BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,31
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. február 15. 14:10
  • Készítés helye (ország): Szlovákia
  • Készítés helye: Pozsony
Sirályok repülése

Módositás nélkül csak kicsit vágtam a képből, háttér az égbolt. Utólag - mivel távozok erről az oldalról - megköszönöm a feldolgozást, a képet még itt hagyom épp ezért, de más felhasználást letiltok. 

Erről a képről készült feldolgozások:
A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. június 1. | 10:05 | monogram

Nekem, tetszik ez a felvétel. Talán egy kis élesség és jobb oldalt valamivel több tér jót tenne a képnek, de így is szép. Jó a dinamikája, dicséretes a pillanat. Szeretnék még hasonló képeket látni, ehhez próbálok egy kis segítséget adni.
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Julianna válasza:
Nagyon szépen köszönöm az értékelést és a kreditet is. Nem tudtam képet feltölteni kredithiány miatt, azóta a sirályok elszálltak (remélem csak ideiglenesen). De más madár van most -tarsolyomban, igaz, még repülni nem tud, annyira kicsi.
Ami a sirályt illeti, tudod bár új, de nem valami szuper a gépem, tanulgatom használatát, - és egy kicsit messze repült. Azóta a sirályok viselkedéséről is többet tudok, igy remélem idővel tehetek ide párat. Köszönöm szépen még egyszer.

2008. február 19. | 17:06 | FuNS0f7

Ahogy látom már kiosztottál 2 kreditet egy előttem szólónak. Bizonyos időközönként lehet csak kreditekkel jutalmazni, pontosan nem tudom, hogy milyen gyakorisággal, de írja a szabályzat. Azért így is köszönöm a gesztust, annak meg pláne örülök, hogy hasznosnak találtad az értékelésem.

Julianna válasza:
Lehet valaki majd elárulja mi módon működnek itt a dolgok. Én kiosztottam volna 2-nél több kreditet is, csak nem engedte a rendszer.

adott pontszám: 4
2008. február 18. | 16:45 | FuNS0f7

Hangulatos felvétel! Az expo remek, a géped képességihez képest megfelelő a kép részletgazdagsága is, ami zavar az a picit természetellenes hatású lilás égbolt, kékesebben szerintem jobban mutatna. /akár utólagos módosítással is./ Összességében egy jó képet láthatunk.

Julianna válasza:
Igen ez az égboltszin engem is zavart eleinte, de egyeseknek tetszik ez a szinkombináció, ezért igy hagytam.
Köszönöm az értékelést.

(Nem értem, miért nem enged a rendszer kreditet adni, pedig tegnap azt irta 2 lehet.) Szerettem volna.

2008. február 17. | 14:16 | Kiefer

Köszönöm szépen a kreditet A keret szélétől mért távolságok egyezzenek, ha fent pl.5 cm akkor balra is úgy kell vágni, hogy megegyezzen, és amit a feldolgozásnál írtam, a szárny folytatása lehetőleg a sarokba fusson ki.

Julianna válasza:
Külön köszönöm hogy leirtad a feldolgozást, nagyom hasznos lesz számomra. Sok mindent kell még megtanulnom.

2008. február 17. | 13:53 | mattview

Pontosabban nem a digitálisok hanem a (digi)kompaktok. A tükör reflexeseknél nincs ez az expokésés (ill. nem számottevő).

Julianna válasza:
Finepix S5600-at használom, ez még új nekem, annyi előnye van, hogy lehet egy kicsit nagyitani. Előtte régi Kodak Easy volt, de az nem sok lehetőséget adott. Legjobbak a régi gépek, de ki tudná ma a filmet megfizetni, meg az előhivást, ugye? Legalábbis itt drága mulatság.

adott pontszám: 3
2008. február 16. | 14:45 | flobersamstaff

Egy adott pillanatban az volt az erzesem,hogy egy festmenyt nezek,talan mert egy picit mosodott a kep a mozgas miatt.A fakat en a hatterbol kivagtam volna,de valoszinu a szarny miatt nem volt erre lehetoseg,igy az egboltrol terelik el a figyelmet ami lenyeges a temanal.Gratulalok mindenkepp!!

Julianna válasza:
Igen, igazad van, a fákkal kapcsolatban, nagyon nehéz fotózni, nemcsak a fák, hanem villanyhuzal miatt is. Tele van vele minden.Ezt egy tó felett fényképeztem.

adott pontszám: 4
2008. február 15. | 21:11 | Kiefer

Szép fotó, de balról vágni kell, hogy a szárny feletti résszel megegyezzen

Julianna válasza:
Nem nagyon értem minek kellene megegyezni, az az igazság.
A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4,8
2008. február 15. | 20:53 | dalost

Szia!
Nagyon tetszik a fotód! Jók a színek sztem és, hogy a háttérben van mégegy sirály. Nagyon jó a hangulata. Habár én a fa belógó részeit kiszedtem volna.
Ha tudod megírnád, hogy milyen beállításokat használtál, mert én is hasonló géppel próbálkozok, de a színeket valahogy sohase találom el!

Julianna válasza:
Mivel utazni készülök, jelenleg nem érek rá foglalkozni a fotókkal, csak röviden válaszolok az értékelésre, de majd visszatérek a témához. Köszi bejegyzést.

adott pontszám: 5
2008. február 15. | 17:12 | mattview

Nagyon jól sikerült elkapni ezt a sirályt!
Jó az élesség de közben mégis lehet érezni a mozgást.
Szépek a szárnyak.
(a komponálás nem az igazi, de röpülő madárnál ez így is szép teljesítmény.)

Julianna válasza:
Az a gond a madarakkal, hogy olyan gyorsak, kirepülnek a képből, mert ugye ezek a digitásisok nem abban a pillanatban rögzitik a képet, és ez elég nagy gond. Köszönöm az értékelést.

adott pontszám: 3,5
2008. február 15. | 17:07 | nyirot

Szia. Nekem tetszik, kedves kis kép. Tetszik, hogy a madárkák a kép jobbra fel tartó átló irányába repülnek, és ezt az irányt képviselik a felhők is az égen, ami erősíti ezt a kompozíciót. Nem látom az expó adatokat, de valószínű, hogy hosszabb záridőt használtál, mint kellett volna, ezért a "főmadár" feje elég életlen lett. Úgy gondolom, hogy teljesen meg kellett volna fagyasztani a pillanatot, vagy méghosszabb záridővel merészebben elmosni, hogy a mozgást és a lendületet jobban érzékeltesd. Szerintem egy kicsivel több fényt is elbírna ez a kép. Tehát szerintem ez egy tudatosan, kreatívan kompnált kép amit egy kis vágással próbáltál "felturbózni", de én még vágnék belőle, ugyanis a madarak mögötti teret soknak, az előttük lévőt pedig kevésnek érzem. Megpróbálok feltölteni egy feldolgozott változatot, remélem most sikerül.
Remélem segítettem, jó fényeket.
Az értékelő feldolgozást készített a képről, itt megtekinthető.

Julianna válasza:
Nagyon szépen köszönöm az értékelést, és hogy időt szántál a képre, remekül sikerült, el is mentettem, mert sokkal jobb, mint az eredeti.
A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4
2008. február 15. | 15:40 | jaborcsik bence

Nem könnyű madarat fotózni elismerem.
Erről a képről talán az élesség hiányzik. Kár hogy a madarak kicsit homályosak lettek.
Amin még lehetne javítani, hogy a madarak ne olvasjanak bele annyira az égboltba és szerintem a fák teteje sem illik bele a képbe.
Ügyes próbálkozás!
További szép fényeket!

Julianna válasza:
Majd még próbálkozok, a fényviszonyok nem a legjobbak ezen a területen. Köszönöm a hozzászólást, mivel új vagyok itt nem tudom miként működik itt a hozzászólás, és a kredittel való jutalmazás, de remélem azt is megtanulom.
A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4,5
2008. február 15. | 15:37 | marcrunner

Szia!
Igazán jó ötlet/pillanat. Tudom h nehéz megvalósítani,ezért az élességbe nem is kötök bele :)
Talán a vágás lehetett vna kicsit más-eltoltabb. (balra toltam vna a témát..hisz jobbra repülnek.)
Üdv.

Julianna válasza:
Tudod, annyira tudom tologatni, amennzire a kép engedi, remélem még sikerül elkapnom 1-2 sirályt.
A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4,7
2008. február 15. | 15:16 | thm

igazán gratulálok a képhez, mivel nekem is egy hasonló tudású kompaktom van és tudom milyen nehéz megfagyasztani vele a mozgást...
talán a sarokból eltüntethetted volna a fákat, hogy csak az ég maradjon háttérnek, de nem nagyon zavaró
szóval mégegyszer grt.
kihoztad a gépből, amit lehetett...

üdv.: thm

Julianna válasza:
Hát igen, eléggé korlátozottak a gép lehetőségei, de hát próbálkozik az ember.

adott pontszám: 4,5
2008. február 15. | 15:11 | gaeb

Szia!

Tetszik a képed jól sikerült elkapnod a pillanatot.

Én lehet , hogy vágnék még egy picit belőle.
És az eget egy kicsit sötétebbre venném, hogy jobban érvényesüljenek a madarak és egy szép keretet is szívesen látnék rajta.
Gratula hozzá.

Julianna válasza:
Egy keret bizony jó lenne, csak az a helyzet, hogy nem tudok csinálni, ha van valami jó tipped ezzel kapcsolatban, köszönettel elfogadom.