkebb vágás használt volna,felesleges mind a két csiga mivel kicsit távol vannak egymáshoz,mégha a harmadolokban vannak akkor is.Gondolom arra gondoltál, hogy kétféle pozicióból mutatod meg ezt a néhány centis állatot.Ez jó is lenne de a környezetük mint irtam kesze kusza eltereli a figyelmet.A háttérben lévő tenger kék szine pedig kissé műnek tűnik.Ha valaki nem ismeri a tenger élővilágát,vagy ennek a csigának az élőhelyét bármit elhinne erről a képről.Üdv.

Volner Miklós válasza:
Valóban kétszögből akartam megmutatni őket. Mivel a kuszaság minden értékelőmnél előjött, el kell fogadnom, hogy ezt elhibáztam. :) A versenyen láttam a te kékjeidet és végzetes szerelemre gerjedtem az SLR szörnyetegekkel. Nekem is kell egy! Szerzek is, amilyen hamar csak bírok! :)

adott pontszám: 4
2008. június 8. | 11:59 | ovarnet

Szép ez a kis színes kavalkád, de enyhén életlen a kompozició. Kár érte.
Talán egy kisebb kivgás is célszerűbb lett volna, hogy a kompozició rendezettebb legyen.

Volner Miklós válasza:
Köszönöm a véleményed! Üdv!

Miki

2008. június 7. | 14:03 | tom00

Csodálatos színek nekem tetszik ez a színkavalkád ! a kép jobb oldala kicsit üres a zsúfolt bal oldalhoz képest! grat

Volner Miklós válasza:
Köszönöm szépen!

adott pontszám: 3,5
2008. június 6. | 16:06 | Kurkaholbász

Annyira nagy a színkavalkád és annyira kesze-kusza, hogy simán elmenne pszichedelikus képnek is.
A színek tetszenek, viszont talán túlzottan kesze-kusza.
További jó fotózást!

Volner Miklós válasza:
Ezt már megkaptam mástól is! :) Köszi a véleményt!

adott pontszám: 4,4
2008. június 5. | 22:26 | dombigy

A kép jó, bár egy kicsit nekem zsúfolt a bal oldala, lehetne kontrasztosabb is, de egybe véve jó kis kép.

Volner Miklós válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 4,6
2008. június 5. | 13:16 | Torn

Hello!

Köszííí:)))
Nagyon bírom mindegyiket!

Tetszik ez a piros-kék párosítás, ad egy hangulatot a képnek.
Balról, kicsit szűknek találom a vágást, habár látom, hogy ha nem vágod meg, akkor zavaró életlen dolgok is kerültek volna a képbe.
Tetszik a megvilágítás, habár a felső csiga kicsit árnyékos; a piros teljesen átfut feketébe.

Megint jóó a cím:D

Az élesség számomra rendben van, de a felső csiga nézetét így oldalró nem érzem a legszerencsésebbnek. A kompozíció amúgy szerintem oké!

Szép fényeket!

Üdv

Volner Miklós válasza:
Köszi! :) Üdv!

Miki

2008. június 5. | 12:33 | Vadkörte

Szia!

Azt, hogy egy kép milyen érzéseket vált ki, tetszik-e vagy sem, szubjektív. Én laikus vagyok, nem tagadom. Nincs semmiféle búvár tapasztalatom. Tojást tojni se tudok, de hogy egy tojás rossz, meg tudom mondani. Felteszem, a látogatók nagy többsége nem képzett és tapasztalt búvár, s azt is, hogy nem szakkönyvbe fotóztál szakembereknek.

A kép nagyon síkszerű, így a magyarázat magyarázkodás marad csupán a szivacsról, meg a tengerről. Nem kétlem, hogy a korall a valóságban ilyen, de attól még fenntartom a jogot, hogy gusztustalannak lássam. Az, hogy nem tudtad másképp fotózni, nem ment fel. (Az meg igazán kicsinyes volna, ha azon kezdenék el vitatkozni, hogy a csigák mennyire vannak harmadoló pontban.)

A pontozás szubjektív -- ezt a saját, igen csekély mennyiségű képeimen már megtanultam, és azt is, hogy mindenki más másképp látja a képet, mint én. te ott voltál, láttad a környezetet, élményeid vannak, sok munkád fekszik benne -- nekünk csak ez a kép van. A magyarázat talán elviszi a hátán a kék és piros részeket, de a kuszaságon mit sem változtat. A végtelenül buta elemzésre mentség lehet, hogy laikus vagyok a Vörös-tengeri élővilág és a profi búvárkodás terén. A lekezelő, kioktató stílusra viszont nem mentség a szakértelem.

Pontozáskor nem vehetem figyelembe, hogy "milyen technikai háttér, merülési tapasztalat, tudás és felkészültség szükséges egy ilyen vízalatti fotó elkészítéséhez", a végeredményt nézem. A többi képed tetszett -- mert megnéztem őket -- ez nem. Sajnálom, hogy nem értünk egyet kicsit se.

adott pontszám: 2
2008. június 5. | 08:45 | Vadkörte

Szia!

A csigák szépek, de az egész kép nekem nagyon harsány és kusza. Nem látom, nem értem, mi az a piros dolog a háttérben, meg hogy mi a kék. Nos, a többi "izé" meg egyszerűen gusztustalan. Semmiképpen nem ad a képhez, olyan, mintha csak egyszerűen belekerült volna a képbe.

Igazából ez számomra a "gyenge, kerülendő, hibás út" kategória. Nem érzem a tudatosságot, a kreativitást. Eddig nem is hallottam erről a csigafajról, és a képed alapján nem sokat tudtam meg róluk azon kívül, hogy csíkosak. Amiért nem azt a pontot adom, az az a bizonytalanság, hoghy biztos én sikolttam el valami fölött és valójában ez egy jó kép...

Volner Miklós válasza:
Hát, Vadkörte barátom, akkor Te semmiképpen ne menj búvárnak! :)

A kép valóban harsány, mert igaziból is ilyen. Ezek a csigák egy élénk vörös színű szivacs lakói és pusztítói, mivel ezzel táplálkoznak. Ha esetleg a "vöröstengeri" utalásból nem derült volna ki számodra, ezek vizi állatok, így a kékségre is megadtam a választ. A többi "izét" sajnos nem tudtam kihagyni. Ha megnézed a csigákat, olyan nézőpontból fotóztam őket, ahol az egyik felülnézetből látszik, a másik pedig alulról, hogy még a szájnyílása is látszik, így a kép a létező legtökéletesebb szögből készült, hogy minden nézetből láthatóak lettek az állatok. Az izé egy korall része, így nézett ki, és nem tehetek róla, hogy a szivacs kénytelen volt hozzá kötődni. A csigák egyébként kompozíciós szempontból tökéletesen a helyükön vannak (harmadolópontokon).
Ha tudnád milyen technikai háttér, merülési tapasztalat, tudás és felkészültség szükséges egy ilyen vízalatti fotó elkészítéséhez, és ahhoz, hogy egy másfél centis állatról egy olyan fotót készíts, ami ennyi oldalról bemutatja, se a tudatosságot, se a kreativitást nem hiányolnád.

Nem tudom, hogy mit szerettél volna még megtudni erről a csigáról, de a legtöbbet, amit tudni kell róla, ez a kép elmondja: vörös szivacson él a víz alatt, kopoltyúval lélegzik és szép csíkos.

Hogy számodra mi gusztustalan, az igen szubjektív. Egy gyermek születése se tartozik a leg gusztusosabb dolgok közé, mégis az egyik legcsodálatosabb jelenségnek tartjuk. Ha ettől a képtől viszolyogsz, akkor javaslom, hogy kerüld a többi víz alatti képet is, mert a többségétől hányni fogsz.

A képemet szubjektív okokból pontoztad le és végtelenül buta elemzést írtál hozzá, így a pontozást visszautasítom.

adott pontszám: 4
2008. június 5. | 01:53 | lanctalpas

Szia
Érdekes színvilág, nyilván nem könnyű ezeket a csigákat úgy fotózni, hogy a háttér ne legyegyen ennyire kusza, de a baj az , hogy a szem nem bír megállapodni túl sok szín, és sajna a csigák sem a legélesebbek.
A szűk vágás érthető, a csigákra koncentrál, de lehet itt én még szűkebbre vágtam volna és csak egy csigát mutatnék, vagy több teret hagytam volna és 1 csigára tettem volna a fokuszt . Mind ezek ellenére nem tartom rossz képnek, lévén víz alatti felvétel és nyilván nem könnyű dolog, és hát lássuk be a technikád, azaz a gép sem a legjobb, ezeket figyelembe véve adom a pontot. remélem nincs harag .
Kívánok neked további jó fényeket.

Volner Miklós válasza:
Nincs harag! :) Köszönöm az elemzést!