BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,13
KATEGÓRIA: absztrakt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. augusztus 31. 10:01
Az idő rabságában

Elsősorban a kép hangulatára akartam alapozni, mintsem a beállításokra.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2007. szeptember 3. | 00:40 | Uszki

sikerült!

Nagy Richard válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 4,8
2007. szeptember 1. | 11:16 | Ballibi

Szia!

Nyilván nem lesz meglepő, amit írok, hogy a kellemes hangulat megteremtésében sokat nyom a latban, a helyes, harmónikus kompozíció, színek, tónusok, a fénnyel való játék, és nem utolsósorban a képen levő főtéma, aminek a mélységélességgel tudsz határt szabni.
Így leírhatom, hogy nekem miért tetszik a hangulata, de a szerkesztéssel kapcsolatos megjegyzéseket sem hagyom ki.
Azért nagyon impozáns számomra a fotód, mert az időt duplán megjelenítetted a képen! Ez nagyon frappáns megoldás szerintem, mármint hogy egyszerre van jelen az az "idő", amit amit, mi emberek nap mint nap nézegetünk vagyis az óra, máspedig a tükröződésben megjelenő időjárás, amit szintén tudunk mérni.
És nekem valahogy az is elnyerte a tetszésem, hogy nem az óralapon van az élesség, hanem magán a tükröződésen, a felhőkön. Mert tételezzük fel, hogy az óra kapná a fókuszt, akkor vszínű, hogy a tükröződés elveszne, és nem maradna belőle más, mint egy csúnya becsillanás.
Ami kicsi zavaró a szemnek: a kép négy széle; vedd kisebb látószögbe az óralapot, hogy ne lógjon bele a fotóba az oda nem illő részlet.
Megjegyzem még a sötétebb részeken felbukkanó zajosodás is tetszik, mert magához a témához és hangulathoz stílusában passzol.
(legközelebb, ha lehet nagyobb méretben töltsd fel)

Szép napot Neked! :)

Nagy Richard válasza:
Szia! Köszönöm Neked is a pozitív véleményt! Azt hiszem lentebb már az összes felvetésedre reagáltam valamilyen formában, kivéve a méretnagyságra. Azért döntöttem úgy, hogy csak ekkora méretben töltöm fel, mert nagyban és monitor távolságból nézve elveszett a kép lényege és csak a homályos szürkeség volt szembetűnő. Távolabbról nézve persze már ugyan az volt a hatás, de mivel nem akartam útmutatót írni a képhez, inkább lekicsinyítettem én.

adott pontszám: 4,8
2007. augusztus 31. | 21:36 | mone

Az ötlet kiváló, bár az igaz h pontosabban belehetett volna állítani, pl nekem jobban tetszene ha több látszódna a rácsból az órában...de télleg grat hozzá! ügyes :)

Nagy Richard válasza:
Köszönöm szépen!

2007. augusztus 31. | 18:43 | EnyediBalázs

Az "első körben" is ez volt a címe? Nekem is van 1,7es képem amivel én mutatni/mondani akartam valamit. hát nem sokaknak tetszett...

Nagy Richard válasza:
Igen, minden ugyan ez volt, csak legutóbb egy kicsivel kisebbre vettem.
Szerintem a művészetekben pont az a jó, hogy teljesen szubjektív!

2007. augusztus 31. | 12:52 | EnyediBalázs

más: donnie még nézegessen sok képet és majd meglátja a lényeget!
erről eszembe jutott egy idézet:

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól"
(Hiroshi Sugimoto)
---
ezt egy nagyon ügyes fotósnál olvastam itt...

Nagy Richard válasza:
Ha őszinte akarok lenni, akkor ezt a képet a moderátorok első körben letiltották, mondván nem elég jó. Örülök, hogy ennek ellenére mégis van, akiknek tetszik. Még egyszer köszönöm!

adott pontszám: 4,8
2007. augusztus 31. | 12:48 | EnyediBalázs

Ez a kép üt! Remdben van ez ahogy kell. Technikailag annyit, hogy nekem jobban tetszene, ha nem vágtál volna bele az órába fent. A fókuszt jól megoldottad. (kb 2pecig agyaltam rajta, hogy hogy de beugrott: gomb félig lenyom és kis hátra hajlás/gondolom/)
Talán azzal is megérte volna próbálkozni, hogy az óra teljes felületéről tükröződjön a rács. Akkor viszont nem tudom, hogy látszódtak volna a mutatók és a számok?!
A hangulata viszont talált!
Gratulálok hozzá!
Balázs

Nagy Richard válasza:
Nagyon köszönöm Neked is a pozitív véleményt! A vágást már más is szóvá tette, de mint már biztosan olvastad lentebb, volt benne szándékosság. A tükröződéssel kapcsolatban igazad van. Sokat játszottam vele és végül így találtam a legmegfelelőbbnek. A fókuszt viszont másként állítottam be :)

adott pontszám: 4,5
2007. augusztus 31. | 12:16 | ruprechjudit

Nagyon jó kép, egyszerű, de közérthető és sép képekkel operál. Gyönyörű a tükröződés, és nagyon finomak a tónusok.
Az alsó térhez képest, én kicsit kevésnek érzem a felsőt, pontosabban talán még erősebb volna.

Nagy Richard válasza:
Köszönöm az elismerő szavakat! Némi öniróniával, és az egyik hozzászóló szavaira gondolva azt mondanám, úgyis annyi hiba van a képen, miért pont a vágás legyen jó :-)

adott pontszám: 4,5
2007. augusztus 31. | 11:28 | roxor

Bár felismerheto az ora is meg a rács is, szerintem nem elég kifejezo. Mondjuk lehetne a tukorkép egy bilincs, amit elsore azonnal felismerunk, igy nem annyira egyértelmu. Amugy jo otlet, Grat!

Nagy Richard válasza:
Köszönöm a pozitív véleményt és az ötletet! Az igazat megvallva nem szerettem volna túlzottan didaktikus lenni, és mivel nem vagyok a számítógépes retusálás ill. montírozás híve, inkább megtartottam a képet eme valójában.

adott pontszám: 1
2007. augusztus 31. | 10:31 | donnie

Sajnos én nem érzem a kép hangulatát,és nem jön át semmi abból,amire te alapoztál..Egy homályos képet látok,ráadásul hibás kivágással. Ez egy nagyon gyenge próbálkozás,a fotó teljes vonatkozásában.

Nagy Richard válasza:
Tényleg megoszlanak a vélemények a képről, legalább is akiknek eddig mutatattam. Szerintem már ezért megérte.

adott pontszám: 4
2007. augusztus 31. | 10:31 | rover216

Nagyon jó asszociáció, a címváalsztással kiegészülve. Gondolatébresztő kép. AMi miatt 4: Nagyon kcsitben tetted fel (persze ez felbontásfüggő tudom) de még így is pixeles lett, tehát mindenképp javítani kéne a tömörítésen. Kicsit azért érzésem szerint lehetne hangsúlyosabb/élesebb az óra, legalább a muattó vagy egy szám.. Üdv

Nagy Richard válasza:
Köszönöm a véleményt. Tudom, hogy fotós szemmel hibákat rejt a kép. Ebben az értelemben nem is törekedtem a tökéletességre. Valami mást szerettem volna megragadni, ami igencsak megosztja a véleményeket.