BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: sport
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. október 14. 19:57
  • Készítés helye (ország): Ausztria
  • Készítés helye: Hohe Wand
  • Készítés ideje : 2007-10-14
we fly...

A kép két fotó összeillesztésével készült. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2007. október 21. | 23:39 | [imi]

tetszik, hogy nagyon nagy teret hagytál és az emberke is jól lett elhelyezve a fotón. grat.

Sailer válasza:
kösz. Örülök, hogy tetszik.

2007. október 17. | 19:04 | pzoltan

Régóta érdekel a siklóernyőzés, és a kép csak még jobban meghozza a kedvem/bátorságom, h egyszer kipróbáljam! Talán 1 kicsit jobb lenne, ha az ernyős lejjebb lenne a képen, és a tájból több látszana. De gratt., nagyon jó kép! :)

Sailer válasza:
Kösz. Igen, én is vártam, hogy hátha lejebb jön, de pont felfelé ment, így ez lett a legjobb kép, pedig vagy 1 órán át figyeltük őket...

2007. október 15. | 19:43 | nobody

Hát én sem :) Szintén túl. Lehet hogy hülyeségeket írtam bocs. Viszont én sajnos nem tudom megálmodni mekkora fókusztávolsággal csináltad a képet (kitöltve nincs, exifet pedig ps megette), én arra tippeltem hogy te is ernyőzöl és ugy készítetted. Még a cím is erre utal. Egy ilyen képhez másik ernyőről szerintem nem kell tele. A másik képnél valóban látom exifben hogy 21mm. Szóval ha hülyeséget írtam akkor annak egy része az információ hiánya miatt volt, erről nem tehetek. Kérdezni meg max ugy tudok ha nem értékelek. Láttam hogy ellenfény (kicsit balra ugye már ott a nap), ezért is írtam hogy az ember látható része sötét mert árnyékban van. Ha azt írod már az elején hogy főleg azért életlenek a távoli dolgok és azért szürke a kék mert a legnagyobb verőfényben (bocsi de az se derül ki nekem hogy ez hány órakor készült, lehetne ez akár reggel is), ellenfényben volt a siklás akkor egy szót se szólok. Nem haragudtam meg, ez csak egy kikapcsolódás még ha egyesek véresen komolyan is veszik. Amugy Daniel Lezano könyvét vettem meg legutóbb, de már azt is megkaptam tegnap hogy fotós könyvet olvasni, abból idézni vérciki és aljas dolog :( Ez van, ez egy ilyen hely.

Sailer válasza:
Örülök, hogy akkor egyikünk sem haragszik és sértődik. Az valóban kellemetlen, hogy itt vérciki fotós könyvet idézni. Szerintem nem szégyen nagyobbaktól tanulni. :( Szerintem (persze ismét csak szerintem) bőven észre lehet venni egy képről, hogy milyen fényviszonyok között készült. Nekem is csak egy fókusztávolság és egy rekeszérték állt a rendelkezésemre a másik képpel kapcsolatban... Persze ezzel véletlenül sem szeretném azt mondani, hogy én akkora "fej" (fotós) lennék. Bár azt hiszem ezt már nem magyarázom ki... No mindegy.

2007. október 14. | 22:15 | nobody

szerintem meg nem kell besértődni és gúnyos megjegyzéseket tenni. panaszkodni nem szoktam, az csupán egy tény. tényleg meglepett hogy csinálnak akkor egyesek éles képeket (nagy doffal), sőt ugy hogy nem homályosak és a kék is kék. pl: http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=153432
- a lábai látszanak valóban, de a siakos fejét max odaképzelni tudom. igen, arra gondoltam hogy épp a másik oldalát éri a fény és sötét az ember.
- tér kérdésben nem értünk egyet, de ez ugye szubjektív
- mindenkinek úgysem lesz jó sohasem, de hozzátenném nem én találtam ki ezeket a 16:9-es arányú notesz képernyőket ahol sajnos a magasság nem erénye. de ez az én bajom, ja.

Sailer válasza:
Egyetértek veled. Szerintem sem kell besértődni. Nem én voltam most sem aki ezt tette, én már rég túlvagyok az ilyesmin. Egyszerüen a hülyeségeket nehezen tolerálom, ebben is fejődnöm kell még. Azért kukucskáld meg légyszíves mégegyszer azt a képet, amit említettél és tünődj el egy picit. Ez a kép ellenfény és csúcsfények, az pedig napnyugta/napfelkelte (teljesen más színvilág). Fókusztávolság 21mm, azaz nagylátószög, az enyém pedig kb. 120mm, azaz tele. A telének sokkal kisebb a DOF-ja ugyanazon rekeszértéknél, mint egy nagylátónak. A másik képen jól meg van húzva a kontraszt és a saturation, az enyémen nem húztam, mert az ellenfény alapból kontrasztosabbá teszi a képet, a saturationt szintén nem piszkáltam (mert nem éreztem szükségét, ez is szubjektív). Ne haragudj meg rám, nem gúnyos megjegyzésként teszem a következőeket sem, csak ötletnek írom. Szerintem kezd el tanulmányozni a fényképezés elméletét! Fények, megvilágítás, DOF, optikák és mindezek sajátosságai, stb... Ha gondolod induló irodalomnak szerinem nagyon jó John Freeman: A fotózás kézikönyve. Ha egy kicsit komolyabban is szeretnél belemenni akkor tudom ajánlani Sevcsik, Ivkovits, Heffele műveit. Ha szerencsés az ember, akkor antikváriumban, régi könyvek veboldalán indőnként bele lehet futni 1-1 darabba. Tudom, digitális a mai világ és nem film, de az elv nem változott, az objektív vetíti a képet és a nap is úgy működik mint 10 éve.

adott pontszám: 5
2007. október 14. | 20:32 | EOSztéta

Nagyon szépen szerkesztett, igen látványos felvétel lett.
Itt tetszik a négyzetes képformátum, bár az sem lett volna probléma, ha több látszik még baloldalt a tájból.

Sailer válasza:
Értem. Kösz a véleményt.

adott pontszám: 3
2007. október 14. | 20:13 | nobody

Jó lenne, ha:
- lennének az alsó részén színek, nem csak elmosódott szürkéskék hegyek
- az emberből is látszana valami
- nem lenne ekkora üres tér az ernyős és a hegyek között
- kicsivel emberibb méretű lenne,még közepesben sem látom egyben az egészet

Sailer válasza:
Nos, panaszkodtál a bemutatkozó szövegedben, hogy nem elég segítőkészek az emberek. Hátha...
- Lehet, hogy meglepő dolgot fogok mondani, de a távol levő dolgok a mélységélesség és a levegő torzító hatása miatt mindenképpen életlenednek. A kék szín szintén a távolság és a távol levő tárgyak és a gép között levő levegő + a benne levő más anyagok rovására írható
- Nem tudom, te milyen képet néztél és értékeltél, de ennek az embernek látszanak a lábai, a kezei, a teste és a sisakos feje is. Ha esetleg arra gondoltál, hogy mondjuk az arcon részletek legyenek, akkor az közelképen megoldható (bazi erős vakuval, mert ugye ellenfényes a kép azon része, de ez nem közelkép.
- Szerintem a hegyek és az ejtőernyős közötti tér erősíti a repülés érzését, segíti a szabadság átvitt hangulatát
- a kép 800x800-as (+keret). Sokáig kisebb képeket tettem fel, de szinte minden képnél megkaptam, hogy nagyobbat tegyek, mert kicsi. Eleget tettem a kérésnek, de úgy látom, hogy másoknak ez nem jó. Bár (és ezt csak zárójelek között jegyzem meg, hogy így 2007-ben ha valaki szeretne fotózással foglalkozni egy kicsit az átlag feletti szinten, akkor nem árt egy min. 1240x1024-es felbontású monitor, amin meg lehet tekinteni a képet (legrosszabb esetben F11, azaz teljes képernyő mód használatával))

adott pontszám: 5
2007. október 14. | 20:01 | csiger78

Jó kép,szép színek,látványos magasság különbség, igazi szabadság feeling..
Grat

G

Sailer válasza:
Köszönöm.