BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ÉRTÉKELÉSEK JÓVÁHAGYÁSA B.Martin (4,23)

KÉPEK RENDEZÉSE

összesen: 34 darab

1/3 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ
Szia! Eszméletlen háttere van a képnek. Ez a rejtelmes, ködös erdő még önmagában is tökéletes téma és szuper fotó egyben. A gyermek és az erdő egymáshoz viszonyított aránya rendben van. Az égbe törő fák és kisgyermek az erdő sűrűjében. Nagyon jó a felvétel színvilága, a komor háttérnek elég jó ellensúlyt ad a sárga kabát. Amiért a levonás. Fentebb írtam az égbe törő fákat, ezek jók, úgyanakkor alul többet hagytam volna, így fejjebb került volna a főtéma, ez esetben a fiúcska. Jó fényeket!

A képre adott pontszám: 4.5

sulyok.emese válasza:
Köszönöm szépen B.Martin az értékelést. Lent elég sok avar volt a képen, aminek színvilága valahogy nem tetszett az összhatást tekintve, azért lett szűkebb. Örülök, hogy tetszik és szép fényeket! MSE
Szia! Az ff képek mindig gondolkodásra késztetik az embert. Valóban sikerült egy nagyon jó pillanatot "elkapni". Ahogy a röpke pihenőidőben próbálnak még erőt gyűjteni a fennmaradó munkaidőre. Kitűnő a kép kontrasztja, a tónusok. Jól szerkesztett, bár itt megjegyezném, kár, hogy a rendezői balon látható személy lábai takarásban vannak. De a kép által sugallt hangulat, mondanivaló ezt feledteti. A pad bevezeti a szemet a kép közepe felé. Itt egy kicsit megállunk, megnézükk az arckifejezéseket, elgondolkodni, hogy éppen miről beszélgetnek, elmélkednek. Nagyon jó kis fotó, gratulálok! Szép fényeket!

A képre adott pontszám: 5

puruczki-2 válasza:
Köszönettel!
Ma ismét megnéztem a képet, jónak tűnik a rendezői bal. ,Mert ahogy nézegettem a képet, arra jutottam, ha onnan vágnál, akkor szinte a körhinta ülő része alig lenne látható, így meg olyan lenne mintha lebegne, ráadásul a gyermek jobb keze túlságosan a kép szélére kerülne. Számomra talán azért tűnik élesebbnek a nyúl, mert egyrészt élénkebb színű, meg egy kissé világosabb a gyermek arcánál.
Üdv, Martin
Petya32 válasza:
Köszönöm, hogy visszanéztél! Egyetértünk a vágás tekintetében, és sajnos az arcot is valóban kellett volna még kissé világosítani. Van egy másik fotó, ami más gyújtótávolsággal készült, ott közelebb van Luca, csak bal oldalt alul látszik kicsit az ülőke. Az ellenfényben készült (késő délutáni, kicsit narancssárgás színekkel), de ott kiegyenlítettebbek a fényviszonyok, Luca arca kevésbé sötét. Lehet, hogy később majd feltöltöm azt is (és/vagy ennek a fotónak a javított változatát), bár ez az érdektelenség elbizonytalanít.
Üdv, Péter
Szia! Nos, engem mindig lenyűgőznek azok a fotók, amelyiken svenket látok. Eszméletlenül dinamikussá lehet tenni egy témát, amely ha megállítanánk a pillanatot semmit mondó lenne. Gondolok itt egy országúti kerékpárosra. Egy körhinta pedig a fotóst fizikiai próbára is teszi, ami még jobban megnehezíti a dolgát. De most jöjjön aminek jönnie kell, bár ezek csak némi apró észrevételek. Először is az arcot kissé alulexpósnak látom, illetve az élességet is hiányolom róla, látszólag a kockásfülű nyúlon van az élesség. A másik pedig, hogy túlságosan középre került a főtéma. De hozzáteszem, minden elismerésem, mert ezeket egy körhinta közepén egyensúlyozva illetve lendületet nyerve már önmagában is irigylésre méltó!

A képre adott pontszám: 4.4

Petya32 válasza:
Szia! Köszönöm az értékelésed. Az arc sajnos tényleg árnyékban volt, ezt tovább kellett volna világosítanom. Lehet, hogy feltöltök majd egy javított verziót később..

Szerintem a téma nincs középen (ha jobban balra helyezem, akkor jobb oldalt túl sok a tér szerintem - ráadásul rendezői jobbról balra haladt a hinta, így szerintem r.bal oldalra is kell ennyi tér Luca elé) és én úgy látom, hogy a fotón Luca arca is kellően éles. F10-es rekesszel készült a fotó, így a nyúl és Luca arca is az éles tartományban van - lehet, hogy a nyúlon az élesség látványosabb a texturált "bundája" miatt. Köszönöm a figyelmedet és az elismerést. Üdv, Péter
Sípok (4,66)
Rendkívül hangulatos fotó. A "régies" színek, az ablakon beszökő fény, a kép lágysága mind-mind hatalmas hangulatot ad a képnek. Ha jól látom némi vignetta is került a képre, személy szerint nekem tetszik. A képnek kivételes szimmetriája van, tökéletes tükörképe lehetne készíteni, ha középen egy szimmetria-tengely lenne. A színvilága, a kontrasztok mind nagyon jók. Gratulálok a fotóhoz!

A képre adott pontszám: 5

TheNorthFace válasza:
Köszönöm!
Szénrakodó (4,48)
Szia! Lehet, hogy sok képet és sok féle képpen láttuk már a témát, de valamiért mindig van benne valami új. Tetszik, hogy monokróm a kép, a lágy, kellemes tónusok. Mégis van benne valami misztikusság, ahogy a háttérben megjelenik némi köd. A víz közelben készült képeken mindig jól jön a tükröződés, ami itt is meg van. Az egyetlen apró észrevételem, kár hogy a vízből kiálló fatörzs éppen belelóg a tükörképbe. A fatörzseknél maradva, jól jelképezik az idő múlását, amely még némi hangulatot is kölcsönöz a felvételnek.

A képre adott pontszám: 5

zoli0121 válasza:
Köszi!
Szia! Nem tudok mást mondani elsőre, csak azt, hogy ez egy kiváló fotó. Tetszenek a színek, nagyon természetesnek hatnak, nincs kiégett részlet és túl árnyékos sem. Éles, sőt tűéles a főtéma. A szajkót jól ellensúlyozza a bal felső sarokban lévő virágos ág, amely egyben az évszakot is meghatározza a néző számára. A képben van valami megmagyarázhatatlan, ami élővé teszi, mintha csak azt látnánk, hogy "örül" a tavasz megjöttének. Gratulálok, jó fényeket!

A képre adott pontszám: 5

evakar válasza:
Köszönöm szépen az értékes és részletes véleményed
további szépeket
Üdv! Szeretem a fekete-fehér képeket, kicsit elgondolkodtatnak és nem egyből a színekre összpontosítanak az emberek. Tetszik az arckifejezés, a mélyen gépbe néző tekintet. A címben is szereplő kósza tincsek ellensúlyozzák a beállítottságot. De most jöjjönek azok az apróságok, amelyek nekem nem igazán nyerik el tetszésem. Először is, a vágást nem érzem jónak. A nézői jobbon én hagytam volna még teret, így kissé odébb vágtam volna meg a kezet, mert úgy tűnik nekem mintha két külön álló kezet látnek a jobb oldalon. Valamint ugyanitt a kézfejet valamilyen módon láttatnám. Bal oldalon adtam volna egy kis tónust a kéznek, mert nagyon beleolvad a homogén háttérbe. Ha jól látom utómunkával egy kevés lágyságot adtál a képnek. Összeségében úgy gondolom ez jó kép, de a fent leírtak megfontolandóak. További szép fényeket!

A képre adott pontszám: 4.5

Luigi2008 válasza:
Köszönöm az értékelést. Jobbon én nem hagytam volna már több teret, de valóban nem lenne rossz ha a kézfej kis része látszódna. Kis tónust az egész fotó elbírna még. Mégegyszer köszi.
Szia, nos a sport az egyik legszerteágazóbb és legdinamikusabb téma. Rengeteg pillanatot rejt magában és mondhatom, hogy nincs két egyforma. Az "ötlet" jó, a fejelés az egyik leglátványosabb a fociban. Azonban kompozícióban nem lett a legjobb. Nem tudom milyen objektívvel dolgoztál, de lényeg a főtéma a kép nagyon kis részét teszi ki. Sportnál a szűk vágás dinamikussá teszi a képeket, szinte életre kelnek a játékosok. Én egy álló formátumot tudnék elképzelni a labda alatti 3-4 játékossal. A pillanat jó, azonban ha szűkebb lenne a vágás, az arckifejezésüket jobban lehetne látni. Sorozatra állítva pedig kitűnő pillanatokat lehet készíteni, igaz igénybe veszi a zárat.

A képre adott pontszám: 4

vmadarasz2 válasza:
Köszönöm az értékelést és a sok hasznos véleményt!
Igen az álló formátumon én is gondolkoztam, de nem akartam levágni a kapust, mert aznap Ő volt a "nap fénypontja", bűntetőből lőtt 3 gólt, így ezért marad a képen, ami szponzorálás céljából nekik készült.

További jó fotózást kívánok!
Üdv:
Viki

Fekete (5)
Üdv, nos mit is mondhatnék, nekem nagyon tetszik a fotó. Jól lett elhelyezve a képen, arányaiban is jó, kellemes nézni. A főtéma éppen ott éles ahol kell, a homogén háttér pedig még jobban kiemeli. A kép sötét színárnyalatokból épül fel, ez nagyon jó hangulatot kölcsönöz a képhez. Először némileg alulexponáltnak tűnt, de rájöttem, hogy ez épp így jó, ahogy van. Nagyon jó kép, gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

Senang Anggrek válasza:
Szia! Köszönöm szépen a véleméyned!
Nagyon örülök, hogy a hangulatát is említetted, én is hasonlóképpen gondolom, kicsit alexposnak tünik, de igazából csak a háttér miatt.
üdv,s.a.
Üdv, egy szép tájat látunk a képen, egyből a csend, nyugalom és a friss levegő jut eszünkbe. De át is térnék a fotóra. Véleményem szerint a csónak jó helyre jerült a képen. Nos, ami a szerkesztést és a színeket illeti és ezzel a pontlevonást is kivesézem. Az ég fehér felhős része nekem kicsit lila hatású, nem tudom ez az utómunka hatása-e, de érződik sajnos, kis méretben pedig sokkal szembetűnőbb. Egyébként máshol ilyent nem látok a felvételen. Ami a szerkesztést illeti, jobb oldalon a félbevágott fenyő és a szikla elvonja a figyelmet, illetve a kép bal szélén középen látható talán szikla, ami egyből szembeötlik. Ezt lehet hogy jó lett volna eltűntetni. De az összhatást figyelembe véve tetszik.

A képre adott pontszám: 4

k.gergely válasza:
Igaz-igaz-igaz!

Köszönöm az értékelést!
Nagyon szép és jó fotó. Tetszik a sárga-zöld szín uralma, az árnyalatok varázsa. Ott éles ahol kell, jó a szerkesztés, az előbukkanó szár egyfajta utat mutat a főtémához...a képet pedig a vízcseppek koronázzak meg, amelyek ráadásul tökéletesen exponáltak. üdv, további szép fényeket

A képre adott pontszám: 5

zsiga755 válasza:
köszönöm,
Nos, a kép hangulata nagyon megfogott, visszaadja a rideg, csípős reggelek érzetét. Az út jó helyre került a képen, szépen vezeti a szemet. Azért a 4,5 pont részemről, mivel nem találom önmagában szerencsésnek a vágást. Gondolok itt a nézői jobb oldalon a félbevágott fára, amely egyrészt nem szerencsés, de kissé elvonja a figyelmet is. Lehet, h szerencsésebb lett volna egy álló formátumot készíteni még a helyszínen vagy kissé hátrébbról egy fekvőt. Remélem, megérted ezt az apró észrevételt, üdv!

A képre adott pontszám: 4.5

gabor096 válasza:
köszi
Mit is mondhatnék...csodálatos színvilág és élesség jellemzi a fotót. Arányaiban is jó a szerkesztés, talán annyi, hogy kissé középre került a főtéma. De ez szerintem semmit nem vesz az értékéből.

A képre adott pontszám: 5

eddie dean válasza:
:-)Nagyon szépen köszönöm a véleményed!Üdvözlet.
A kép egy a természet által produkált misztikus, ködös őszi napon készült. Jó hangulatú, elgondolkodtató kép, vajon mit rejt a köd? A kép színei is híven tükrözik az ősz varázslatos színvilágát. Tetszik, hogy az út eltűnik a sűrű ködbe, egyébként jól vezeti a szemet. A fasorok egyfajta keretet adnak a fotónak.
Gratulálok, jó fényeket!
Martin
tomteam válasza:
koszonom szepen
Siena (3,5)
Véleményem szerint jól sikerült ez a kép. Tetszim a fény-árnyék játék. Az ég színe tökéletes lett. Jól szerkesztett kép, igazán hangulatosra sikeredett. Jó fényeket!

A képre adott pontszám: 5

RHAF_Mahgar válasza:
Köszönöm:)
Nagyon érdekes kép. A főtéma szép éles, a háttér kellően homogén. Talán annyi, lehetetett volna kissé balra helyezni, mivel szerintem eléggé a kép középe felé helyezkedik el. Egyébként a színek, tónusok a helyükön vannak. És a keret, valamilyen szinten nem is illik az állatfotókhoz. Gratulálok a képhez, további jó fényeket!
Szt. Sebestyén válasza:
Köszönöm Martin!
Sárga (4,9)
Egy gyönyörű madárfotó. Jól szerkesztett, gyönyörű tónusó kép. A madár kellően éles, talán lehetett volna valamivel szűkebb rekesszel készíteni a képet. De ettől eltekintve is szép éles a főtéma, a homogén háttér pedig jól kiemeli. A napeaforgóknál jobb hátteret nem is lehetett volna találni ehhez a fotóhoz. Nagyon kellemes hangulatot kölcsönöz a képnek. Gratulálok, továbbo jó fényeket!

A képre adott pontszám: 5

cOldrex válasza:
Köszönöm, örülök, hogy tetszik!
A képen látható gyönyörű táj igazán hangulatos, nyugalmat árasztó. Az ég tónusai nagyon szépek, megfelelően kontrasztos. Jól szerkesztett kép. A keret szerintem illik hozzá, nem vonja el a figyelmet a képről. Gratulálok, további jó fényeket!

A képre adott pontszám: 5

Zoran_2 válasza:
köszönöm szépen
Gyakorlás (3,25)
Jól elkapott pillanat. A vágást kicsit szűknek találom, a főtéma szinte kilóg a képből. A keret jó, nem vonja el a figyelmet. Sajnos maga a főtéma nem lett éles, de a pillanat kárpótól bennünket. Legközlebb meglehetne próbálni más szögből fotózni, talán alulról. De lehet követni a főtéma mozgását, ettől a kép mozgalmas, dinamikus lesz. Így egyediséget lehetne belevinni. Sajnos, egy kicsit sötét, gondolom nem volt elég fény. Remélem, valamennyit tudtam segíteni, jó fényeket!
the_professor1 válasza:
Köszönöm szépen,hogy leírtad a véleményed,igen sajnos nem lett éles a főtéma:( Sajnos borús volt az ég,így nem nagyon volt elég fény.
Jó fényeket.
1/3 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ