BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,93
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. március 25. 19:19
Pihepuha

Síeléskor, Franciaországban, ilyen táj fogadott ébredés után... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2006. március 26. | 09:43 | coyotte73

Talán ha ki lehetett volna küszöbölni az előtérben levő két oldalról belógó fát jobban visszaadta volna a címet. A vörössfenyő tüskéi az ágak grafikus sötét rajza a fehér háttér elött nem a puhaság érzetét keltik.További jó fotózást.

purnhauser_denes válasza:
köszi.
Szerintem jók az előtérben lévő fák tüskéi, mert erősítik a hó puhaságát. Nyilván a cím nem a tűlevelek puhaságára utal.

Az előtérben lévő kemény és durva fák, és a mögötte meghúzódó havas kis részlet nagyon jellemző az ilyen vidékekre. Szerintem pont emiatt az sötét-világos, kemény-puha ellentét, ami a téma maga. Illetve a háttérben húzódó fák keretbe foglalják a kicsiny tisztást, erősítve azelszigeteltséget.

Nekem több mint tájkép, lehet, hogy rossz a címválasztás.

adott pontszám: 4
2006. március 25. | 21:50 | morchella

Gyönyörű dolgokat tud a természet alkotni, Neked sikerült ezt érzékeltetni, de nem sikerül teljesen átadni. A lényeg, a havas dimbes-dombos játék nagyszerűen sikerült, szépen kiexponáltad a hófelületet, nincs kiégve, izgalmas fény-árnyék hatásokkal. Az előtér részben tetszik, részben nem. A jobb oldali dekoratív ágak emelik a téli fotó hangulatát, mélységet adnak a térnek. A bal oldali és középső csupasz ágak már ütik a képet. A középső csupasz ágat könnyű retusálni, a bal oldalit már nem, ezt jobb nézőpont megválasztással lehetett volna kiküszöbölni. A háttér se nem éles, se nem elmosott, semmilyen. Én utólag mosnám a helyedben. Jól megláttad a témát, grat.

purnhauser_denes válasza:
köszi

adott pontszám: 3,5
2006. március 25. | 20:34 | rozsdee

Hát, kár, hogy sok levágott növénnyel találkozunk a képen. A bal alsó sarokban lévő ami zavar engem főleg. Érdemes lett volna esetleg úgy elkészíteni a képet (persze amennyibe mód volt rá), hogy kicsit előrébb menni ez elé a két zavaró növény elé. Akkor már csak a szép hó maradt volna, és a háttérben az a növénytömörülés. Így az előtérből eltűntek volna csonkára vágott fenyők (gondolom én) :)
Persze lehet nincs igazam, de egy biztos: szép táj fogadott ébredés után! :)
További jó fotózást és fényeket kívánok!

purnhauser_denes válasza:
köszi